召集所有精神病情緒病患者(7)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
跪問各位抑鬱症巴絲

醫生話我有抑鬱症,食左4年血清,一啲起色都冇。

其實我情緒好穩定,好少會情緒低落
係每一日個頭同條頸好繃緊,放鬆唔到,幾年都係咁
搞到個人好易疲累,同埋嗜睡

無知一問抑各位巴絲係咪都係會咁,
唔知會唔會係斷錯症,
困擾左好耐,考慮緊轉睇腦神經科

我同你差唔多情況
有時唔關精神病事

你有冇睇過中醫?

近排開始有食中藥,一日三碗飲到想嘔
巴打你大概係咩情況?睇開中醫?

中醫嘅解說係濕毒
同飲食習慣有關

我而家都會嗜睡同易攰
但個情況冇以前咁差
味精,高鹽份,白沙糖,凍飲
呢d好易令到個人濕同埋好攰
凍飲我戒左,除非冇得揀
糖鹽味精盡可能食少d

你個頭會唔會有緊同拉扯架感覺?
飲食我就冇咩注意,幾乎咩都食
不過我估毒都冇可能毒幾年,而且搞到個頭咁緊掛
我係疲倦到嚴重影響日常工作果啲
上網翻查左好多資料,都唔知問題究竟出係邊

個頭緊係點既感覺?

會感覺到啲神經線同啲每寸肌肉拉住拉住,好似孫悟空帶住個金鋼圈咁。跟住會覺得好累,精神呆滯、頭痛
跪問各位抑鬱症巴絲

醫生話我有抑鬱症,食左4年血清,一啲起色都冇。

其實我情緒好穩定,好少會情緒低落
係每一日個頭同條頸好繃緊,放鬆唔到,幾年都係咁
搞到個人好易疲累,同埋嗜睡

無知一問抑各位巴絲係咪都係會咁,
唔知會唔會係斷錯症,
困擾左好耐,考慮緊轉睇腦神經科

我同你差唔多情況
有時唔關精神病事

你有冇睇過中醫?

中醫嘅解說係濕毒
同飲食習慣有關

我而家都會嗜睡同易攰
但個情況冇以前咁差
凍飲我戒左,除非冇得揀
糖鹽味精盡可能食少d

個頭緊係點既感覺?

會感覺到啲神經線同啲每寸肌肉拉住拉住,好似孫悟空帶住個金鋼圈咁。跟住會覺得好累,精神呆滯、頭痛

不如出公海問下有冇其他人都有咁既問題
感覺醫生除左藥既野之外都唔識其他野
是咪正常

好多生活上既野都只可以靠自己

其實生活習慣>藥物幫助
食緊衛詩通同血清
感覺醫生除左藥既野之外都唔識其他野
是咪正常

好多生活上既野都只可以靠自己

其實生活習慣>藥物幫助

係架 其實藥係令到你冇咁攰呀有返d動力去令你做下會開心既野咁 做嗰個都係你自己
食緊衛詩通同血清

絲打係咩事
食緊衛詩通同血清

絲打係咩事

都係焦慮症
食緊衛詩通同血清

絲打係咩事

都係焦慮症

D藥食成點?好唔好?

我同你差唔多情況
有時唔關精神病事

你有冇睇過中醫?

中醫嘅解說係濕毒
同飲食習慣有關

我而家都會嗜睡同易攰
但個情況冇以前咁差
凍飲我戒左,除非冇得揀
糖鹽味精盡可能食少d

個頭緊係點既感覺?

其實我自己上網搵過好多資料,咁好似都比較少見,完全唔知咩事

中醫嘅解說係濕毒
同飲食習慣有關

我而家都會嗜睡同易攰
但個情況冇以前咁差
凍飲我戒左,除非冇得揀
糖鹽味精盡可能食少d

個頭緊係點既感覺?

就咁上網睇好似叫緊繃性頭痛(tension headache),未知具體成因同治療方法,唔知關唔關你壓力太大事,你既情況好似比一般嚴重好多,連登咁多人,話唔埋其他人都有咁既問題,開個po問下冇壞既
同網友反面
係咁話我食精神科藥會點點點 應該去睇心理學家先岩
又話我學英文方式點錯點冇用 但我學校排名升左廿幾三十幾名
又唔了解我咩心情 其實我都唔係好介意呢樣
但我好介意佢係到批評我個控制唔到嘅心態

中醫嘅解說係濕毒
同飲食習慣有關

我而家都會嗜睡同易攰
但個情況冇以前咁差
凍飲我戒左,除非冇得揀
糖鹽味精盡可能食少d

個頭緊係點既感覺?

就咁上網睇好似叫緊繃性頭痛(tension headache),未知具體成因同治療方法,唔知關唔關你壓力太大事,你既情況好似比一般嚴重好多,連登咁多人,話唔埋其他人都有咁既問題,開個po問下冇壞既

開左係吹水台,唔知岩唔岩,希望唔好沈得太快
巴打你真係好人
同網友反面

好多無病0既人唔明我地點解會控制唔到自己要去到用藥先得
同網友反面

係咁話我食藥遲早會變蠢變鈍 戇鳩仔先食藥唔睇心理學家 治標唔治本
同網友反面

係咁話我食藥遲早會變蠢變鈍 戇鳩仔先食藥唔睇心理學家 治標唔治本

廢撚柒事解釋
同網友反面

廢撚柒事解釋

我都廢事解釋
跟住又話我固執 牛皮燈籠
搵左n個社工n個人重覆n次我嘅case
聽左n次人地意見
我都依然覺得自己係得1個
多謝安慰我嘅人
我只能說我無救

你咩情況?
聽左n次人地意見
多謝安慰我嘅人
我只能說我無救

其實揾幾多個人都好 最後咪又係自己面對 咁樣係正常 唔係冇救
聽左n次人地意見
多謝安慰我嘅人
我只能說我無救

其實揾幾多個人都好 最後咪又係自己面對 咁樣係正常 唔係冇救

就算比你食幾多藥睇幾多cp都好
最後
都係靠自己
身邊嘅人只可以扶你一把
趁今日幾正常
同roommates 出左去玩
幾舒服
想一路咁持續落去
好快可以見到男朋友
要繼續努力
趁今日幾正常
同roommates 出左去玩
幾舒服
想一路咁持續落去
好快可以見到男朋友
要繼續努力

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞