召集所有精神病情緒病患者(7)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike

普通藥房都有

去萬寧叫個藥劑師比一種你

好, 呢幾日都係咁再問下, 其實而家都有食緊益生菌

停咗益生菌下會唔會好啲,益生菌有機會會加劇便秘

益生菌唔係便秘都有用架咩

醫生話益生菌係幫助肚瀉,你試吓咪知囉

不嬲食緊, 但其實佢寫兩樣都有用, 其實我之前食左一樣會痾, 因為跟本係IBS發作, 唔關菌事

Risperidone 夠寫係醫bipolar,但其實係對mania好過depression,你一路食佢都幫唔到你便秘咪即係冇用囉

普通藥房都有

去萬寧叫個藥劑師比一種你

好, 呢幾日都係咁再問下, 其實而家都有食緊益生菌

停咗益生菌下會唔會好啲,益生菌有機會會加劇便秘

益生菌唔係便秘都有用架咩

醫生話益生菌係幫助肚瀉,你試吓咪知囉

不嬲食緊, 但其實佢寫兩樣都有用, 其實我之前食左一樣會痾, 因為跟本係IBS發作, 唔關菌事

Risperidone 夠寫係醫bipolar,但其實係對mania好過depression,你一路食佢都幫唔到你便秘咪即係冇用囉

而家keep 住食多0的生果先, 睇下點先再算, 咁又唔係好大件事0既, 係去廁所辛苦d者, 至少隻藥真係令到我無發作ibs先, 呢樣野好重要
點解重型抑鬱變返中型個陣先最大可能自殺
上網睇完都唔明
係咪因為佢地重型個陣連企起身都冇力?

因為真係去到最depressed既stage係會連牀都落唔到 連自殺既動力都冇埋 一旦佢冇咁depressed 佢就有動力去死 所以個risk就會大d 好似係
但我唔覺得係重變中先會咁 我覺得應該係重變冇咁重先會咁

原來係咁
咁正係寫mdd係咪要問醫生嚴重定中度?
請問有無人知邊到有得睇私家精神科醫生?

私家上網搵, 好易搵, 你想睇邊區?可以問呢度有無邊個巴絲睇過

九龍區

唔好睇蕭宏展,淨係一味話有新藥,完全冇意欲去了解underlying cause

其實係咪全部精神科醫生都只係開藥
唔會有心同人傾計

當然唔係
請問有無人知邊到有得睇私家精神科醫生?

私家上網搵, 好易搵, 你想睇邊區?可以問呢度有無邊個巴絲睇過

九龍區

唔好睇蕭宏展,淨係一味話有新藥,完全冇意欲去了解underlying cause

唔會有心同人傾計

當然唔係

我而家個醫生係公立既 都好肯同我傾 叫我覆早d方便傾 因為晏d會多人咁 有咩事都肯大家攤出黎慢慢講 thanks醫生
所以遇到唔好既真係唔好hesitate 想轉就轉啦 話哂俾咁貴 你係消費者 有得揀架
點解重型抑鬱變返中型個陣先最大可能自殺
上網睇完都唔明
係咪因為佢地重型個陣連企起身都冇力?

因為真係去到最depressed既stage係會連牀都落唔到 連自殺既動力都冇埋 一旦佢冇咁depressed 佢就有動力去死 所以個risk就會大d 好似係
但我唔覺得係重變中先會咁 我覺得應該係重變冇咁重先會咁

原來係咁
咁正係寫mdd係咪要問醫生嚴重定中度?

其實真係隨你 想問咪問囉 醫生都會答既 不過有時知得太多又係咪好事呢 其實自己都大概估到啦
頭痛既你地死忍家食藥

九龍區

唔會有心同人傾計

當然唔係

我而家個醫生係公立既 都好肯同我傾 叫我覆早d方便傾 因為晏d會多人咁 有咩事都肯大家攤出黎慢慢講 thanks醫生
所以遇到唔好既真係唔好hesitate 想轉就轉啦 話哂俾咁貴 你係消費者 有得揀架

我嗰個唔係唔好
只可以講係個好專業既醫生
會好詳細分析個病同d藥
唔會趕收工咁
但其實有時我想要既係心靈上既開解

咁你需要既可能係個CP?

九龍區

唔會有心同人傾計

當然唔係

我嗰個唔係唔好
會好詳細分析個病同d藥
唔會趕收工咁

咁其實已經好好,你想搵人開解係咪應該搵其他途徑

唔會有心同人傾計

當然唔係

我嗰個唔係唔好
會好詳細分析個病同d藥
唔會趕收工咁

咁其實已經好好,你想搵人開解係咪應該搵其他途徑

我有返學校見counsellor
不過覺得咁貴睇一次醫生
有時同自己期望有落差姐

我都想d cp分析能力強d,而唔係一味吹水,大佬,我想搵人吹水傾心事駛撚俾咁多錢咩

上次覆診都有講, 不過醫生話, 咁起碼要控制到你肚痾丫, 去唔到就食多0的生果, 佢都係咁講, 其實去少次都唔係問題, 係我講緊好難去, 即係會去到好痛會損個D咁先麻煩, 之前損左出血

買罐橙味纖維粉沖水飲,點解會開新藥都可以八個星期後複診?

唔係新藥黎, 係食過, 只係無試過日日食deanxit, 之前係發作先食幾日, 我第一次一個月覆, 同埋今之撞左去旅行咪開兩個月, 其實唔算新藥, 血清無轉

食完deanxit 完全唔覺有開心到
有時仲係好灰

係架, 佢未必會令到你開心左, 不過我係IBS 呢隻藥又好似幾岩使, 食左個半月無咩痾, 都係1,2次, 以前係一星期2,3次痾, 而家一個月先2,3次, 最緊要係睇佢KEEP到幾耐

唔係新藥黎, 係食過, 只係無試過日日食deanxit, 之前係發作先食幾日, 我第一次一個月覆, 同埋今之撞左去旅行咪開兩個月, 其實唔算新藥, 血清無轉

有時仲係好灰

係架, 佢未必會令到你開心左, 不過我係IBS 呢隻藥又好似幾岩使, 食左個半月無咩痾, 都係1,2次, 以前係一星期2,3次痾, 而家一個月先2,3次, 最緊要係睇佢KEEP到幾耐

你又食lexapro 15mg又食deanxit?咁都幾重藥喎

有時仲係好灰

你又食lexapro 15mg又食deanxit?咁都幾重藥喎

搭單問下 其實點先叫重藥

有時仲係好灰

都無計, 幾年淨食血清都反覆,問返我個家庭醫生佢話又唔叫好重,都可以試咁囉

有時仲係好灰

都無計, 幾年淨食血清都反覆,問返我個家庭醫生佢話又唔叫好重,都可以試咁囉

我seroxat 20 + lyrica

會唔會眼訓?個時食seroxat 一加到粒半, 放假訓到3,4 點無人叫唔識醒

有時仲係好灰

多過一隻同類藥物

有時仲係好灰

多過一隻同類藥物

我唔係兩隻唔同類藥咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞