[引戰PO]反苗撚入黎

677 回覆
271 Like 108 Dislike
講緊你班撚樣fake news呀, 又spin
以色列呢單已經係例子啦, 駁完又去另一個post無限loop, 柒撚到
截至二○二一年十二月三十一日,本港有12 650人感染2019冠狀病毒病,其中213人離世。另外,本港市民合共接種了約993萬劑新冠疫苗,已接種最少一劑疫苗的巿民約488萬名。同期,衞生署共接獲6 621宗異常事件報告(佔疫苗接種總劑量的0.07%),當中包括53宗涉及曾經於離世前14日內接種疫苗人士的死亡個案(佔疫苗接種總劑量的0.0005%)。
樓主個post邊度fake news? 講黎聽下
人地散播流料
我咪幫你破解左囉
又係我錯?
你個腦出煙呀 淋水啦
多謝提供分析資料

死亡率係0.12579%
符合預期
接種出事率0.13567%
仲高過死亡率

53單 14日內就唔講喇
由頭到尾都係講緊將來有手尾嘅風險
餐餐致癌食品都唔會14日內生癌
為咗個感冒去打支咁大風險嘅針 苗撚慢慢打啦我就不了
係, 美國係social distance, work from home既policy下先得20%人口中過
連染疫大國美國先20%,咁香港咪要驚到腳震
引戰PO都上唔到熱門
垃圾樓主真係適合做CDROM多啲
太曲,應該正面宣戰
細佬少打吹水仗
多謝建議
下次改進
我唔係好明哩段文咩意思 你明唔明?

Barak Raveh, an assistant professor of biological modelling at the Hebrew University of Jerusalem, said the number of those unvaccinated and the omnipotence of omicron only provided a “partial explanation”. The waning of initial vaccinations also helped explain why, of 822 deaths recorded since the start of the year, only 293 were unvaccinated.
有822人死
其中293無打針
無打針+突破防禦都只係部份原因
除左部份原因之外,可能仲有不明原因

理解到嘅係得咁多
你想表達嘅意思係?
反強打苗=/=反苗
夜喇
推最後一嘢
聽日繼續
你講得啱
反苗唔等於反迫針
我唔否認
有部份人純粹因為政府迫所以唔打
但我相信大部份人都理性
而呢大部份人係同時反迫針同反苗

當然,你要我比實質數字就絕對比唔到架喇
遲早reopen個個都會中走唔甩
50-59歲都應該打
講真,無omicron嗰陣,我會覺得打mrna疫苗係有用嘅

但有咗omicron之後,其實只要中咗omicron,就可以免疫埋真正危險嘅delta、武漢原種病毒

而中omicron一般嚟緊都係非常輕症,所以其實當omicron做天然疫苗嘅諗法係非常make sense

利申打咗兩劑bnt+中過omicron
咁其實係omicron先0.1%以下啫,delta嗰啲仲係0.5%-1.x%嘅
1. 玩清零, 我覺得我中嘅機會低過支針嘅副作用機會 (我唔介意有人work 個model內幾多人中招就應該打, etc)
2. 太多副作用但話唔關事, 令我唔信公開個副作用機率
林鄭會比多人中同reopen並存
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞