[引戰PO]反苗撚入黎

677 回覆
271 Like 108 Dislike
你知唔知出面幾多國家已經開始停止強制接種疫苗
同埋幾多反疫苗示威
科興就唔駛講
復必泰「聲稱」由德國入口

話說,而家香港除左少假貨之外
應該對支那人黎講已經無乜吸引之處
不過掉返轉諗,可能係好事
成個香港政府所有官員都係谷針苗撚
苗撚質素由一開始已經係負數啦
就算你拎個99分返嚟都唔會幫手提升到苗撚質素架
成班傻鳩唔諗下之前笑鳩大陸佬打完支產疫苗出事,而家自己又狗衝去打,仲做埋苗撚🤣
我都係用返你嘅邏輯套用返落你身上
你諗下你自己有幾on9先
你都反苗啦,總有人反,有反苗示威又點?同枝疫苗安唔安全係兩件事
一開始緊急使用都算,依家全世界打左幾十億枝,大把科學家mon住,FDA都正式批准左,呢年幾會出現既副作用機率都清楚,真係危險一早停Q左,focus係D唔知存唔存在既野唔係理性思維,你唔知條女會唔會俾帽你戴所以你唔去溝女

呢啲就高質討論喇
首先,FDA唔一定啱
https://www.fda.gov/news-events/press-announcements/coronavirus-covid-19-update-fda-revokes-emergency-use-authorization-monoclonal-antibody-bamlanivimab

其次,同之前無講過「毒」針一樣,我亦無講過「危險」
一直強調嘅係風險,一啲短期內(一兩年)顯示唔到嘅未知風險
你可以話我疑神疑鬼,因為事實上我都唔係100%肯定有問題
但一支打入身體嘅針,我有疑慮,我唔信心
唔打係咪好合理先?

至於被帽,根本係任何情侶都可能發生嘅事
完全無辦法避免到
除非禁室培育
如果驚被帽,就唔好拍拖,呢個好明顯係唯一合理答案
佢個比喻又亂鳩咁嚟
條女俾帽你戴 你唔會死 最多咪搵過個
你打疫苗 有機會死 唔死又有可能有後遺症
呢個又真
不過我自己都成日舉例唔貼題
所以盡量代入同佢討論
唔經唔覺激死左100個苗撚啦

其實我真係唔介意討論
更加唔介意人鼓勵打針
如果可以說服到我去打針
我多謝都黎唔切
你個point就係一個未知存唔存在既長遠風險,咁你自己可以唔打,你唔駛開post叫其他人唔打,又講到救一個得一個,呢個理據唔係一個strong evidence.
苗撚永遠都搵唔到一個理由嚟鼓勵你打針

因為根本冇呢樣野
永遠剩係識人身攻擊你班反苗撚
政府唔會講 傳媒唔講得 醫生講咗都驚出事嘅野
我地出post提醒返都唔得?
人命嚟架大佬
求其貼張label寫住疫苗俾佢地打咪算囉..
洗乜做咁多研究..同佢地講多都浪費時間
鍾意打就打飽佢..生活冇自由係我地自己揀既.
唔去得剪頭髮,冇得堂食..唔入商場..就算唔搭得車都係我既選擇.
我唔會拎自己身體免疫系統健康去賭

咁把炮,註冊左支科興先同我講啦.
一定係啦
一定係全世界絕大部份醫生科學家記者政客政府富豪都一齊呃鳩全世界啦全部都係外星人共濟會添
咪玩啦..fda,香港係fda管架?
仲有..fda講明off label use要再申請
而家港共俾小朋友打既都係以off label use既方式要家長同意
你得閒就去睇清楚份同意書同d所謂磚家講咩先啦.
fda,fda你老豆呀
咁你去個唔駛打針既地方咪得
雖然我係醫學文盲
完全無醫學底
但我都知生產一隻藥又測試要盛
比老鼠食,觀察返三五七個月
做完老鼠又做馬嬲
點解呀? 藥黎架,唔可以兒戲架

我屌,而家唔駛兩年就爆左幾款疫苗出黎
點樣可以完全信任呢?
都唔駛講咁遠
開始打第一針嗰陣,又話暈又話死
咁都可以放心?

係呀,而家好少呢啲嚇死人嘅新聞
......係咪代表真係無人出事呢?

前排咁多野豬咬人新聞
而家仲有冇?

扯遠左,講返支針
#1計左死亡率比大家睇
過百萬人嘅統計規模
絕對有參考價值
支針的確有作用,但作用輕微
一打,你就有機會心肌炎,面癱

https://www.cdc.gov.tw/Category/MPage/epjWGimoqASwhAN8X-5Nlw
點樣唔係救得一個得一個?
最最最起碼,都比人清楚知道風險,再決定打唔打

而唔係一味鼓吹打疫苗抗疫,有同理心,為己為人
呢啲完全係呃人,綁架人嘅話術
話唔定
我教佢地鼓勵人打針仲有效
即係你覺得好唔安全,咁你係屬於打左針果8成定未打果兩成
omicron40歲以下唔打針mortality rate同流感相約,如果你覺得唔需要打流感針,就自然唔需要為omicron打而去承受額外打針既長遠unknown risk。有咩問題

每個人都對自己身體負責
每個人都對自己行為負責

只希望多啲人知道打針有乜風險
反苗從來都唔係邪教
有哂數據比大家睇
那有錢
你老母
試吓回#619?
光時老闆講嘢可唔可以有理有據少少?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞