[引戰PO]反苗撚入黎

677 回覆
271 Like 108 Dislike
大家咁話
睇吓有冇辦法拖到新世代疫苗面世
當時初初爆發果陣,我都有考慮過會打
不過後來見到d臨床數據同埋香港果班所謂既專家一時一樣
完全冇信心..加上.到今時今日..淨係承認過一單半單面癱可能同疫苗有關
命係自己手...唔打起碼唔洗擔心side effect.
呢兩日仲有咁多人排隊做檢測..之前封葵涌果陣都已經出現問題
爆左兩年..都仲未處理分流檢測既流程..
所以唔可以怪市民唔信呢個政府.
#425台灣數據透明好多

真,可惜係完全無市民插手空間
引用番你第一頁第一個post, 50-59 歲冇打疫苗既死亡率先有明顯提升,但其實都好低、有見及此,應該提升到60歲以上先應該要打。

咁除非你話你自己d數據錯啦 否則justify唔到60歲以下要打。
引用番你第一頁第一個post, 50-59 歲冇打疫苗既死亡率先有明顯提升,但其實都好低、有見及此,應該提升到60歲以上先應該要打。

咁除非你話你自己d數據錯啦 否則justify唔到60歲以下要打。

其實我都係建議60歲開始
先考慮打針

如果係我嘅話
我會接近80歲先打
又唔見英國政府統計埋孕婦打針對感染後重症/死亡情況既

質疑下又會比你地話陰謀論
打針率高定低
佢都係會推咁多限制出嚟
唔通無人打
佢就會俾大家食飯咩
所以呢個結論就合理,其他人打黎有負回報
由我重症死
屌你老母
我諗係仲有一個問題係死嘅人有幾多係原本就有其他病 長期病患果啲
你再計埋 一個健康冇打針嘅人
死亡率會仲低
你啱
所以就係有你呢D弱智失敗撚主動配合撚先有今日既局面
每一次都係, 係每一次, 港共吹風出黎話要打針先可以乜乜柒柒, 就係有你呢D恐懼撚衝出黎配合佢. 你呢D人註定一世都比人舞黎舞去唔緊要, 慘在因為你既行為令港共更smooth地去推所有反人權既野去害死埋其他有腦但冇權既人

之前未講實要打左針先可以比堂食, 又話咩打晒伏必太會得返four興, 然而未講實亦擺明係試你地, 政府用"消息人士"係D報章media吹出黎, 就一堆低能衝去打.
呢1兩年黎有邊次港共唔係用呢招? 又真係次次都work有班弱智落搭架喎

但實際D措時係幾時呢? 定係你啲恐懼撚港共未講就自己仆到去打左先?
然後接種率高佢就真係唔撚洗考慮直接強制, 夠多人做佢咪真係立法強制, 有邊次唔係因為有你地嘅配合所以佢可以順順利利?

人地吹個風放下料研究乜乜柒柒
就即刻未強制先配合,夠多人配合喇,咪真係強制搞
你仲係未明人數多少嘅重要性
企硬唔打嘅人數唔洗多,有4分1人係咁佢已經冇得玩

唔係多得你班恐懼撚,對方未叫你跪低,嚇一嚇你就先行自己五體投地咁訓低,佢可以所有野加速得咁快?

倒果為因,港共就係多得你班人嘅自動配合
搞掂嗰邏輯先
就係多人嚇一嚇就仆到去打,提高打針率
佢而家先瘋狂極推哂一推違反人權嘅政策

今日嘅結果係一眾弱智恐懼撚全力配合港共嘅自招惡果
人地當初話如果未打針就可能要幫佢含撚,你地就即刻追撚含
防重症丫嘛
死咗咪唔會有重症
其實打針率越低
佢就越難推強硬政策
因為打針率越低,受影響人數越多
認真睇左一樓先講啦
根本想死都唔容易

建議清另開PO講吓呢件事
今次話2月24點點點
又一堆人仆去打針
你個二三四拉人入嚟回應,咁我就用data答下,大家唔好激動

omicron死亡率0.65%一來相對流感唔算細,二來由於傳播力超神個基數可以好大,根據官方紀錄,2018年英國全年感冒+肺炎死1223人,2019年全年死1558人
https://www.ons.gov.uk/aboutus/transparencyandgovernance/freedomofinformationfoi/influenzadeathsin20182019and2020

英國今年一月份有280萬covid case死5500人,係一個月5500。
我係你就唔好再whore嗰條爛post。
我屌你老母呀
#1做撚埋表比你睇啦懵撚
你剩係拎50-59嘅0.65%黎講!?
49以下0.2%唔到,你唔講?
你拎80以上25%死亡率出黎嚇人丫笨
真係戇撚鳩鳩
當全部人都盲?
出聲啦你老母
收幾錢出一個PO呀?
原來樓主釣緊苗族人
過獎過獎
見標題以為引反苗戰
香港真反苗應該無
係反逼針同唔信支針嘅副作用
反苗應該指外國嗰D咩針唔打嗰D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞