[引戰PO]反苗撚入黎

677 回覆
271 Like 108 Dislike
本身無病無痛都還好
可以直接睇機會率去拎平衡點
但有長期病,身體抵抗力差
個機率就唔係咁計...

至於點計要問醫生
我無醫學底所以唔會亂比意見~
講得好

不過其實好難
好似黃絲唔會睇藍絲資訊一樣
如果幫到一兩個苗撚轉軚
呢個PO已經好成功
D共狗最中意將自己做開既野套落人地到
講FAKE NEW點夠你地黎
個POST冇FAKE NEWS 都比你地講到有咁 真係勁
廢老:因為你地唔聽政府話
政府緊係最撚錯個個啦

但係如果keep住冇人打,死谷爛谷都係<10%人打
你覺得政府有冇能力推到未打針就冇得返工等等
如果真係硬推,你係個10%打左針既人你會跟住罷工定係一個人做多九個人既工作?

道理就係咁簡單,人民唔覺醒,政府閪唔閪都係一撚樣
大把人咁講啦
之前有人解釋過話係跳哂d籌款步驟姐
不過我明呀,你哋如果連科學都唔信,咁又點會信呢啲理由
雖然認為遲早都會中
但始終唔中係最好
上面都有人提及
中左有抗體,但抗體會慢慢失效
唔係中過就無敵
呢部份我無深入了解
剩係見到死亡率會下降
但會唔會減低重症率就唔肯定
何況而家omicron病癥又更輕微
但中咗因為有免疫記憶,所以之後症狀都會輕微啲

所以的確唔係淨係睇抗體嘅
重申多次 樓主無追開疫苗PO
如果有錯請屌出聲

初代死咁多人
主要係遮掩事實(武漢)+醫療配套不足+對個病認知不足
(個人推斷)
例如經常睇到呼吸機唔夠嘅新聞
口罩又搶斷貨
應該唔可以拎最初嘅死亡數字黎作準

「話唔定」初代同omicron差唔多
但種種因素堆砌造成大量死亡
而家大家打慣打熟先死亡率咁低(推論)
真,病毒同政府講好左數
多謝佢地推PO
睇返印度個住院率就知,佢住院、死亡人數去到一個高峰之後,就永遠上唔返去
咪知中完重症率會低咗
你難明既地方係邊
佢擺明串緊政府谷針
冇咩可能係咁,因為而家好多人中完omicron,都係生活如常,跟住好快好返

換著係原版武漢肺炎,邊有可能會咁
越多人打針越多人中
唔打針咪又係會中
關鳩事咩
不反苗但反對強逼接種
依嫁就係講緊個不確定性, 你係咪確認到支野一定冇副作用先?
你99%確認到支針冇副作用 咁我未打囉
依嫁乜柒都唔知, 叫我打? 我唔係志願者啊 屌你
我會覺得要衡量嘅嘢係,中武漢肺炎大鑊,定打針嘅未知風險大鑊

喺omicron成主要病毒株之前,中delta大鑊過打針未知風險,咁咪應該打針

喺omicron流行之後,中omicron根本just a flu,而且可以防禦埋delta,咁咪可以唔打針都得
正解
求LINK
未睇過跳過籌款步驟嘅相關討論
希望你唔係鳩嗡當秘笈
隻腳有事果個入左急症 睇完都好唔到 好似神經受損,本身唔排除都有d野 但明顯係打完針先觸發到 ,另外個話自己買apple watch mon住心電先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞