[Plan A or Plan B?] 巴塞隆拿球迷討論區 (201)

1001 回覆
7 Like 9 Dislike
https://m.youtube.com/watch?v=60bMbn24Kec

就咁睇呢場精華 就睇得出D So既缺點

佢只係適合踢反擊既球隊 有空位比佢走動既踢法 呢場皇蘇埋身壓逼唔多 所以D so先至有時間睇定黎做decision

有幾球 對手嘗試比少少壓迫 由於佢身形單薄 佢就要即刻回傳
如果對住一啲壓迫力強既球隊 D so就會冇表現 今季其實好多場係咁 佢創造力其實唔好

不過D So都有優點既 始終巴塞青訓 無球走動好 肯做插入 所以下一季其實可以試下訓練佢做右翼 美斯打返AMC 咁樣其實就可以解決左巴塞右邊成日空哂既問題

如果D So係冇能力打右翼既話 其實可以賣得

有趣

湊緊仔一陣覆傾

佢算青訓咩

曼城青訓

係巴B打過半年,唔係青訓

想J嘅可以J
就算買丹比利都唔覺比人打爆
首先今季係陣地戰防守基本上打442, 得mk一個落番去幫手,so9同美斯基本上留係前場。
一落入陣地戰就會將巴塞本身嘅缺點暴露哂出黎,左邊小明同小白比人狂爆,好彩有UTT同Mk係到幫手,至於右邊,因為羅白防守太弱,拉B已經盡力了

如果入左Semedo同丹比利,首先右路有2個更強衝擊力同活力嘅球員係到,拉B打翻b2b影響不大,假如出丹比利打4231,丹比利協防能力一樣幾好,就算抄番442陣式打防反都會比今年好左。不過放棄打逼搶長遠唔好,始終影帝同小明缺點會比人放大

你所講既4231係 美斯AMC 丹比利右邊 拉仔影帝雙防中?
其實我覺得只要改得翻中場問題
Dso踢攻中冇咩問題
就算買丹比利都唔覺比人打爆
首先今季係陣地戰防守基本上打442, 得mk一個落番去幫手,so9同美斯基本上留係前場。
一落入陣地戰就會將巴塞本身嘅缺點暴露哂出黎,左邊小明同小白比人狂爆,好彩有UTT同Mk係到幫手,至於右邊,因為羅白防守太弱,拉B已經盡力了

如果入左Semedo同丹比利,首先右路有2個更強衝擊力同活力嘅球員係到,拉B打翻b2b影響不大,假如出丹比利打4231,丹比利協防能力一樣幾好,就算抄番442陣式打防反都會比今年好左。不過放棄打逼搶長遠唔好,始終影帝同小明缺點會比人放大

你所講既4231係 美斯AMC 丹比利右邊 拉仔影帝雙防中?

如果買唔到Seri,拉B同影帝可以打中場另外2個位。

本身拉仔,AG呢d唔夠能力自己拎波去攻,如果身邊有個主角係到(類似1415,有特警美斯係右路夾拉仔)佢地可以做更加多無球進攻
Dso踢攻中冇咩問題

Dso係中路頂唔到人,佢可以打mk個後備
不過如果買丹比利,佢出場時間肯定少好多
Dso踢攻中冇咩問題

啱 D so淨係適合打翼
Dso踢攻中冇咩問題

影帝 D.So 拉仔?
咁樣打既話防守未必會有致命漏洞
不過對強隊級數唔夠囉
西甲主場對中下游應該無問題既
Dso踢攻中冇咩問題

影帝 http://D.So 拉仔?
不過對強隊級數唔夠囉

得既 只不過最尾都係靠MSN個人能力
Dso踢攻中冇咩問題

影帝 http://D.So 拉仔?
不過對強隊級數唔夠囉

強隊一定係小白
DSO有咩咁值得俾個位佢?又唔係自家青訓,連感情分都無sorry
現實係殘酷,有料就留,無料就坐
唔係話佢差,但佢級數根本完全未到幫巴塞提昇實力
佢可以留低,但係應該佢要幫球隊,而唔係球隊要特登俾啲時間幫佢成長,佢未有潛質到值得巴塞咁做。

話佢打攻中同接班小白簡直係on9
佢無論級數同打法都同小白完全唔match

可以係U21年紀係打法同級數接近小白既,全球壇得一個,踢緊皇狗。

用下腦都知,有能力踢到皇巴拜既頂級中場真係一隻手數得哂,唔係既話豪門駛撚爭人?

我真係唔想再重複,唔好再對年青球員有不切實際既幻想

用佢唔係因為佢後生,係因為佢有潛質
DSO屌老虎一拍埋阿辛斯奧Saul你真係睇到分別,你真係會睇到佢地上限會唔一樣,唔好再自欺欺人。
佢地會進步,但進步到好球員係唔夠,你要進步到成為頂級球星,巴塞呢家無咁既後生仔呀sorry
就算好多人睇好既Samper
大家都係用觀望態度
唔好期望佢一定擔到大旗,無人保證到

實事求事睇佢地表現,自欺欺人係無用
大家都係用觀望態度

alena 囉
samper 可以觀望下既
大家都係用觀望態度

alena 囉

更加未得啦,宜家踢緊西乙B渣
大家都係用觀望態度

alena 囉

更加未得啦,宜家踢緊西乙B渣

咁講緊未來
攻中最重要有推線能力

咩叫推線能力?
運前個波,令成隊球隊進攻線前十碼,前二十碼,前三十碼

一個俾人逼一逼只可以後傳既人,好聽啲叫控制節奏,現實啲可以叫佢返屋企食屎

你能夠運前個波就可以踢巴正選,D蘇呢方面係垃圾級
攻中最重要有推線能力

咩叫推線能力?
運前個波,令成隊球隊進攻線前十碼,前二十碼,前三十碼

一個俾人逼一逼只可以後傳既人,好聽啲叫控制節奏,現實啲可以叫佢返屋企食屎

你能夠運前個波就可以踢巴正選,D蘇呢方面係垃圾級

沙維小白美斯都成日後傳橫傳,但要攻果陣佢地好有能力做原地擺脫推前個波
甚至影帝都有
Dso踢攻中冇咩問題

啱 D so淨係適合打翼

我地唔需要好講求頂到人
因為我地既球員普遍都係好技術既人
迫搶就是彌補好技術球員同體力化球員身體力量上既差距

一班技術好既球員想要贏就要預早一步佔得先機盡快搶返個波,完全唔適合同唔善長係中場爭扎防守然後打反撃

你可以話咁樣係唔平衡,但巴塞從來就是一隊唔平衡既球隊
三中場放沙維,小白,巴斯基斯呢三個都唔是平衡
都要靠迫搶

係列卡特未來之前未踢迫搶前,沙維都是頂唔到人。
未踢迫搶前
沙維都是踢得好爭札
大部分波都是橫傳
未踢迫搶前
沙維都是踢得好爭札
大部分波都是橫傳

小白控球過人唔使講
沙維可以360度自轉
影帝間中都可以(同埋鍾意)cup下人
呢三個係放埋一齊先咁特別
時下D年青人copy唔到既...
尼馬去過RM
尼馬去過RM

今晚B隊大軍名單
未踢迫搶前
沙維都是踢得好爭札
大部分波都是橫傳

小白控球過人唔使講
沙維可以360度自轉
影帝間中都可以(同埋鍾意)cup下人
呢三個係放埋一齊先咁特別
時下D年青人copy唔到既...

沙維360度真係好正
尼馬去過RM

放既話點都係獌同鈀啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞