[Plan A or Plan B?] 巴塞隆拿球迷討論區 (201)

1001 回覆
7 Like 9 Dislike
Barcelona have accelerated the process of signing the long followed Dortmund's Dembele (20), who is among club's top priorities. [l'equipe]

打機咩,咁多人攻唔洗守呀

依家都冇架啦

dembele 同 verratti 兩個天價人, 如果一定要一個既話, 我覺得verratti適合隊波多D
Bellerin就真係不了
Chelsea would be interested in former Barça coach Luis Enrique although the English club don't want Antonio Conte to leave [telegraph]

等睇又兵變
世三又hea踢趕走主帥

Conte 都用得佢幾好Y

睇唔透 conte教得好地地點解要換?
又話 don't want Antonio Conte to leave, 唔知想點
conte自己又走? 都無咩可能啦

干地同高層不和,干地想要嘅人同總監想要嘅唔同
加上哥狗同干地同高層問題,佢有可能走嘅
Barcelona have accelerated the process of signing the long followed Dortmund's Dembele (20), who is among club's top priorities. [l'equipe]

依家都冇架啦

dembele 同 verratti 兩個天價人, 如果一定要一個既話, 我覺得verratti適合隊波多D
Bellerin就真係不了

只要佢買d 人可以發揮到巴塞既技術優勢同適合迫搶

我就覺得無咩問題
有無人有睇西班牙U21
皇狗阿辛斯奧堅勁
反而DSO感覺好平庸

D so
踢咩位
佢踢法唔係最適合打翼?

睇左LiveScore 出場陣容
佢好似打中場

係中場,翼俾屌老虎同阿辛斯奧打

依家都冇架啦

巴塞個動力不足問題前中後都有
所以前鋒中場後衞都要買

佢都已續約marlon 同訂左個yerry mina

買番個右閘已經對個後防有少少幫助
呢排傳嘅都係右翼同中場位
所以我估買右翼應該係華dee落order
有無人有睇西班牙U21
皇狗阿辛斯奧堅勁
反而DSO感覺好平庸

利申我無睇場波,淨係睇LiveScore 排陣
但我有興趣d so

呢隊西班牙u21 應該踢得好快同較直接,因為前面阿辛斯奧,迪路,同辛道
呢個陣式係盡可能要中場多送個波比前面三個攻門
如果搵一個好似playmaker 咁既進攻中場派波反而會浪費左阿辛斯奧既速度
如果咁既踢法d so 就會顯得平庸
因為佢最善長係控球,控制節奏

我知佢踢翼既時間多
但佢一定唔會係一隻快翼,佢更加似silva 係西班牙國家隊果種翼鋒,需配合,需用波。

依家都冇架啦

巴塞個動力不足問題前中後都有
所以前鋒中場後衞都要買

佢都已續約marlon 同訂左個yerry mina

買番個右閘已經對個後防有少少幫助

當然要買
有無人有睇西班牙U21
皇狗阿辛斯奧堅勁
反而DSO感覺好平庸

但我有興趣d so

呢隊西班牙u21 應該踢得好快同較直接,因為前面阿辛斯奧,迪路,同辛道
如果搵一個好似playmaker 咁既進攻中場派波反而會浪費左阿辛斯奧既速度
較直接既踢法d so 就會顯得平庸

我知佢踢翼既時間多
但佢一定唔會係一隻快翼,佢更加似silva 係西班牙國家隊果種翼鋒,需配合,需用波。
有無人有睇西班牙U21
皇狗阿辛斯奧堅勁
反而DSO感覺好平庸

但我有興趣d so

我知佢踢翼既時間多

其實真係唔係
有無人有睇西班牙U21
皇狗阿辛斯奧堅勁
反而DSO感覺好平庸

但我有興趣d so

我知佢踢翼既時間多

其實真係唔係

年頭佢有一場對皇so 打進攻中場幾好
出場時間多d
佢一定更加成型
d so 我唔係太擔心,當年黃潛都係華維迪帶起佢,我反而覺得佢下季有機爆發
d so 我唔係太擔心,當年黃潛都係華維迪帶起佢,我反而覺得佢下季有機爆發

No, 當年好似係馬些連奴,姐係宜家華西新教練

師兄你唔講我唔知
https://m.youtube.com/watch?v=60bMbn24Kec

就咁睇呢場精華 就睇得出D So既缺點

佢只係適合踢反擊既球隊 有空位比佢走動既踢法 呢場皇蘇埋身壓逼唔多 所以D so先至有時間睇定黎做decision

有幾球 對手嘗試比少少壓迫 由於佢身形單薄 佢就要即刻回傳
如果對住一啲壓迫力強既球隊 D so就會冇表現 今季其實好多場係咁 佢創造力其實唔好

不過D So都有優點既 始終巴塞青訓 無球走動好 肯做插入 所以下一季其實可以試下訓練佢做右翼 美斯打返AMC 咁樣其實就可以解決左巴塞右邊成日空哂既問題

如果D So係冇能力打右翼既話 其實可以賣得
https://m.youtube.com/watch?v=60bMbn24Kec

佢只係適合踢反擊既球隊 有空位比佢走動既踢法 呢場皇蘇埋身壓逼唔多 所以D so先至有時間睇定黎做decision

如果對住一啲壓迫力強既球隊 D so就會冇表現 今季其實好多場係咁 佢創造力其實唔好

不過D So都有優點既 始終巴塞青訓 無球走動好 肯做插入 所以下一季其實可以試下訓練佢做右翼 美斯打返AMC 咁樣其實就可以解決左巴塞右邊成日空哂既問題

我認同
齋講功能適合性, 我覺得AG好過D So

有趣

湊緊仔一陣覆傾

有趣

湊緊仔一陣覆傾

佢算青訓咩

有趣

湊緊仔一陣覆傾

佢算青訓咩

曼城青訓

我認同
齋講功能適合性, 我覺得AG好過D So

其實AG係好少少既 不過始終唔係青訓出身 好多時候佢既走位 其實唔係好夾班隊友 令到隊友少比波佢

加上佢創造力差 只能夠做工兵既角色 但係拉仔仲兩至三季賣我覺得 防工既位置 AG係完全做唔到影帝既位 呢個係球商既分野 二黎技術都差幾皮啦

睇左AG成季 其實佢進步係有 不過真係唔夠 巴塞同美斯咬咬 已經冇咁多年時間可以等AG進步 所以下一季睇下教練會唔會轉踢反擊戰術 否則AG真係只能做後備
就算買丹比利都唔覺比人打爆
首先今季係陣地戰防守基本上打442, 得mk一個落番去幫手,so9同美斯基本上留係前場。
一落入陣地戰就會將巴塞本身嘅缺點暴露哂出黎,左邊小明同小白比人狂爆,好彩有UTT同Mk係到幫手,至於右邊,因為羅白防守太弱,拉B已經盡力了

如果入左Semedo同丹比利,首先右路有2個更強衝擊力同活力嘅球員係到,拉B打翻b2b影響不大,假如出丹比利打4231,丹比利協防能力一樣幾好,就算抄番442陣式打防反都會比今年好左。不過放棄打逼搶長遠唔好,始終影帝同小明缺點會比人放大

有趣

湊緊仔一陣覆傾

佢算青訓咩

曼城青訓

Sorry 啱啱check返 D so係13-15踢過巴塞B隊
不過D so無球走動好啲 係事實黎既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞