[Plan A or Plan B?] 巴塞隆拿球迷討論區 (201)

1001 回覆
7 Like 9 Dislike
最好笑係d唔識波既人真係以為死用青訓可以出多次沙維小白美斯

多鳩餘啦,呢套論調我呢兩季見過好撚多次啦,實際上疤個戰術體系唔係話你能力好撚高就可以撚得掂,通常你(地)會提出埋,改埋個戰術咪得囉。咁我仲睇疤狗托柒呀?

你講得岩,巴個戰術體系係難適應。
單單能力高係唔夠
係要能力高+戰術意識

但我地討論緊既人似係能力都未夠...第一個門檻已經不符

你口中能力未夠嘅所謂實證咪又係嚟巴塞第一季之後雪到硬撚晒+亂擺位嘅「表現」嘛。根本同一班人由唔同人去擺戰術可以完全唔撚同,0809嚴格嚟講只係右閘買左特警叫大修,享利吞精美斯fire鳩白耶耶佩奧爾軍師膠度華DEE全部都係列膠特時代就係度,到依家Dso個情況係,佢仲未肯定係「本身能力唔得」定「主帥唔識用」,呢個情況幾個年輕中場都出現,如果要以70m~110m去買一個連法甲冠軍都可以帶失嘅所謂中場核心,我寧願信原隊人馬(包括AG)。
其實用今年國家隊表現評價ag,dso 呢兩個迷失左成季ge球員根本唔公平

你話我話,Asensio同Dso調隊打,依家正選果個會係Dso比佢屌果個會係Asensio。點會會有呢個假設我唔撚再多作解釋。

教練可以變廢一個球員,但唔可以令一個資質平庸既球員變天才

可能阿辛斯奧俾安狗教會俾我地屌
但DSO去賤種一定做唔到阿辛斯奧做既野

單係絕對既爆發力,施丹唔識變魔法令DSO有佢果種爆發力
施丹唔識變魔法令DSO突然技術高一班
施丹唔識變魔法令佢DSO突然入幾球世界波
施丹唔識變魔法令DSO突然有能力當拜仁雪糕筒咁扭

每個球員有佢潛質同上限,你要接受呢個現實

你咪煲到Asensio咁撚神啦,Dso同佢最大差別係Dso無乜有打強隊嘅場合證明自己,而西甲賽場兩個差唔多表現。話自己追柒潛西維爾好撚多人都係9up,咁撚多年我上高登係得足人同埋當年玩Yahoo經理人果幾位人兄先真係叫追,連切柒達打華歷簡奴之類嘅戲碼都追埋。

Asensio同Dso差唔多表現都講得出

先唔講 Asensio每次歐聯後備入替都有貨交 淨係皇季尾果陣雙線作戰 聯賽出B隊 Asensio場場都有貨交 同埋睇得出佢意識同插入時機係好好 雖然聯賽既對手都係中下遊 但係Dso對中下遊球隊都冇表現 淨係得一兩場好波

阿生呀,我講緊佢係西維爾//黃潛踢果陣呀,有幾多人真係知佢當年次次YAHOO經理人爆分//幾多人睇過呀?最後個問題又回歸原點,喂你個主帥下下亂咁用班後生無固定位置點會踢得好?都係果個假設,Dso係獚狗打,Asensio係疤踢,咁依家大家吹奏果個就會係Dso,屌果個會係Asensio(好有可能)。

問題係呢兩個球員都係打翼先係最好 而家就係皇馬有位比asensio踢 巴塞冇位比Dso打啊
兩個球員 教練都有比機會 一個把握 一個把握唔到就係咁簡單

二黎 巴塞最特別既地方 就係球員要融入球隊唔似皇馬施丹會為唔同球員制定戰術 AG Dso踢得差 某程度上係因為佢地跟唔上MSN同小白既踢法 下一季 巴塞重心一定仲喺呢四個球員身上 所以Dso一係專心右翼後備 一係就走

仲有 踢波時間短過你 唔一定就係唔識波
你估全世界得你同佢睇得多波咩我連岩岩特內里費對雞菲場升班資格賽都有睇呀
講起華簡就正好反映呢度啲人幾咁無知
我記得上季你地好撚鍾意吹奏華簡個柒頭光頭教練,話佢進攻好睇,猜得好
但我果陣已經睇死華簡實收皮,因為我有睇華簡,係呀進攻係流暢。但個教練以為自己教巴塞?教隊中游料教進攻教到無防守根本自取滅亡
而事實證明係點?
唔識波唔係問題,自欺欺人先係問題
要接受現實,教華簡呢啲波就唔該做返好防守先
踢巴塞搵球員就唔該搵個有級數而唔係下下賭某某某不知名後生仔係新小白
華簡唔係巴塞
DSO唔係小白級數
呢啲係現實

講返實際啲,你話我9吹?
唔係我係咁係度講D蘇黃潛上季係打翼多過中場
啲人仲J緊佢新小白呀
其實好簡單,大家口同鼻拗,不如你話我知,D蘇職業生涯踢咁耐
有邊場波係值得我留意,係有突出表現證明到踢巴塞?

華簡季季走幾撚多人你唔撚講?最叻第八N季提早上岸喎,以當時人腳超晒班啦,Paco絕對係一個有能力嘅領隊,季季借人修修補補都差啲入歐霸仲想點?你吹奏果類含撚龜縮波,例如奧沙(唔係今季呀)咪又係含撚,當時唔撚識攻施古度炒撚左球單刀先降班嘅,靠撚埋啲利亞拿。仲有華拉度列呀,出名龜,無完艾拔咪又係含,要唔要再舉多幾個例子?桑坦德?靠東奴單天保至尊直情和撚過獚狗,當季第幾?根本護級你和波頂撚盡咪又係拎1分,你和撚足38場都係降班與唔降班之間,之前41分都要降啦。咁你日J夜J嘅華拉提,我實在完全唔撚覺得完全可以做救世主喎,當年法比仲撚勁啦,一樣照死。一個球員發唔發揮到除左睇啲花巧野外,對戰術理解你估唔重要?事實上好多所謂貴價新星嚟疤狗都係含,嗱,你話依家買果個係普巴我就可以同你講諗都唔洗諗可以收鳩青訓皮,因為太超班(歐聯決賽,意甲長年踢得好),華拉提未到呢個水準囉。

我絕對無吹奏龜縮波,我亦最憎龜縮波
華簡啲波係好睇都係事實
個問題係成績決定一切
我唔係叫光頭佬放棄進攻,而係佢根本唔撚識防守
講真華簡借到迪亞高路蘭迪呢啲都唔叫差架啦,但條後防都豆腐咁,佢責無旁貸啦

至於你講普巴,我認同佢係有料,我覺得華拉提同佢係同級,而且更適合巴塞球風

你話我話,Asensio同Dso調隊打,依家正選果個會係Dso比佢屌果個會係Asensio。點會會有呢個假設我唔撚再多作解釋。

教練可以變廢一個球員,但唔可以令一個資質平庸既球員變天才

可能阿辛斯奧俾安狗教會俾我地屌
但DSO去賤種一定做唔到阿辛斯奧做既野

單係絕對既爆發力,施丹唔識變魔法令DSO有佢果種爆發力
施丹唔識變魔法令DSO突然技術高一班
施丹唔識變魔法令佢DSO突然入幾球世界波
施丹唔識變魔法令DSO突然有能力當拜仁雪糕筒咁扭

每個球員有佢潛質同上限,你要接受呢個現實

你咪煲到Asensio咁撚神啦,Dso同佢最大差別係Dso無乜有打強隊嘅場合證明自己,而西甲賽場兩個差唔多表現。話自己追柒潛西維爾好撚多人都係9up,咁撚多年我上高登係得足人同埋當年玩Yahoo經理人果幾位人兄先真係叫追,連切柒達打華歷簡奴之類嘅戲碼都追埋。

Asensio同Dso差唔多表現都講得出

先唔講 Asensio每次歐聯後備入替都有貨交 淨係皇季尾果陣雙線作戰 聯賽出B隊 Asensio場場都有貨交 同埋睇得出佢意識同插入時機係好好 雖然聯賽既對手都係中下遊 但係Dso對中下遊球隊都冇表現 淨係得一兩場好波

阿生呀,我講緊佢係西維爾//黃潛踢果陣呀,有幾多人真係知佢當年次次YAHOO經理人爆分//幾多人睇過呀?最後個問題又回歸原點,喂你個主帥下下亂咁用班後生無固定位置點會踢得好?都係果個假設,Dso係獚狗打,Asensio係疤踢,咁依家大家吹奏果個就會係Dso,屌果個會係Asensio(好有可能)。

問題係呢兩個球員都係打翼先係最好 而家就係皇馬有位比asensio踢 巴塞冇位比Dso打啊
兩個球員 教練都有比機會 一個把握 一個把握唔到就係咁簡單

二黎 巴塞最特別既地方 就係球員要融入球隊唔似皇馬施丹會為唔同球員制定戰術 AG Dso踢得差 某程度上係因為佢地跟唔上MSN同小白既踢法 下一季 巴塞重心一定仲喺呢四個球員身上 所以Dso一係專心右翼後備 一係就走

仲有 睇波時間短過你 唔一定就係唔識波

多鳩餘啦,呢套論調我呢兩季見過好撚多次啦,實際上疤個戰術體系唔係話你能力好撚高就可以撚得掂,通常你(地)會提出埋,改埋個戰術咪得囉。咁我仲睇疤狗托柒呀?

單單能力高係唔夠
係要能力高+戰術意識

你口中能力未夠嘅所謂實證咪又係嚟巴塞第一季之後雪到硬撚晒+亂擺位嘅「表現」嘛。根本同一班人由唔同人去擺戰術可以完全唔撚同,0809嚴格嚟講只係右閘買左特警叫大修,享利吞精美斯fire鳩白耶耶佩奧爾軍師膠度華DEE全部都係列膠特時代就係度,到依家Dso個情況係,佢仲未肯定係「本身能力唔得」定「主帥唔識用」,呢個情況幾個年輕中場都出現,如果要以70m~110m去買一個連法甲冠軍都可以帶失嘅所謂中場核心,我寧願信原隊人馬(包括AG)。

你呢個point 完全無說服力可言 失法甲冠軍=球員能力問題 乜撚野邏輯 講野前諗清楚d先啦 同埋今季摩納哥假假地都歐聯四強 照你咁講 我地今季無冠美斯小白都係廢 ??
世界大戰
世界大戰

單單能力高係唔夠
係要能力高+戰術意識

你呢個point 完全無說服力可言 失法甲冠軍=球員能力問題 乜撚野邏輯 講野前諗清楚d先啦 同埋今季摩納哥假假地都歐聯四強 照你咁講 我地今季無冠美斯小白都係廢 ??

法甲同西甲比
以假設嘅條件做基礎都可以拗咁耐
Can you feel
高登巴狗個個追住小白條撚黎含
黎到連登咁多人夠疆同佢嘈
反了反了
反了反了

駁吾刀
反了反了

飲啦
反了反了

U肯定好少mon post
dso係有料 但唔可以話係小白接班囉 得細佬仲勉強算係

真 呢兩年仲會留意青訓嘅真係冇幾個 如果唔理戰術同青訓上位 拎得多冠就得 隔離賤種呢幾年可以滿足到大家

細佬唔係傷 dso撚有機會咩

細佬唔係傷 dso撚有機會咩

Ag>>>>>>>>細佬>dso

真 呢兩年仲會留意青訓嘅真係冇幾個 如果唔理戰術同青訓上位 拎得多冠就得 隔離賤種呢幾年可以滿足到大家

有留意青訓同DSO有無料根本無關係
青訓有料咪上位,佢係度反而阻住人上位添
而且能力高係基本,戰術理解係成功關鍵
個問題係DSO係咪屬於果類能力高但唔岩踢例子?我唔覺
佢連能力都未夠
成班小朋友係度講睇得波多,咩升班資格賽希有睇好似好巴閉,呢d基本野架啦
仲話吹奏小白,吹奏個連路都唔識行既有咩意義?我吹奏紅字美斯啦不如

今時今日科技發達個個睇波都多,不過個個變晒專家又話無青訓出色,真係笑死人
世界大戰
發覺有弱智未上水
成班小朋友係度講睇得波多,咩升班資格賽希有睇好似好巴閉,呢d基本野架啦
仲話吹奏小白,吹奏個連路都唔識行既有咩意義?我吹奏紅字美斯啦不如

今時今日科技發達個個睇波都多,不過個個變晒專家又話無青訓出色,真係笑死人

就連最有潛質個幾個都唔俾人抱期望 覺得外來一定更出色
世界大戰

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞