[Plan A or Plan B?] 巴塞隆拿球迷討論區 (201)

1001 回覆
7 Like 9 Dislike
又撚小白
成班小朋友係度講睇得波多,咩升班資格賽希有睇好似好巴閉,呢d基本野架啦
仲話吹奏小白,吹奏個連路都唔識行既有咩意義?我吹奏紅字美斯啦不如

今時今日科技發達個個睇波都多,不過個個變晒專家又話無青訓出色,真係笑死人

一個球員有料無料有時唔駛專家已經睇得出
而且話人小朋友唔會顯得你有道理
你係一個討論區有幾資深同呢個世界發生緊既事實無關係
我睇波睇得耐睇得多我自己知,所以我先可以理直氣壯,唔駛理你地係邊個
我仍然相信拉馬西亞會有好青訓。
不過,第一:邊個可以保證?
第二:無人有魔法可以令你死J爛J果個一定變下一個小白美斯沙維泰亞高基馬度等等....

講每個球員就最好實事求事根據返佢個人表現
唔好將所有後生仔撈埋一碟
佢有咩突出既比實表現,大家可以講下等我見識下(其實我真係睇左好多,真係無)
可惜有啲球員連J片都唔覺突出
成班小朋友係度講睇得波多,咩升班資格賽希有睇好似好巴閉,呢d基本野架啦
仲話吹奏小白,吹奏個連路都唔識行既有咩意義?我吹奏紅字美斯啦不如

今時今日科技發達個個睇波都多,不過個個變晒專家又話無青訓出色,真係笑死人

就連最有潛質個幾個都唔俾人抱期望 覺得外來一定更出色

你指邊幾個先?
其實我想講好耐
DSO唔係青訓黎
其實我想講好耐
DSO唔係青訓黎

月經
我發覺好多所謂巴迷根本係拉馬西亞迷多過巴迷

但你地知唔知巴塞其實以前傳統唔係重用青訓
巴塞傳統係有佢獨特風格,而且都會用青訓
但當家球星其實好多都係買
由告魯夫到羅馬里奧史岱哲哥夫米高勞特立朗拿度李華度細哨全部都係買

只不過去到哥迪奧拿時期再加上美斯小白佢地空前成功
先俾人感覺巴塞青訓天下無敵

我都想巴塞可以全青訓贏歐聯
不過真係未必得,有啲位可以用青訓,但有啲位真係要買人
而且培養青訓同買人無咩大衝突
你買人筆錢唔會影響到青訓
我一向係支持後生仔打中下游練
其實我想講好耐
DSO唔係青訓黎

係呀,佢連自家青訓都唔係
又唔突出,所以我唔明點解有人可以死攬佢
引曬d老seafood上水
引曬d老seafood上水

知唔知波台大佬去左邊?

由告魯夫到羅馬里奧史岱哲哥夫米高勞特立朗拿度李華度細哨全部都係買

而且果啲咩「巴塞DNA」大於一切
例如教練一定要踢過巴塞,連魯營看門口既都比外來教練好,因為佢地有巴塞血液
以上呢啲野都係哥迪奧拿打後先有
以前卜比笠臣雲高爾邊有呢啲野,成班荷蘭幫帶過黎添啦
根本巴塞從來無一個理念或宗旨係要以青訓為重心
我宗旨好簡單,巴塞最緊要踢返佢一直既風格,控球,具侵略性,肯攻(呢樣野哥迪奧拿前已經係)
邊個踢無所謂
青訓一定要俾機會,有料留,無料外借,出面都踢唔掂就bye
問題係呢兩個球員都係打翼先係最好 而家就係皇馬有位比asensio踢 巴塞冇位比Dso打啊
兩個球員 教練都有比機會 一個把握 一個把握唔到就係咁簡單

二黎 巴塞最特別既地方 就係球員要融入球隊唔似皇馬施丹會為唔同球員制定戰術 AG Dso踢得差 某程度上係因為佢地跟唔上MSN同小白既踢法 下一季 巴塞重心一定仲喺呢四個球員身上 所以Dso一係專心右翼後備 一係就走

仲有 踢波時間短過你 唔一定就係唔識波

都唔關睇波時間長短事,係有無真係睇過就胡言亂語9UP問題,今時今日太多人睇兩場//睇精華就當自己睇完場波亂9講野,唔係話乜,Dso有能力係西甲立足呢啲都無乜好質疑,結果比人踩到屎都不撚如,日日瘋狂追住對家含撚,不如轉會算啦你地對自己球員咁無信心。
高登最識波vs連登最識波
我絕對無吹奏龜縮波,我亦最憎龜縮波
華簡啲波係好睇都係事實
個問題係成績決定一切
我唔係叫光頭佬放棄進攻,而係佢根本唔撚識防守
講真華簡借到迪亞高路蘭迪呢啲都唔叫差架啦,但條後防都豆腐咁,佢責無旁貸啦

至於你講普巴,我認同佢係有料,我覺得華拉提同佢係同級,而且更適合巴塞球風

問題係人地衰撚左一季你就完全否認定之前嘅成就,你咪撚玩啦。即係假設Radiohead某隻碟炒撚左粉就係垃圾,之前果啲成就就要完全否認?莎士比亞三十六劇亦絕對有膠劇,四大悲劇就唔係文學顛峰?華拉提絕對無壓倒一切嘅潛力。
你呢個point 完全無說服力可言 失法甲冠軍=球員能力問題 乜撚野邏輯 講野前諗清楚d先啦 同埋今季摩納哥假假地都歐聯四強 照你咁講 我地今季無冠美斯小白都係廢 ??

咁唔係睇乜?即係大家盲毛咁,媒體//身邊9upper都J就等於好球員?事實上P$G嘅陣容就無可能失法甲而佢地失左,講到尾乜問題?球員能力。

一個球員有料無料有時唔駛專家已經睇得出
而且話人小朋友唔會顯得你有道理
你係一個討論區有幾資深同呢個世界發生緊既事實無關係
我睇波睇得耐睇得多我自己知,所以我先可以理直氣壯,唔駛理你地係邊個
我仍然相信拉馬西亞會有好青訓。
不過,第一:邊個可以保證?
第二:無人有魔法可以令你死J爛J果個一定變下一個小白美斯沙維泰亞高基馬度等等....

講每個球員就最好實事求事根據返佢個人表現
唔好將所有後生仔撈埋一碟
佢有咩突出既比實表現,大家可以講下等我見識下(其實我真係睇左好多,真係無)
可惜有啲球員連J片都唔覺突出

屌,睇波多唔撚多呢啲你自己先知啦阿生,做人過到人過到自己呀。

就連最有潛質個幾個都唔俾人抱期望 覺得外來一定更出色

無機會有出路所以而家青訓好多都會去國外球會試
問題係巴塞青訓大多因戰術要求而變得巴塞專用,呢個都係事實
屌你老虎我就真係唔撚信有人會裝個ON撚9 TVB收費日MON夜MON P$G,大家咪又係打機//睇兩場波//睇J片就日J夜J華拉提當佢神咁拜。
屌你老虎我就真係唔撚信有人會裝個ON撚9 TVB收費日MON夜MON P$G,大家咪又係打機//睇兩場波//睇J片就日J夜J華拉提當佢神咁拜。
貢長
吾追post鳥

而且果啲咩「巴塞DNA」大於一切
例如教練一定要踢過巴塞,連魯營看門口既都比外來教練好,因為佢地有巴塞血液
以上呢啲野都係哥迪奧拿打後先有
以前卜比笠臣雲高爾邊有呢啲野,成班荷蘭幫帶過黎添啦
根本巴塞從來無一個理念或宗旨係要以青訓為重心
我宗旨好簡單,巴塞最緊要踢返佢一直既風格,控球,具侵略性,肯攻(呢樣野哥迪奧拿前已經係)
邊個踢無所謂
青訓一定要俾機會,有料留,無料外借,出面都踢唔掂就bye

阿V92呀,列膠特呀果啲當日咪告魯夫點名請架囉 你自己MON撚返當年9192果季同埋9394果季有幾多係西班牙人,又有幾多青訓,講到尾華拉提唔係細哨囉。
貢長
吾追post鳥

一樣
高登巴狗個個追住小白條撚黎含
黎到連登咁多人夠疆同佢嘈
反了反了

U肯定好少mon post

我記得高登個個都好拜佢架喎
高登巴狗個個追住小白條撚黎含
黎到連登咁多人夠疆同佢嘈
反了反了

U肯定好少mon post

我記得高登個個都好拜佢架喎

平行時空
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞