[Plan A or Plan B?] 巴塞隆拿球迷討論區 (201)

1001 回覆
7 Like 9 Dislike
agger 蛙b,安狗唔識用人

安狗唔識用人同球員本身未夠班無衝突

安狗其實唔識用拉B添,但佢會唔會踢到AG咁?

屌你拉傑迪下半季其實碌柒咁,不過三冠功臣大家費事屌撚到出面啫。
你弱智夠未
教練廢同時球員可以唔夠班
鳩白四不像呢個例子我駁撚過好多次
鳩白後生時打強隊係有突出表現
國家打毗撚到加高一棟都無,歐聯決賽正選唔怯場
DSO有咩驚艷表現呀?
年青球員要成長唔代表呀豬呀狗都要俾機會呀明白
小白係小白,丹蘇係丹蘇
Tello夠俾得多機會成長啦,踢成點呀睇過?

安蛇唔撚識用中場就證實左,DSO//細佬呢兩個夠唔夠班就肯撚定未有實質定論,唔係佢地之前係西甲啲表現講鳩刷數據呃返嚟?不過我都慣撚晒講真,08年果陣夠一撚大堆人話清FIRE買林伯特啦。你當年無份9UP掛?

細佬同DSO唔同
細佬起碼有啲遠射可以J下,而且唔止一次,證明唔係負碌
打PSG第二回合證明左佢有能力打美斯右邊鋒後備
而且好多球會想要,身價超過30m

DSO呢?有咩證明過自己表現,有咩好突出表現?我唔係話佢差,但佢未好到值得巴塞要夾硬俾機會佢。
mc青年軍又唔要佢,呢家又無球會要,係呢個通脹年代身價仲係幾百M
仲要連U21正選都俾人搶走,當年大佬都唔會啦

屌你巴塞真金白銀買返黎你話係人地唔要

你覺得如果佢真係有料曼城呢啲土豪隊會咁平放?
你自己睇下DSO訪問,佢踢曼城青年軍踢到後期連正選都無

就係鏝城呢啲土豪隊先至唔怕放人呀 你當佢地係波圖摩納哥做黑店?
橫掂都未打起咪出錢買返至多

幾on9先講得出呢句野
一.你自己睇下今屆歐國U21兩場先啦
就係佢第一場踢得唔突出,比其他人比下去
所以先第二場對提子無正選

二.唔覺,安蛇係垃圾係共識,但球員個人能力有時係好明顯睇得出

三.D蘇所謂既西甲表現,最多係西甲中游表現都俾多,至於你話佢有發展空間,咁實有,每個人都有,但我睇唔出佢上限可以高得去邊。我都睇唔出點解巴塞唔俾機會其他青訓試下而要俾呢個無任何突出才能既人

同你講多都晒9氣,去打飛機算。
其實用今年國家隊表現評價ag,dso 呢兩個迷失左成季ge球員根本唔公平
Mboula咁平賣出去係咪又係垃圾
再者dso定位暫時都係後備,冇果個質素係係正常

話佢打唔贏廢隊,咪就係安狗唔識用囉
其實用今年國家隊表現評價ag,dso 呢兩個迷失左成季ge球員根本唔公平

你話我話,Asensio同Dso調隊打,依家正選果個會係Dso比佢屌果個會係Asensio。點會會有呢個假設我唔撚再多作解釋。
你話華拉提40~50M去搏下都算鳩數,屌你依家吹撚到70M~110M,仲有好撚大機會水貨(未踢過西甲、歐聯例牌收皮、跌法甲),一炒粉就仆街喇,人工又高轉會費又貴。

拿呢樣係你認為,無人可以保證佢黎到即刻變沙維,但我唔覺佢係水貨
至於歐聯係PSG收皮唔代表佢收皮啵,阿根庭夠成日收皮,你會唔會話美斯廢?
而且收皮極都炒到巴四蛋?

70M至110M係貴,呢個世界根本無人值咁多錢
但呢個個球市就係咁,連莫拉達都要70m
更何況啲錢又唔係我地,巴塞簽完新贊助根本係有錢,只要清咁啲高人工垃圾,巴塞係俾得起
你覺得110m唔用可以有咩更好用途?
留黎貪污定起球場?關我撚事呀
而且你唔用錢會影響戰績,影響戰績又會影響贊助同廣告,根本係惡性循環
足球係十一人運動,你每場只係可以出十一個
你買十個一線頭中場同買一個世界級中場都好,你每場最多出3個4個中場左右。
本身踢得皇,巴,拜絕對正選既人根本兩隻手數得哂,你係要買就要俾呢啲錢,如果呀豬呀狗都踢到梗係唔駛俾咁貴

美斯帶隊世界盃決賽你覺得有任何可比性?咁佢比疤狗反杯六甩又點計?講巴黎頭牌你問人好多都係會答迪狗利亞或者卡雲尼先啦。炒疤四甩頭功唔係隻迪狗?點解會咁?講到尾咪能力不足然後比人煲水煲到大一大囉。會員制嘅球會我唔撚同你講乜野負債,事實上疤狗嘅財政狀況根本無你講得咁好。好話喇,依家係敗狗踢正選個Thiago咪又係當年唔比機會後生嘅產物囉。

DSO邊忽可以同泰亞高比
泰亞高係衰維蘭路華要衝一百分,同埋佢本身踢法果時好高章,但佢個人能力係好突出
同DSO根本唔同
其實你地可唔可以實事求事啲唔好將所有後生仔撈埋一碟黎類比,小白係小白,大佬係大佬,DSO係DSO
唔係呀豬呀狗後生仔都一定係有小白大佬既潛質
你要睇既睇佢地每場波既表現
而唔係一見佢後生就直覺覺得唔俾機會佢就變下一個大佬

巴塞後生仔有好多滄海遺珠,都有好多吹大左
DSO上季機會唔係話少,但佢真係證明唔到自己
一.你自己睇下今屆歐國U21兩場先啦
就係佢第一場踢得唔突出,比其他人比下去
所以先第二場對提子無正選

二.唔覺,安蛇係垃圾係共識,但球員個人能力有時係好明顯睇得出

三.D蘇所謂既西甲表現,最多係西甲中游表現都俾多,至於你話佢有發展空間,咁實有,每個人都有,但我睇唔出佢上限可以高得去邊。我都睇唔出點解巴塞唔俾機會其他青訓試下而要俾呢個無任何突出才能既人

同你講多都晒9氣,去打飛機算。

唔阻你打飛機,事實係難聽

你話我話,Asensio同Dso調隊打,依家正選果個會係Dso比佢屌果個會係Asensio。點會會有呢個假設我唔撚再多作解釋。

教練可以變廢一個球員,但唔可以令一個資質平庸既球員變天才

可能阿辛斯奧俾安狗教會俾我地屌
但DSO去賤種一定做唔到阿辛斯奧做既野

單係絕對既爆發力,施丹唔識變魔法令DSO有佢果種爆發力
施丹唔識變魔法令DSO突然技術高一班
施丹唔識變魔法令佢DSO突然入幾球世界波
施丹唔識變魔法令DSO突然有能力當拜仁雪糕筒咁扭

每個球員有佢潛質同上限,你要接受呢個現實
丹蘇暫時黎講的確唔得
但可以比華dee練多季睇下咩料
Mboula咁平賣出去係咪又係垃圾

呢個係巴塞唔想放,但摩納哥直接用300萬激活違約金
丹蘇暫時黎講的確唔得
但可以比華dee練多季睇下咩料

我不嬲唔反對呢樣,如果佢用自己能力說服到教練
我都歡迎佢下季用小白級表現黎bin我C
我唔介意
dso 可以睇多季 但我都唔睇好佢有潛力踢正選 土方同我諗法一樣
一個球員如果真係有潛力成為世界級 你多多少少會係一兩埸波或者一兩個細微位睇得出 果個球員個人能力出眾 但真係feel 唔倒 dso 有potential
最好笑係d唔識波既人真係以為死用青訓可以出多次沙維小白美斯

多鳩餘啦,呢套論調我呢兩季見過好撚多次啦,實際上疤個戰術體系唔係話你能力好撚高就可以撚得掂,通常你(地)會提出埋,改埋個戰術咪得囉。咁我仲睇疤狗托柒呀?

你咪煲到Asensio咁撚神啦,Dso同佢最大差別係Dso無乜有打強隊嘅場合證明自己,而西甲賽場兩個差唔多表現。話自己追柒潛西維爾好撚多人都係9up,咁撚多年我上高登係得足人同埋當年玩Yahoo經理人果幾位人兄先真係叫追,連切柒達打華歷簡奴之類嘅戲碼都追埋。

你咪煲到Asensio咁撚神啦,Dso同佢最大差別係Dso無乜有打強隊嘅場合證明自己,而西甲賽場兩個差唔多表現。話自己追柒潛西維爾好撚多人都係9up,咁撚多年我上高登係得足人同埋當年玩Yahoo經理人果幾位人兄先真係叫追,連切柒達打華歷簡奴之類嘅戲碼都追埋。

足人真喺經典,而家迷埋愛狗
下季決定每一場都買賤種皇贏波

Asensio同Dso差唔多表現都講得出

先唔講 Asensio每次歐聯後備入替都有貨交 淨係皇季尾果陣雙線作戰 聯賽出B隊 Asensio場場都有貨交 同埋睇得出佢意識同插入時機係好好 雖然聯賽既對手都係中下遊 但係Dso連對中下遊球隊都冇 淨係得一兩場好波

先唔講 Asensio每次歐聯後備入替都有貨交 淨係皇季尾果陣雙線作戰 聯賽出B隊 Asensio場場都有貨交 同埋睇得出佢意識同插入時機係好好 雖然聯賽既對手都係中下遊 但係Dso對中下遊球隊都冇表現 淨係得一兩場好波

先唔講 Asensio每次歐聯後備入替都有貨交 淨係皇季尾果陣雙線作戰 聯賽出B隊 Asensio場場都有貨交 同埋睇得出佢意識同插入時機係好好 雖然聯賽既對手都係中下遊 但係Dso對中下遊球隊都冇表現 淨係得一兩場好波

阿生呀,我講緊佢係西維爾//黃潛踢果陣呀,有幾多人真係知佢當年次次YAHOO經理人爆分//幾多人睇過呀?最後個問題又回歸原點,喂你個主帥下下亂咁用班後生無固定位置點會踢得好?都係果個假設,Dso係獚狗打,Asensio係疤踢,咁依家大家吹奏果個就會係Dso,屌果個會係Asensio(好有可能)。

你估全世界得你同佢睇得多波咩我連岩岩特內里費對雞菲場升班資格賽都有睇呀
講起華簡就正好反映呢度啲人幾咁無知
我記得上季你地好撚鍾意吹奏華簡個柒頭光頭教練,話佢進攻好睇,猜得好
但我果陣已經睇死華簡實收皮,因為我有睇華簡,係呀進攻係流暢。但個教練以為自己教巴塞?教隊中游料教進攻教到無防守根本自取滅亡
而事實證明係點?
唔識波唔係問題,自欺欺人先係問題
要接受現實,教華簡呢啲波就唔該做返好防守先
踢巴塞搵球員就唔該搵個有級數而唔係下下賭某某某不知名後生仔係新小白
華簡唔係巴塞
DSO唔係小白級數
呢啲係現實

講返實際啲,你話我9吹?
唔係我係咁係度講D蘇黃潛上季係打翼多過中場
啲人仲J緊佢新小白呀
其實好簡單,大家口同鼻拗,不如你話我知,D蘇職業生涯踢咁耐
有邊場波係值得我留意,係有突出表現證明到踢巴塞?

多鳩餘啦,呢套論調我呢兩季見過好撚多次啦,實際上疤個戰術體系唔係話你能力好撚高就可以撚得掂,通常你(地)會提出埋,改埋個戰術咪得囉。咁我仲睇疤狗托柒呀?

你講得岩,巴個戰術體系係難適應。
單單能力高係唔夠
係要能力高+戰術意識

但我地討論緊既人似係能力都未夠...第一個門檻已經不符
你估全世界得你同佢睇得多波咩我連岩岩特內里費對雞菲場升班資格賽都有睇呀
講起華簡就正好反映呢度啲人幾咁無知
我記得上季你地好撚鍾意吹奏華簡個柒頭光頭教練,話佢進攻好睇,猜得好
但我果陣已經睇死華簡實收皮,因為我有睇華簡,係呀進攻係流暢。但個教練以為自己教巴塞?教隊中游料教進攻教到無防守根本自取滅亡
而事實證明係點?
唔識波唔係問題,自欺欺人先係問題
要接受現實,教華簡呢啲波就唔該做返好防守先
踢巴塞搵球員就唔該搵個有級數而唔係下下賭某某某不知名後生仔係新小白
華簡唔係巴塞
DSO唔係小白級數
呢啲係現實

講返實際啲,你話我9吹?
唔係我係咁係度講D蘇黃潛上季係打翼多過中場
啲人仲J緊佢新小白呀
其實好簡單,大家口同鼻拗,不如你話我知,D蘇職業生涯踢咁耐
有邊場波係值得我留意,係有突出表現證明到踢巴塞?

華簡季季走幾撚多人你唔撚講?最叻第八N季提早上岸喎,以當時人腳超晒班啦,Paco絕對係一個有能力嘅領隊,季季借人修修補補都差啲入歐霸仲想點?你吹奏果類含撚龜縮波,例如奧沙(唔係今季呀)咪又係含撚,當時唔撚識攻施古度炒撚左球單刀先降班嘅,靠撚埋啲利亞拿。仲有華拉度列呀,出名龜,無完艾拔咪又係含,要唔要再舉多幾個例子?桑坦德?靠東奴單天保至尊直情和撚過獚狗,當季第幾?根本護級你和波頂撚盡咪又係拎1分,你和撚足38場都係降班與唔降班之間,之前41分都要降啦。咁你日J夜J嘅華拉提,我實在完全唔撚覺得完全可以做救世主喎,當年法比仲撚勁啦,一樣照死。一個球員發唔發揮到除左睇啲花巧野外,對戰術理解你估唔重要?事實上好多所謂貴價新星嚟疤狗都係含,嗱,你話依家買果個係普巴我就可以同你講諗都唔洗諗可以收鳩青訓皮,因為太超班(歐聯決賽,意甲長年踢得好),華拉提未到呢個水準囉。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞