[Plan A or Plan B?] 巴塞隆拿球迷討論區 (201)

1001 回覆
7 Like 9 Dislike
Dso廢到連西班牙U21正選都無埋
Verratti to Barcelona is reportedly completed, €110M fee. PSG saw it hard to keep a player unwilling to play for them. [via @ToniCruzSPORT]

Almost done

打住飛機先

好貴呀

又唔係你俾

買到再講貴 p$g鬼會放俾你
而家轉會市場個通脹勁撚過香港樓市

都係四五年前 一億係賤種先出黎搶人先有 正常top嘅都係6千萬已經算貴 而家所謂妖人廿歲仔都起碼3 4千 出名d一線中前場冇7 8千都唔收貨

3,4千?
一個包皮都過億啦
Verratti to Barcelona is reportedly completed, €110M fee. PSG saw it hard to keep a player unwilling to play for them. [via @ToniCruzSPORT]

Almost done

打住飛機先

好貴呀

又唔係你俾

買到再講貴 p$g鬼會放俾你

正常錢解決到既問題唔係問題
係巴黎買人係錢都解決唔到

U21真係feel到得阿辛斯奧同Saul超哂班

Saul 直情係大國腳啦

你感覺到,辛度D蘇屌老虎拍埋呢兩個係低一班尤其D蘇
至於貝林連,感覺對面個簡些路(之前傳過果個)都勁過佢
FC Barcelona will sign Lucas Lima on a free transfer. He will sign a 4 year contract with the club.

喺唔喺山度士嗰個?喺嘅話爽喎,上年佢同加比哥carry晒成隊,之後加比哥走咗都仲攞到第二,free到真心爽,如果簽到我下季印佢了
利申山度士風扇

白痴,D蘇係西甲上遊都拎到正選位(西維爾同黃潛都係),豪門輪換大撚晒咩?
咁D蘇本身都係疤輪換啦,你試下叫阿辛斯奧雪到硬撚晒睇下佢又踢唔踢得好
另一樣野就係你叫阿辛斯奧去踢西維爾黃潛都未必有D蘇當時嘅表現

我真係唔撚明你(地),Bellerin呢啲後生大聯賽大會正選40m買到起碼用7~8年真係好貴咩?全歐洲又有幾多個右閘好過佢?

白痴,D蘇係西甲上遊都拎到正選位(西維爾同黃潛都係),豪門輪換大撚晒咩?
咁D蘇本身都係疤輪換啦,你試下叫阿辛斯奧雪到硬撚晒睇下佢又踢唔踢得好
另一樣野就係你叫阿辛斯奧去踢西維爾黃潛都未必有D蘇當時嘅表現

我真係唔撚明你(地),Bellerin呢啲後生大聯賽大會正選40m買到起碼用7~8年真係好貴咩?全歐洲又有幾多個右閘好過佢?

我上季睇黃潛睇得好多
DSO打得好係因為黃潛成隊猜得好
可以係條邊到有空位俾佢爆
佢只要一受多少少壓迫就瀨哂屎咁,更加唔好話咩接班小白
佢可以留低,只係我從來唔明點解咁多人對佢期望咁高。佢根本未有潛質值得巴塞去俾時間培養佢
阿辛斯奧今季後備表現都完爆上季黃潛正選既DSO
一個連U21正選都俾人搶走既人,大家都係唔好有太多不切實際既幻想
貝林連以頭先果場黎計,的確仲廢過簡些路,我實話實說
就以兩場歐國U21為例
點解Saul同阿辛斯奧一睇就超班
係因為佢兩個係受壓迫都可以好好咁保護個波,有能力帶返生佢,搏犯規,傳俾隊友,保持控球
更加唔好講佢兩個有入世界波...

阿辛斯奧仲要本來係翼,但佢落中場幫手cool波仲穩過DSO... 同樣係翼既屌老虎都做唔到呢點

DSO一俾人壓就慌失失亂傳又傳失,無空位俾佢扭得一個又扭唔過第二個
打邊佢又無阿辛斯奧同屌老虎果種絕對速度硬爆... 一個典型有空位就好似唔錯,無空位就垃圾既球員

結果第二場連正選都無埋
仲有,DSO頭半季係唔少機會
但佢表現有無話好突出?

講真以中場黎講完全唔覺佢幫到巴塞控球
對伊巴球遠射係幾靚
但巴塞呢家唔係需要呢啲雞肋

你要翼既後備,點解我唔搵個仲爆得既屌老虎
你要中場後備,唔覺佢夠班

我上季睇黃潛睇得好多
DSO打得好係因為黃潛成隊猜得好
可以係條邊到有空位俾佢爆
佢只要一受多少少壓迫就瀨哂屎咁,更加唔好話咩接班小白
佢可以留低,只係我從來唔明點解咁多人對佢期望咁高。佢根本未有潛質值得巴塞去俾時間培養佢
阿辛斯奧今季後備表現都完爆上季黃潛正選既DSO
一個連U21正選都俾人搶走既人,大家都係唔好有太多不切實際既幻想
貝林連以頭先果場黎計,的確仲廢過簡些路,我實話實說

睇一個球員發揮除左左睇佢個表演之外,你要睇球員適合喺咩環境下踢波。佢攻防兩方適唔適合呢個環境。

Do so 佢既長處係短傳配合,個節奏係適合短傳。
防守要跑動撲波標波仲好,站樁企位'行'人個防守意識不夠,身型亦唔夠硬淨。

維拉利爾西維爾短傳既尺寸唔一樣
但兩隊既中前場活動模式較自由較互動
球員可以更多傳波選擇
雖然佢係打翼較多
但佢可以睇時機做配合或自己去或落底

防守搶迫,佢完全可以勝任

西班牙/巴塞

第一場計西班牙三個中場個定位係較固定
中塲作用主要係送波傳比前面做快攻
中前場短傳互動較少,節奏對d so 不利,亦都可以話d so 跟唔到個節奏。
巴塞好少少,中前埸自由度大d ,尼馬同美斯返來會同佢搓幾腳,但作用唔明顯

西班牙呢三個中場陣防守時,更講求企位
佢唔夠防守意識去做呢個任務
攔截更加唔好提,最多都係後追
係一個唔適合佢既環境踢唔到好波
我唔可以話佢廢

如果巴塞下年喺有返迫搶都踢得唔好
咁就抵屌
按照意大利媒體的說法,費倫天拿和巴塞隆拿的代表見面並商談了貝拿迪斯治的情況。

意大利當地時間週二下午,費倫天拿的體育總監丹利尼柏拉迪被媒體拍到和巴塞隆拿的轉會顧問布拉伊達先後進入了米蘭城的同一家酒店內。

意大利媒體全市場認為,丹利尼柏拉迪和布拉伊達的會面首先談及的是基斯甸泰路的未來,這位西班牙球星上賽季以租借的身份效力於費倫天拿。不過該報導同時指出,貝拿迪斯治的名字也在這次會面中被提及。

貝拿迪斯治目前的合同將會在2018年夏天到期,由於這位意大利國腳遲遲沒有續約,因此媒體上出現了不少與他有關的轉會傳聞。

此前祖雲達斯、國際米蘭、AC米蘭、拜仁慕尼黑以及車路士都被看成是貝拿迪斯治的追求者。
呢個阿辛斯奧係勁

爆得去得
去到邊都一定係重心
終於比西班牙等到
西班牙想前線搵一個咁快咁強既點好耐
慳水慳力
浄係做好防守
有乜波比佢,搞撚掂
有邉隊唔想

但我地唔係咁
我地既球員唔係跑手
我地善長既唔係短跑亦唔係善長反擊
我地波既主力仲係美斯,小白
我地青訓既課程未到u 19 都無體能課,體能靠踢累積出來
我地有我地風格
按照意大利媒體的說法,費倫天拿和巴塞隆拿的代表見面並商談了貝拿迪斯治的情況。

意大利當地時間週二下午,費倫天拿的體育總監丹利尼柏拉迪被媒體拍到和巴塞隆拿的轉會顧問布拉伊達先後進入了米蘭城的同一家酒店內。

意大利媒體全市場認為,丹利尼柏拉迪和布拉伊達的會面首先談及的是基斯甸泰路的未來,這位西班牙球星上賽季以租借的身份效力於費倫天拿。不過該報導同時指出,貝拿迪斯治的名字也在這次會面中被提及。

貝拿迪斯治目前的合同將會在2018年夏天到期,由於這位意大利國腳遲遲沒有續約,因此媒體上出現了不少與他有關的轉會傳聞。

此前祖雲達斯、國際米蘭、AC米蘭、拜仁慕尼黑以及車路士都被看成是貝拿迪斯治的追求者。

呢個岩踢咩
呢個阿辛斯奧係勁

爆得去得
去到邊都一定係重心
終於比西班牙等到
慳水慳力
浄係做好防守
有乜波比佢,搞撚掂
有邉隊唔想

但我地唔係咁
我地既球員唔係跑手
我地青訓既課程未到u 15都無體能課,體能靠踢累積出來
我地有我地風格
📰 | If Barca fails to sign Marco Verratti, Inter Milan player Geoffrey Kondogbia (24) is plan B for Barcelona. [espn]
呢個阿辛斯奧係勁

爆得去得
去到邊都一定係重心
終於比西班牙等到
慳水慳力
浄係做好防守
有乜波比佢,搞撚掂
有邉隊唔想

但我地唔係咁
我地既球員唔係跑手
我地有我地風格

一諗起小白美斯瘋狂迫搶,就覺得無可能
(@Pauline_OmamB_):
Barcelona have reached an agreement with the agent of Ousmane Demebélé. Dortmund want 90m euros. Negotiations ongoing.
呢個阿辛斯奧係勁

爆得去得
去到邊都一定係重心
終於比西班牙等到
慳水慳力
浄係做好防守
有乜波比佢,搞撚掂
有邉隊唔想

但我地唔係咁
我地既球員唔係跑手
我地有我地風格

一諗起小白美斯瘋狂迫搶,就覺得無可能

小白都可以,以中場計
美斯就難d,如果佢身邊d 人唔夠靈活
佢就更加無動力迫

但是以我地d 人既身型,技術特點
無迫搶取得先機係無可能成功
ver 110m
dem 90m
邊到嚟咁多錢
ver 110m
dem 90m
邊到嚟咁多錢

仲要右閘
ver 110m
dem 90m
邊到嚟咁多錢

仲要右閘

右閘好撚緊要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞