[Plan A or Plan B?] 巴塞隆拿球迷討論區 (201)

1001 回覆
7 Like 9 Dislike

D蘇一俾人逼下就控個波都慌失失咁
根本唔關咩踢法事

咁如果唔關踢法事點解佢係西維爾,華拉利爾既踢法下發揮到
咁係唔係環境影響一個球員呀師兄!

係心態問題 有d人好勁但一打大隊就死 唔關打法事
so9拉仔本身夠唔夾啦 但佢地用能力去改變自己去融合喎 dso ag就係做唔到

佢地係唔夾我地最原本果套打法
但安帥來到之後唔同左
佢每年都加左d 平𧗽既原素
So 9 ,拉歇係更適合攻守平均既球隊

但此終於我地最有效的進攻方法都係小白美斯果但d 改變太大會拖累左佢地發揮
D so 佢唔係適合安帥打法既球員

而球員心態我唔識答

發揮多少,同球員能力多少唔掛勾
佢喺勁,喺基本功上大家會睇到,佢發揮唔到就可以當另一回事
佢本身唔算勁,再加埋發揮唔到,咁就未必可以比咁多時間佢。

或者 DSO 真喺未有能力/信心可以喺巴塞/SPAIN U21陣中拎正選位

例子就等於你講嘅 SO9 拉仔,但至依家嘅UTT,佢哋都未必打緊自己一向擅長嘅嘢,但佢哋成功融入到就佢哋有本事。

我以前有佢踢mc青年軍,西維爾有留意佢
我對佢基本功無懷疑
咁出年隊波有轉變,要睇佢把唔把握到

紅字其實我唔明你講乜,你可唔可以再講淸楚少少

打後衛我唔太熟
安帥巴塞無將隊波迫得好上(我指防線
如果唔係中場漏蕉較少機會比人打反擊

但其實佢都有大意波傳失輸波
但後衛來講用波係好
呢樣適合巴塞發展
講真我覺得dso表現同ag差唔多
唔明點解咁多人撐

呢個都係我奇怪既地方
仲要唔少人吹到佢接班小白
係咪飲大左

得突破似小白 但仲差好遠冇咁細膩 佢可能以前打攻中幾好但出去打過幾年係會變 當年法比就好例子

似條毛呀
感覺今年u21有d似大佬做隊長個年 好幾個都係大國腳嘅水平 年齡上已經有幾個22甚至23 係巴皇下體已經係主力輪換甚至正選 而家連d so都可以冇正選 條中場根本就係尾機

宜家唔同左
西班牙有好多人才可以踢反擊

以前出色既中場較多,xavi ,iniesta 為主果套宜家西班牙無咁需要用到。

根本唔關咩踢法事

西維爾佢發揮到?
鳩吹有個譜啦大佬
講過十萬次佢踢黃潛係打邊有空位先發揮到

巴塞你一係俾人壓迫得好勁
一係你打陣地無空位

打邊既話比佢好既大有人在,佢仲要無防守
而且西甲吹得嚴有利佢搏犯規
但歐戰吹得鬆啲佢好易俾人撞散
感覺今年u21有d似大佬做隊長個年 好幾個都係大國腳嘅水平 年齡上已經有幾個22甚至23 係巴皇下體已經係主力輪換甚至正選 而家連d so都可以冇正選 條中場根本就係尾機

宜家唔同左

以前出色既中場較多,xavi ,iniesta 為主果套宜家西班牙無咁需要用到。

根本唔關咩踢法事

西維爾佢發揮到?
鳩吹有個譜啦大佬

佢係西維爾有咩問題呢
佢借出去果季入六球
仲多個Villarreal

宜家唔同左

根本唔關咩踢法事

西維爾佢發揮到?
鳩吹有個譜啦大佬

佢係西維爾有咩問題呢
佢借出去果季入六球
仲多個Villarreal

入六球又點
Paco都入多過六球啦今季
就連AG咁廢都入到波
你不如講下佢有邊場比賽表現異常突出係show到佢潛質?
一個上限高既球員總有啲比賽係踢到球王咁突出令你印象深刻
一個球員係勁,去邊都適應到
如果要球隊岩戰術先發揮到
唔好意思,巴塞襯唔係起你偉大既DSO

巴塞係要球員就球隊,你要隊波就佢?
你估你美斯?

可能當初巴塞為奧利古亞度身訂做戰術佢都唔駛咁災難

宜家唔同左

根本唔關咩踢法事

so9拉仔本身夠唔夾啦 但佢地用能力去改變自己去融合喎 dso ag就係做唔到

但安帥來到之後唔同左

但此終於我地最有效的進攻方法都係小白美斯果但d 改變太大會拖累左佢地發揮

而球員心態我唔識答

或者 DSO 真喺未有能力/信心可以喺巴塞/SPAIN U21陣中拎正選位

例子就等於你講嘅 SO9 拉仔,但至依家嘅UTT,佢哋都未必打緊自己一向擅長嘅嘢,但佢哋成功融入到就佢哋有本事。

我對佢基本功無懷疑

打後衛我唔太熟
安帥巴塞無將隊波迫得好上

SO9 拉仔 UTT,佢哋喺因為有能力,即使唔同咗踢法,都依然喺必然正選/正選位置。
SO9 由利過嚟,需要半季去適應,但結果好明顯
拉仔由西維爾CAM打法,嚟到巴塞變咗工兵,都依然成功
UTT 更加令人驚喜。

佢哋喺過去球隊厲害,嚟到巴塞一樣做到;D SO 以前可能有啲嘢做到,但嚟到就變到AG級數,咁好難撐落去。
我睇波咁耐,有能力但唔岩踢以及未夠班踢我諗我仲分到。
法比泰亞高甚至希比好明顯係前者
但有啲球員係後者

判斷一個球員,你睇佢控球能力,用波合理性,受壓迫下處理球能力,就可以知佢夠唔夠班踢巴
連呢三點都做唔好既中前場其實已經可以byebye

老老實實啦,有空位既話大把人都係球王啦
我真係未睇過DSO MC青年軍表現
但係佢係有料點解一隊土豪隊肯放佢走?
拉馬西亞同巴既人一向俾人搶,但點解就無人問佢價?仲要身價咁平?
細佬踢咁少都有好多球會要,巴仲要開30m
羅白都有唔少球會想要,就連AG都有

就偏偏佢無乜?
講真法甲大把妖人勁過佢唔係講笑....
連西班牙U21都踢唔掂你妄想佢踢得掂巴塞
會唔會過份反智

你估你美斯?

我無封佢咩偉大Dso
我亦都唔係要就佢
講戰術安歷基甚至無就美斯小白

出年有一個華維迪踢開迫搶既,對於身型單簿但有技術既人有利
所以我想睇下d so 出年踢唔踢得掂

呢個係我由頭到尾想講最重要既立場
紅色字我唔知邊句令你會咁講
講真90m dembele係貴得離譜

標價only
成交價實平啲
連西班牙U21都踢唔掂你妄想佢踢得掂巴塞
會唔會過份反智

當年搶唔到阿辛斯奧

你估你美斯?

我無封佢咩偉大Dso
我亦都唔係要就佢
講戰術安歷基甚至無就美斯小白

出年有一個華維迪踢開迫搶既,對於身型單簿但有技術既人有利
所以我想睇下d so 出年踢唔踢得掂

呢個係我由頭到尾想講最重要既立場
紅色字我唔知邊句令你會咁講

如果佢憑自己努力天份爭到上陣時間我唔介意睇下佢踢成點
只不過我對佢呢家既評價係基於佢之前表現
佢現階段有無能力踢巴塞真係成疑

巴塞歷來後生仔有唔少滄海遺珠
都有唔少係吹大左
但有啲球員係後者

判斷一個球員,你睇佢控球能力用波合理性受壓迫下處理球能力,就可以知佢夠唔夠班踢巴

呢幾樣野都係受教練戰術同建隊風格影響
唔可以無視呢兩樣限制

建隊風格
呢隊安帥巴塞主張防反,中場巴斯基斯,拉歇,d so ,前面msn

佢根本唔可以喺防反既狀態下當mc 用
一來佢身型單薄,二來打防返既情況下msn 距離龍門太遠,佢爆唔開都係打返轉頭

如果同一個陣係迫搶
防缐成隊向前移
咁mc個位都會向前移而且唔係企位而是向前迫
跑動對於d so 是較在行
而迫甩個波就有空間發揮
但有啲球員係後者

判斷一個球員,你睇佢控球能力用波合理性受壓迫下處理球能力,就可以知佢夠唔夠班踢巴

呢幾樣野都係受教練戰術同建隊風格影響
唔可以無視呢兩樣限制

建隊風格
呢隊安帥巴塞主張防反,中場巴斯基斯,拉歇,d so ,前面msn

佢根本唔可以喺防反既狀態下當mc 用
一來佢身型單薄,二來打防返既情況下msn 距離龍門太遠,msn爆唔開都係打返轉頭

如果同一個陣係迫搶
防缐成隊向前移
咁mc個位都會向前移而且唔係企位而是向前迫
跑動對於d so 是較在行
而迫甩個波就有空間發揮

但安帥來到之後唔同左

而球員心態我唔識答

我對佢基本功無懷疑

打後衛我唔太熟

SO9 拉仔 UTT,佢哋喺因為有能力,即使唔同咗踢法,都依然喺必然正選/正選位置。
UTT 更加令人驚喜。

佢哋喺過去球隊厲害,嚟到巴塞一樣做到;D SO 以前可能有啲嘢做到,但嚟到就變到AG級數,咁好難撐落去。

係佢地可以成功適應
但唔可以乏略既係身型
一個身型單簿既人打工兵型中場係好辛苦
完全係廢武功
以咁既條件我覺得佢交到課

但安帥來到之後唔同左

而球員心態我唔識答

我對佢基本功無懷疑

打後衛我唔太熟

UTT 更加令人驚喜。

係佢地可以成功適應
但唔可以乏略既係身型
完全係廢武功

算啦,放長雙眼睇啦大家,唔好再為DSO而講
喺講就講球王AG
咁就死啦 拉仔又工兵 dso又工兵
比我都出拉仔啦
Dso明明訂位係playmarker
咁就死啦 拉仔又工兵 dso又工兵
比我都出拉仔啦
Dso明明定位係playmarker
Dso下季有機會俾佢證明下囉 得就得 唔得就冇得再賴

但安帥來到之後唔同左

而球員心態我唔識答

我對佢基本功無懷疑

打後衛我唔太熟

UTT 更加令人驚喜。

係佢地可以成功適應
但唔可以乏略既係身型
完全係廢武功

喺講就講球王AG

AG就冇野講 太完美

我對佢基本功無懷疑

打後衛我唔太熟

UTT 更加令人驚喜。

係佢地可以成功適應
但唔可以乏略既係身型
完全係廢武功

喺講就講球王AG

AG就冇野講 太完美

AG 啪啪啪
Dso下季有機會俾佢證明下囉 得就得 唔得就冇得再賴

比盡輪換料
技術問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞