[Plan A or Plan B?] 巴塞隆拿球迷討論區 (201)

1001 回覆
7 Like 9 Dislike
小白兄會唔會用電話上forum定堅持自我只用電腦上

出街睇書多。

地鐵睇書嘅男人好型

無乜特別,好多阿叔都拎撚住啲風水書睇,仲有啲老港女睇愛情小說。

英文書ok?

OK嘅,睇英詩就好型。

睇開英文書

睇咩

小說or自己個行啲書

以前我都睇小說多,不過攪攪下全部都係睇詩,依家睇啲文無韻律硬係覺得差啲野。

有咩詩介紹
sci人冇咩taste

睇你想古典啲定現代啲,香港人英文再好都係睇現代好少少,純種英文都係三大巨頭(奧登、艾略特、葉慈)入門,之後可以試埋拉金、哈代。再近少少,希尼都唔錯,仲有沃爾科特。

睇唔明啲譯名

出街睇書多。

地鐵睇書嘅男人好型

無乜特別,好多阿叔都拎撚住啲風水書睇,仲有啲老港女睇愛情小說。

英文書ok?

OK嘅,睇英詩就好型。

睇開英文書

睇咩

小說or自己個行啲書

以前我都睇小說多,不過攪攪下全部都係睇詩,依家睇啲文無韻律硬係覺得差啲野。

有咩詩介紹
sci人冇咩taste

睇晒Shakespeare 先

唔好亂點人,莎士比亞果啲幾乎係中古英語,無接受過正統訓練都幾難睇。

講到我有受過咁

咁有好多雙關語你未必睇到啦,有時睇唔睇到,成句差好遠,讀文學正統訓練係必需,我都想試下果種正統英國文學訓練,不過睇下點。

出街睇書多。

地鐵睇書嘅男人好型

英文書ok?

OK嘅,睇英詩就好型。

睇開英文書

睇咩

小說or自己個行啲書

有咩詩介紹
sci人冇咩taste

睇你想古典啲定現代啲,香港人英文再好都係睇現代好少少,純種英文都係三大巨頭(奧登、艾略特、葉慈)入門,之後可以試埋拉金、哈代。再近少少,希尼都唔錯,仲有沃爾科特。

睇唔明啲譯名

我都係
小白兄結婚後會唔會生仔女?

唔結機會大過結,同人相處愈親近你幾乎就會係個性上有變異,起碼會抑壓左個性嘅一部份,而我一向都係個性好強嘅人

搵人 KAI PO

唔結機會大過結,同人相處愈親近你幾乎就會係個性上有變異,起碼會抑壓左個性嘅一部份,而我一向都係個性好強嘅人

死基佬先會有咁嘅詮釋。

死基佬先會有咁嘅詮釋。

me睇到是貢

出街睇書多。

地鐵睇書嘅男人好型

英文書ok?

OK嘅,睇英詩就好型。

睇開英文書

睇咩

小說or自己個行啲書

有咩詩介紹
sci人冇咩taste

睇唔明啲譯名

我都係

W.H.Auden
T.S.Eliot
W.B.Yeats
Philip Larkin
G. H. Hardy
Seamus Heaney
Derek Walcott
小白兄最近有無去叫雞出火?

唔得閒。
上面對Dso啲討論好撚精彩
小白兄中意邊類型鬼妹?

幾乎白種都已經OK講真,鬼妹真係好撚屈機。
座騎
小白兄中意邊類型鬼妹?

我反而都係鍾情本地貨
小白兄中意邊類型鬼妹?

我反而都係鍾情本地貨

港女貢矮。
有人kai新po未
小白兄中意邊類型鬼妹?

法比老婆個隻點睇,mix中亞個隻

靚嘅黑婆我都得呀。
小白兄中意邊類型鬼妹?

靚嘅黑婆我都得呀。

杜蘭特老母點睇?

佢邊撚度靚呀?
點解老鼠個撚樣又喺度訪問鳩白
問埋啲野九唔搭八好似相睇咁撚樣
小白兄中意邊類型鬼妹?

靚嘅黑婆我都得呀。

杜蘭特老母點睇?

佢邊撚度靚呀?

肉感美

你咁撚重口嘅?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞