交友app初次約異性,對方做過乜嘢扣分舉動會令你唔會想再見佢第二次?

949 回覆
558 Like 22 Dislike
我諗你想認真發展你都唔想對方當你豬扒都係肉啩
我樣衰未match 樣衰囉
知男而上
完全同意
(選)筷子,chock鼻水,食野jap jap聲
第一次見,搞笑謙虛嘅嘢不嬲笑自己就得,笑人地就避免啦,同你好熟咩
即係人地問你讀咩,你答 考得麻麻地,負碌入咗city
結果人地話你 咁你真係幾垃圾喎,三大都入唔到

你覺得冇問題?
層主自嘲話自己p圖,對方回應話真係俾你呃咗咋喎,咁都叫拎人個樣嚟講笑?又唔係對方主動講笑
自嘲唔代表要俾人嘲架喎
條女自嘲個樣都係戴定頭盔姐
同埋條仔一講八婆
其實可以食完個飯即刻走人
你自己有心想aa 埋單果下咪拎個銀包出黎比返自己個份 如果有plan 定下場既話對方話下場你既有咩問題 如果冇plan 定既話 你想有下場咪比佢請 唔想有咪夾埋比返佢囉 個主動權係你到 你自己唔識做
答咩都得,但正常想做朋友唔會踩多對方兩腳掛?
除咗踩人你諗唔到其他回應?

人地問你讀咩,你答 考得麻麻地,負碌入咗city
結果人地話你 咁你真係幾垃圾喎,三大都入唔到

冇問題?
如果你要變換返相同語境
個回應應該係: 真係好亂喎,使唔使請人執一執佢,呢排我搵緊工喎
你真係唔識個喎
第一次先唔好比到佢悶既感覺
亦唔好比人覺得你mk
所以博物館/圖書館/展覽/唱k 黎d就盡量唔好喇
除非,佢提議/提起過
咁睇戲黎樣其實又唔係咁好
因為幾捉心理
你又未清楚佢中意睇咩戲,你以為佢中意卡通片但原來唔係既,買錯就唔抵
如果跟你興趣,可能佢又唔like
尤其男仔比較中意動作/科幻/驚奇/懸疑片
未係個個女仔接受到
咁如果經濟負擔到
咪去下主題公園玩lo
不過都總有危機
第一如果去迪士尼公園
可能佢會覺得你幼稚
第二如果去海馬公園
佢又未必玩機動遊戲
無理由比幾百蚊入去睇海獅對手起到啪啪啪架麻
咁所以你都係帶佢返屋企啪啪啪喇
一黎比到佢覺得你重視佢,第一次就帶佢返屋企
二黎慳錢,比佢睇到你係一個好男人
三黎活動老少鹹宜,特別係你黎d鹹濕仔
不如你直接話係想人氹下好過啦
你個類比都唔同
佢都係話附和你同相有唔同姐
又唔係答你「嘩你真係好樣衰啊,成個智障咁」
佢咁接算正正常常開玩笑level
否則唔通你真係一定要人讚番「唔係啊你好靚」
就算真心覺得你靚,都未必會好厹式咁答你

不過叫你八婆就真心膠過咗火啦
拎出黎見面開topic 但唔比人討論

真係唔知想點 咁介意人講就唔好用黎開topic
你咁樣叫踩人,對方個level係話咦都幾負碌喎
之前見過有個巴打講得好岩, 條女主動話AA -> 我請, 條女主動話下次佢請->下次佢請 , 條女咩都唔講->AA+無下次, 根本又就係basic野, 又唔係有咩關係 點解老馮要請你, 連咁basic 既mindset都無既, 無論男女都唔慌好得去邊, 而家又咁多男女平等 一人請一次咪岩晒, 男既識做既咪自己請個次食貴少少lor
癡根
遲到
以為自己好幽默
吹噓自己
會講蝗語 yyds 666 牛b死了
借啲意唔比錢 完全問都唔問 老奉咁
有野zip左牙但用手撩
周街掂完污糟野 冇諗住要洗手
好多奇怪小動作 / 發出怪聲
試過有次出黎睇戲 對方每幾分鐘就有會整啲怪聲出黎 唔知清喉嚨定點 又成日chok到啲戲院凳 好撚煩
條仔講咗好多難聽說話,不能盡錄
唔通打哂成餐飯每句對話出黎咩

完全零尊重,自嘲兩句就食住上踩人,無啦啦叫人八婆

返到去唔約第二次先死狗話全部係講笑say sorry
有興趣會答:唔係呀都冇點p圖呀

撩返人嘅咪話:p得樣衰咗,真人靚到差啲唔認得
其實正路都係講啲野氹下

就係預左俾人會踩,所以先自嘲, SET定自己接受開玩笑既程度
唔知你地當中係點溝通, 佢除左叫岩岩見面就叫8婆外, 我唔覺佢有咩大問題
個語境都唔同 你呢2句又唔係自嘲
你上面自嘲嗰句人地以為你玩得先咁答你啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞