交友app初次約異性,對方做過乜嘢扣分舉動會令你唔會想再見佢第二次?

949 回覆
558 Like 22 Dislike
又逼人食糖水
如果我真係飽到食唔落糖水 已經拎左錢放喺檯 你收唔收?

條友好盡力,但好柒
有咩問題
同人出去食飯唔帶定錢?
無散紙咪俾大份少少囉 鬼叫你無散紙咩
再講人地餐廳會找錢架嘛
我會等溝到手先話貴
到時話留返啲錢做其他有意義既野仲好啦
1、喺你面前不停指街上邊條女正
2、瘋狂放負(工作、家庭、朋友
3、遲到
好樣衰啊屌
已經本身係自己比自己果份錢
出完果次先知呢個世界原來好多cam cam地既人
層次笑咗

我又唔係主動講反話睇下人點氹我,
人地開咗個頭先謙應

類似客氣講句「犬兒不才,依排做緊xxxx」
點估到對方真係順住話「咁你個仔真係幾唔掂」

無論有冇「犬兒不才」,就算人地個仔真係執緊垃圾
第一次見就兜口兜面話人不是都唔好啦

我冇好介意,冇上心,冇嬲到想拎佢打靶
只係答緊個post
咁回應係會扣分
同肥婆P圖一樣道理
唔呃連見面機會/match都無
咁咪下次食囉
做咩人地已經請左你食飯但連少少下台階都唔比人呢

如果我出黎條女係好認真咁講,咁應該都無下次
絲打你依家知咩人講野會比人扣分啦
直頭負分啦
講真7x幾都話貴都真係幾on9
係溝緊既階段無理由咁快show個底牌出黎
冇意思嘅aa
想再見嘅就照請 唔會大男人嘅
但佢堅持自己比就由佢
佢講貴果下已經想走
仲要係佢自己走過去間餐廳睇既
最後食food court
點解你地明明心裏面根本就係想一人一餐/aa但係就要扮哂大方咁請完之後逼人去食糖水?

有時我真係覺得同個男既唔會再見 但佢又死唔肯收 其實可唔可以直接講話我地唔會有下次?
你覺得冇問題咪冇問題囉
你覺得第一次出街我就咁放一半錢喺枱然後另一半等你比係冇問題咪得
證明無plan過就約出黎食
雖然我幾次第一次見面出黎都無plan,但點都一定要表現大方
可惜我結咗婚
睇完巴絲嘅分享發現交友app原來咁多嘢笑
其實可以照直講,無謂日後要浪費時間同精神去應付佢

至於點解要扮大方?之前有個post個樓主話男人唔扮大方會扣分埋
如果我一早諗住aa既話唔覺有問題
你同frd出街食飯咪都係咁 除非有指定信用卡優惠啫

如果女方一早拎自己嗰份錢放喺檯 你又覺得有無問題?
其實扮咗仲扣分
唔係我呀我指香水同上汗劑一定遮唔到
女仔?
文青裝真係好撚柒 著返啲緊身露吓slim身形好睇好多啦屌
係架,所以第一次見我一定請,就算無下次起碼我都無欠左人地先

不過我估有啲仔覺得如果對方堅持AA就代表失敗,佢會好無面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞