交友app初次約異性,對方做過乜嘢扣分舉動會令你唔會想再見佢第二次?

949 回覆
558 Like 22 Dislike
冇岩定錯

只係幾肯定你一開始拋果個自嘲出黎,你內心有一個expected answer,不過果個人既答案唔符合你既expected answer(但就你既講法,其實佢既答案都唔係咩令人hard feeling),呢件事對你而言係一條刺

至於往後你講佢踩人既野,如屬實,則該男真係冇品
呢度有成堆連登仔同條仔係一類人
又或者佢地睇頭兩句就斷章取義
咁梗係覺得條仔冇問題
最過癮之處係佢地又唔係咩新鮮蘿蔔皮
但就莫名有自信去笑鳩人
所以話玩交友app 最忌識到睇連登睇上腦嘅人
其實冇expected
佢問我:你ig po咁多相咪好多厹公dm?
我咪答:唔係啦 假相黎啫 幾驚你唔認得呀etc

點知佢劈頭話俾我呃咗叫我賠償佢

佢唔答直接轉話題都得架
我相信有千百種更好嘅答法
通常肥西特別有自信cls
Agree
唔准諗 即刻答
衰d講句,根本玩交友app就唔會響「入狀態」前認真
2人對話,冇營養冇內容既廢話佔多,下下咁認真諗點答咩

A問「幾驚P太勁你唔認得我呀,點呀有冇失望?」
B答「真係俾你呃咗呀,係咪應該請我食飯補數先?」

如果A唔care B呢個答案,根本A可以好似樓上個巴打咁輕鬆回覆帶過,唔通真係埋單果下A要AA,B會唔俾咩?(當然,d認真撚又會話咩口頭承諾有法律效力...

如果A care B呢個答案,又想輕輕反擊以示立場既,咪話「你都講到我呃左你,仲要咁屈就你對我一餐飯時間呀?請你都或者食唔落啦」, B就應該醒水A唔係太講得笑,不過就預左有火藥味;mild d咪話「請你,就代表一筆勾銷架喇?你係果種一餐飯就tum掂既男人?」

根本可以n個回覆/回擊前提係你要相本唔當係一回事
平時你見連登10個有8個報自己180+
J長18cm就知咩事啦
個個都係到鳩up
靠我實力呃嘅人,憑咩要我請食飯,屌你老母
你啱
WTH原來你在意果句野之前係有咁既故事

真心,睇番上文下理,用男人角度,其實果個男仔應該都ok你(否則都唔會再chur你飲野、唔會主動say sorry;就算退一萬步佢只想呃西屌,at least你外表係satisfied to him);好明顯佢想特登透過「講反話」去同你溝通,不過你唔buy(正常,有人係唔buy呢套),而佢既技巧又唔高

當然,佢份人應該都本身有口出狂言既習慣,或者說話直而不修悉,所以先會踩人地大學既問題之類
正常人都唔會起公眾場合做掛
出到黎呃身高真係唔掂。
我已經矮,試過有個矮過我
除非個女仔係好細粒果啲未必睇到
你167+果啲女仔 一企埋個男仔身邊就知大概幾多啦
見到d留言就好笑
人地女仔話反感就係反感架啦,成班喺度拗有咩用
溝女唔係玩辯論,人地唔受你無得唔服
呢d位講句好聽d只不過係基本禮貌嚟,唔好下下攞幽默嚟做擋箭牌,你真係幽默大師就唔會搞到人反感啦
唔識溝女就虛心d學啦,你有拗嘅心態已經錯哂
成班肯定係單身毒撚嚟,ip都唔洗check
我鳩噏
咁放飛機法會有少少唔好意思……但係係我地食個餐飯既途中佢都有話自己試過比人咁放囉……我心唸咁你何必搞到咁出黎呢……唔係話要你國色天香,著得好靚……唔係呢d……你係想搵男朋友既話就唔好搞到自己個外觀咁棘啦……不過對方性格上就都唔錯既,所以個時覺得就算唔啱都可以做朋友……
試過張相似180
所以冇問佢幾高 諗住張相個比例起碼175 以上啦
出到黎我160平底 佢gel 高個頭都仲係矮過我
你畀錢?
我會走佬
其實都玩過唔少次交友app, 埋單方面我就咁睇:
第1次見面,都唔會約去D好好好貴既餐廳架喇,埋單咪多數六七百樓下
根本都唔需要同條女講咩AA唔AA,自己埋左先就得

好D既女仔咪會摷下銀包,拎返錢比你
有D女仔就可能做下戲摷下手袋
以上2種我都唔會收佢地錢,咪話你請返我食糖水OK喇
完全唔諗住AA撓埋對手等你比錢既咪冇下次,好簡單
yes
「啱啱食飯你$xx 不過唔緊要下一餐你嘅」或者之後睇戲就「啱啱食飯我俾 依家你俾

係借啲意下次再約你出黎呀傻豬
有男朋友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞