交友app初次約異性,對方做過乜嘢扣分舉動會令你唔會想再見佢第二次?

949 回覆
558 Like 22 Dislike
朝早7點剃鬚,夜晚7點已經成面一點點
佢似小家個位
食飯見過一pair網友見面,條仔柒柒地咁叫左個墨汁意粉,佢本身個嘴勁厚又唔靚仔,一路食一路好有自信咁講野,啲牙同嘴唇痴晒啲墨汁仲有黑色口水拉絲,條女又好有禮貌咁聽佢講野但又唔提佢抺嘴,條仔最後都好似有抺但又唔抺乾淨,keep住個嘴好黑但又好有自信咁講野
笑到我仆街
好狗公
約左佢下次見拖佢手行街,
佢send左個”好😘”
一句起兩個止ok嘅
我都好同意,通常同我食飯d男仔(唔係經apps識)都會請我食,上網識如果搵幾間俾我揀我就會揀平d,百五蚊一個人個d上次同個男仔出去食飯個過程都幾開心好傾,到埋單個陣佢揸住張單個樣好迷惘咁我咪話payme 返你呀,佢問我有無散錢,我話不如我俾佢又話唔好,俾左幾蚊散錢之後我payme 佢佢又無拒絕,咁我以為佢對我無興趣就無乜理佢,點知佢又係咁約我出去
唔知噴咩香水 好撚臭
呢個post 幾好睇
開始覺得自己冇玩過交友app 好遺憾
aggwr
等睇樓下有人話:“奉旨請你食架?臭閪”

你下次約佢食茶記算啦 準備好散紙 叫完餐就放喺檯面 等佢唔好咁迷惘

100%,不過係傳銷鴨囉
雅蘭唔知多雞定多鴨呢
你個大學同學係傳銷雞定鴨?
樣衰,又唔企理
樣就天生,生得衰唔怪得人,但唔該個人企理乾淨d。個頭油撚到唔知幾多日無洗,一身汗味,真係屌出聲。

零自信,閃閃縮縮
到底係我係殺人魔,定佢啱啱做完賊。男人老狗講野挺起胸膛,望住人地講。望住腳指尖細細聲唔知做乜鳩,研究自己有無賓周呀?

自大狂,得佢講無人講
話題唔啱聽,又唔撚知,成餐得佢係到9up,自己講自己笑,真係on撚鳩。仲有果d咸濕笑話,同你好撚熟?告你性騷擾呀!
你而家即刻裝都得架
百零蚊迷茫
帶學生參加活動請食飯都過千蚊
佢自殺都似
都無話奉旨要請不過一百幾十糾結個下真係無乜繼續落去嘅動力,我個人唔太接受到,有好多女仔都ok AA,我就中意下餐我請返,純粹個人喜好
悶其實可以點改善
呢個係你比例問題
同埋平時著衫點襯

宜家果啲工裝、無乜layer既衫褲其實著到個人好削
高既人咁著基本上同170無分別
上寛下窄、有機會配對靴
個人180睇落都變190

當然有啲人係 55身或者46身
條褲記得拉高啲
at lease唔好睇落去矮左。

利申185 但係成日俾人問有無米九。
Feel 到你有慘痛經歷
其實講到尾都係唔岩傾姐
如果岩傾你都唔會介意佢出黎淨係飲野
or even 乜柒都唔做睇住你食
你咁上心做乜 唔岩咪next
其實呢個好睇你平時
接觸幾多野
文字既觸覺
有無睇多啲書
之類

接觸既野多先至會有更多話題
唔係要你樣樣精
但係起碼人地講起某知話題你都跟到
有兩句回應下咁
人地肯講你咪俾機會佢講
唔肯講都有個feel呢個人傾到兩句

文字既觸覺就因人而異
我中學有同學啲觸覺真係好勁
無啦啦可以彈幾句古文詩詞出黎串下你
日常野都可以有其他演繹方法
歌詞呢啲間中都可以引用下
食字、潮文、政治野真係熟左知有得傾先講

睇書其實就係擴充你既詞彙、眼界
無人鍾意一個乜都show off自己既人
但係適當既表現可以令人有種煥然一新既感覺
但係幾時要show幾時要收幾時讚幾時彈
呢啲好多野都係眼界既表現
詞彙就用少啲某啲圈子先會用既字
加多啲新字同有深度既字眼

同埋最緊要係投其所好
講野唔係自己講
留啲位俾人講
同時又要搵到延伸話題
同唔同人傾多啲計慢慢就會識
約人出黎食飯自己唔食真係冇問題咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞