綠置居2021 (9) 暨 青衣綠置居青富苑討論區

845 回覆
7 Like 2 Dislike
跌到4,5成已經走哂啦
仲等9成

講得好好,除咗尾二嗰段無端端刷鞋好肉酸
畜牲屋
【12月24日】

鑽石山啟鑽苑沽清後,綠置居及租置單位成交回落至單日僅12伙成交。房委會指,今日有173位申請人到場揀樓,有12個單位獲選購。

柴灣蝶翠苑及青衣青富苑今日亦分別售出2伙,租置計劃回收單位則售出8伙。

https://ps.hket.com/article/3091878
各位聖誕快樂 (雖然買完屋都冇人會入黎睇喇)
聖誕快樂祝各位下期居屋+綠置居抽頭珠個個揀到心水單位
各位聖誕快樂
今日先收到信叫29號選樓⋯⋯⋯⋯
係咪得返柴灣同青衣
聖誕節快樂
希望大家安居樂業開開心心
190呎。
巴打我30,所以唔會去了
祝各位聖誕快樂新年進步
你第幾粒珠?
係未 綠置或居屋 都係5月左右申請?
同埋如果老豆唔係戶主但過左60都可以排長者隊?
只係想問其實銀行本票係要選樓個陣要準備埋定唔洗
屌佢個message畀我又話可能會被取消 請勿預先購買銀行本票
1)年年唔定
2)前題係長者唔係單人同埋必須落名成為業主之一
2) 家庭成員都唔得?
因為我睇新聞話第一季開始申請 我老豆3月夠60 但佢係家庭成員 阿媽就5月夠60 今次d單位真係好吸引 長者家庭去抽機會點都大過就咁家庭
人地就係話得
前題係長者唔係單人同埋必須落名成為業主之一
邊個位唔明?
頂 睇過龍 自 thanks
我長者唔介意東涌
大單位就得
收唔收養子?
有冇得睇仲有咩租置可買
去完揀樓 點完名走咗
感覺房署為左篤數起大量180呎單位去達到施政報告既數目要求
有少少文化大革命既感覺 人有多大膽 地有多大產
為求篤數不擇手段
一個盤有咁大量細單位,唔少人想置業可能想組織家庭生小朋友,試問180呎點樣一家三口住
坊間一直屌緊 劏房 納米樓問題,但政府自己都做緊
之前睇左個報導 話人均要住107呎(好似)先叫合適
一家兩口 細極都唔好小過215呎
如果政府鼓勵生育 起碼都預300呎比人一家三口都唔過份
不過當權者自己住大屋 一千幾百萬現金係手,唔會感受到市民想法
垃圾官員就應該要有彈劾機制
已經去到淨係講出席人數嘅地步, 無講獲邀人數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞