綠置居2021 (9) 暨 青衣綠置居青富苑討論區

845 回覆
7 Like 2 Dislike
想請問下,啲出售左既單位係咪每日都更新架?
係,揀樓日每日7:00pm左右更新。
唔該晒,我見尋日係5點不過今日未更新,自己又無跟開唔清楚
唔該你
對唔住想再問多樣
我收到話朝早9點鐘,#1話係一日分三個時段
咁個時段入面仲有無分前同後架?
即係當日我早啲排隊排第一,係咪即係全部都有得我揀?
定係都係入到去都仲有前後組別....?
你個申請號碼一早係抽波既時間出埋順序
即係你係家庭組別排第幾個一早定左
唔使提早排隊
意思係唔係,其實當日入到去佢都係分左唔同小組,我點都要等晒前面啲組睇晒先到我架?
因為我嗰個msg寫9點,我以為去到已經係得一堆人排隊
9點入去聽talk,聽完主任會叫number,幾個一組入去揀,之後下一組

good luck
即係爭都只係我組幾個人
唔該晒幾位
除非以後新樓唔派
如果唔係點都要起180呎
公屋上樓等得耐房署又俾777插
諗住揀邊度?唔等下期?
我都係睇下啲舊公屋...因為平啲,有啲都有200尺既
下期好似無講過仲有租置單位架嘛? 所以都驚無晒乍,照去睇下
想問下如果無去揀樓 下次會唔會自動再抽?
而家係等嗌哂所有入過表既就完?
青富點都唔會賣得哂架wo
所以咪吹風話公屋輪候冊排一年都可以買
【12月29日】
房委會指,今日有約2,500位申請者獲邀揀選綠置居單位,最終有174位申請人到場揀樓,有13個單位獲選購,包括4伙青衣青富苑單位,以及1伙柴灣蝶翠苑單位。
租置計劃單位今日則售出8伙,合共累售646伙,佔推售總數約8成,當中有15條屋邨已經售罄,包括利東邨、華貴邨及翠林邨等。
唔會
你上網逐條村禁入去睇左先,去到無得睇,聽完talk直接揀。
777:政府賣地將會引入最低單位面積
之前放風既全部正式公佈囉
消息指政府倡議開放「綠置居」予輪侯公屋一年以上者購買!
https://lih.kg/2826534
之前放左風啦
係講緊處理貨尾單位既問題 (青富180)
唔係新盤
轉做part time一年排公屋抽貨尾, 點計都有so, 180都會成為單人搶手貨, 公屋申請應該爆升
第60粒珠都收到信去揀 不過唔會去
都唔會年年有,今年鑽石山都清晒啦
反而想知排一年轉綠置果堆的購買次序
正常排單人後面

如果當返人數結構黎排
即係打哂班住緊公屋的人尖
仲難買咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞