綠置居2021 (9) 暨 青衣綠置居青富苑討論區

845 回覆
7 Like 2 Dislike
i mean唔係講緊賣嘅話
仲搏唔搏再繼續課金去抽
$250 去抽冇理由唔俾吧?
尋晚睇完,鑽石山清貨,柴灣得返1間,青衣有五百個180呎,租者置其屋港九新界可能有大嘅,不過都係細多,有啲平到唔合理未知係咪凶宅。
排公屋一年嘅手足如果唔介意可以睇下。

利申排緊公屋,等居屋白表算
一人單位唔會有傻仔接啦
你有綠表住緊公屋,會去俾多一百萬 買二手1-2人綠置居嗎? 定係會抽平既新居屋/新綠置居 (有機會大d) ?

你自己答自己,睇下過唔過到自己果關,就知有冇人會接貨了。
太細根本住唔落,如果住緊公屋又唔急等下期抽,明知細單位無出路仲博咩,無下手接呀
政府樓仲要計地積比,自己搬龍門la
暫時都未做到呢一步嘅,遲啲就唔知喇
租置一樣得返200呎樓下
租置都唔洗諗了
【1月3日】

綠置居2021重推青衣青富苑及柴灣蝶翠苑,分別涉及525伙及12伙。蝶翠苑今日售出最後1伙,單位為1樓4室,實用面積189平方呎,成交價102.22萬元,呎價5,408元。

至於青富苑今日售出7伙,尚有491伙餘貨。租置計劃單位則售出5伙,連同綠置居今日合共售出13伙。

https://ps.hket.com/article/3091878

今日有8個家庭買左190呎,恭喜他們成為業主。
再咁落去特快公屋隊仲買唔買到
要有500個單人隊買青富 先唔洗開 輪公屋隊買
咁睇公屋隊唔多樂觀,單人隊真係要冇人買先有佢哋份,應該冇乜可能
依加得返啲乜單位?女朋友呀媽今日收到信息
係,政府講明公屋要追數
280 呎賣地條款政府樓唔適用
叫人等5年後喎
睇#3,每人房署都會更新。
請教一下,如果我本身係2人公屋家庭成員,公屋戶主係我家姐,啱啱家姐買咗綠置居做咗唯一業主,我最快幾時先可以自己一個排公屋同抽白表居屋?謝謝
2年後
由簽約起計? 定係由入伙起計?
入伙計。
即係話資助房屋仍然會有大量百幾呎督數
白表居屋,單人同中六合彩分別不大
可能北部都會區落成時會無
青富苑醜唔醜啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞