綠置居2021 (9) 暨 青衣綠置居青富苑討論區

845 回覆
6 Like 2 Dislike
邊個單位先
問各位巴打 老人家長者中咗一人申請
可唔可以買樓嗰陣 老人家再加孫仔個名
做聯名戶主
綠置居2021|6租置單位取消出售 山景邨佔4間 有單位曾被淋紅油

From HK01

取消咗
都無
李鄭屋邨 信義樓 九死一(生/室)
啲職員好無辜喎,明明好地地賣樓,毛啦啦要搵命搏
唔得,亦冇咁既需要。

你老人買完樓去律師樓整平安紙就完事。
冇一個係無辜
因為見到佢有一行寫 話可以再加一個人做聯名戶主
加都係申請表上嘅人
香港房屋委員會(房委會)今日(24日)宣布,因應疫情的情況,由明天(25日)開始,「出售綠表置居計劃單位2020/21」全部選樓環節暫停,直至另行通知。

【1月24日】

房委會指,今日約有600位單人申請者獲邀揀選綠置居單位,最終有56位申請者到場,共售出17伙,青衣青富苑佔16伙,租置計劃單位則售出1伙。

此外,租置計劃單位今日連錄5宗撻訂,包括彩霞邨、東頭(二)邨、李鄭屋邨、翠林邨及富亨邨。

https://ps.hket.com/article/3091878
41 室係全層入面唯一細咗嘅單位
如果無撻訂單位掉返出嚟
租置好似清哂啦喎..?
即係等下次居屋嘅人又要延期
李鄭屋邨信義樓941 室
東頭二邨祥東樓2306 室
彩霞邨彩星樓3012 室
翠林邨康林樓721 室
富亨邨亨泰樓2912 室
全部放返晒出嚟
啲間隔算幾唔錯
追債去第二度啦
唔出售唔通俾公眾油壁畫咩
我想住九龍區啊
其實
真係唔知
如果搬咗咗
啲收數佬會追到咩地步....
其實青衣位置真係咁差嗎 10分鐘小巴出反葵芳
都好過安達臣個d 上完山仲要幾咁搭幾十樓高既電梯上落山
同埋青衣個到小巴算密 又有巴士
葵芳大把野買 唔係行動不便 其實真係可以考慮 個邊環境唔錯
個條友一定自爆結婚 正常房署應該唔知
單人波,如揀樓果日已經結咗婚,仲洗唔洗申報
你單人波如果真係結婚,點解唔等下期變綠家庭再抽?
190呎家庭住唔怕家變?

你依家進可攻退可守(繼續住公屋)。
青富苑B座有幾個頂層單位都冇人要,A座又冇依個情況
係咪B座頂層有啲咩特別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞