綠置居2021 (9) 暨 青衣綠置居青富苑討論區

845 回覆
7 Like 2 Dislike
如果好介意既話
夾硬買住就算住幾年轉手都辛苦
睇下你忍唔忍到再等多兩轉lo
#7 已經寫左....
送埋比你好唔換...又要大一半又要供得起
根本一換一... 其實對政府無咩作用.. 你話留轉, 佢變晒做公屋都得添
輪侯冊班人一樣上到樓
你唔要其實都仲好有吸引力 大把大要

80米扣除20米後,仲有60米,連同現有兩個物流中心,遮咗東南偏南嘅景色

正東面有藍澄灣,正南面有座山嘅山腳,結果中低層得番東南偏東嘅景色
好奇一問 如果加息係咪都可以綠疊居都可免壓測借九成半
同埋估價係點計 如果跌左估價係咪都要抬錢上會
政府擔保,點會要人抬錢上會
加咩息都係P,亦唔洗壓測
一手有估價問題架咩
想問有冇青富TGgroup ? 本身28jan 選樓, 而家停左,唔知幾時再開😌
點解唔喺度討論
私隱問題?
又唔係,純粹八卦

唔知幾時開始返選樓
有排啦,上千人確診.....
我鍾意A座青盈閣
青隆好似好嘈 而且好嘅B座單位都俾人揀哂喇
買左B座 兩房,唔知係點
向美景花園同向A座都好似唔太好
低層近商場,可能受啲食店排氣槽
向荔景同向九號貨櫃碼頭好似好啲

另外,我從荔景站望過去,係見到B座頂層部份單位,換言之個單位都望到荔景站,視野唔錯
葉劉:房屋署前線人員不願執行防疫工作
https://lih.kg/2880999

收聲啦孽瘤
A座向ive果邊都好近馬路,第時加埋巴士小巴站,低層都可能嘈同大廢氣
有話會加巴士小巴站咩?A座南面個位好細咋

依家美景花園嗰架243M出出入入已經有啲嘈,架雙層巴士上斜俾油特別嘈
之前睇過呢張圖,如果真係咁都幾近A座喇
cls
唯一'靜'土都俾架巴士站嘈住哂
小巴都還可以,用石油氣唔太嘈
但巴士加速時嘅低頻聲真係好嘈同傳好遠,啲柴油又臭,仲要喺個迴旋處轉彎轉頭

搬個站去長青邨青桃樓啦,駛入嚟青富托咩

運輸署冷靜啲啊

報告:啟鑽3座已起到37樓,4座起到22樓
外牆用屎色
好核突
呢個位幾好
方便大家
屎色嗰座係公屋,唔知佢係咪跟返模型,睇模型座座都唔同色
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞