綠置居2021 (9) 暨 青衣綠置居青富苑討論區

845 回覆
7 Like 2 Dislike
追到去殮房門口
https://www.youtube.com/watch?v=pN4VuQFcP9o&ab_channel=TVB%28official%29

可能睇左呢條片,建議睇埋模型參考。
青富賣唔出唔關地點事
如果係全部380呎
上一輪已經清哂
防水層出事,天花內部積水,鋼筋生銹膨脹,水舞間嘅時候要做廳長...

雖然兩間屋苑係唔同承建商,但都有啲驚。 請問邊度有得睇模型,觀塘開源道?
青富模型拆左了
觀塘只有賣晒既鑽石山模型
睇返舊圖,冇事喎,好似水箱同天台仲要隔多一層。

但最高冇人買果幾個單位都只係頂樓。
唔算太伏。
''都只係頂樓''係咩意思

頂樓唔伏嘅話都可以考慮下 係擁抱青衣嘅最後機會,下期就會俾輪候公屋一年以上嘅人掃哂
頂樓係熱同埋有機會漏水,其他野冇乜伏。你睇最新航拍片天台結構都已經起好左:

https://www.youtube.com/watch?v=JQBjFBtvAu0&ab_channel=%E8%88%AA%E6%8B%8D%E9%A6%99%E6%B8%AFFlyoverHongKong
因為資產⋯⋯
呢D野好死,大把方法搞,唔好話Bitcoin,普通一個保險佬都幫到你處理

仲有,你單人有1,300,000都可以考慮二手居屋,一步到位唔洗煩日後換屋....
冇錯,190呎想賣出唔係想像中咁易
恭喜發財

祝大家
個個抽頭珠
位位揀兩房
望到天台都唔識睇有冇多一層石屎隔水隔熱,反而睇到好多靚嘅細單位俾人買咗,得兩個B座40樓嘅有啲吸引。不過到時應該俾五十幾號波嘅人買咗
應該等下期破運氣抽油塘同馬鞍山好,定係揀青富籮底橙好

上期冇揀青富係為咗啟鑽,結果啟鑽又冇,青富又得番啲籮底橙。如果搏下期,可能油塘冇,馬鞍山冇,連青富籮底橙都冇。再然後搏下下期,一直loop
爆左好多咩?
結左婚買二手居屋咪仲輕鬆,又唔使靠運
下期轉賣改左規則
當投資應該冇肉食
但係而家買青富
對住間屋又會揼春上期唔買
如已咩緊一層,買二手居屋按揭就太重皮,按揭又難搞
個層唔係你兩公婆既名?
如果"資產"係層樓就真係急d既
二手新果d仲有房署擔保既
有機會可以免壓力測試
快快脆脆攪掂埋開下期啦
對住間屋唔知點同另一半解釋好
另一半一定問點解有海景房唔揀要揀個低層對公路嘅房,隔離個貨櫃場啲貨櫃仲高過自己個單位
咁又唔會,青富最底一樓已經同青濤路差6-7層
你可以去一去現場做下功課先
油塘個屋苑好近大本營,大本營多好多餐廳同店舖選擇,出九龍東同港島東又方便。馬鞍山欣安邨好似得一間難食嘅茶記同凍肉店

斷估下期油塘極速清零,我就動態揀樓
睇咗喇,落咗去青鴻路度睇,上埋細山山頂睇喇

啲貨櫃疊到好高,啲貨櫃搬運機器就更高,而且亞洲物流中心順豐大廈同招商局物流中心都高到去青富嘅15至20層樓高,遲啲起埋''青衣貨櫃儲存及貨物處理多層綜合大樓'',遮得仲勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞