綠置居2021 (9) 暨 青衣綠置居青富苑討論區

845 回覆
7 Like 2 Dislike
唔係
今期淨係綠置居
講乜都冇用。。我地係咁話咩兩人住都有困難/冇可能用公屋換180/狗也不屌。。但現實係家庭隊已經掃晒

再睇下期居屋北角,啟德,土瓜灣 and 綠置居藍田呢d差不多肯定幾細都會俾家庭隊掃晒,哦原來只係地區問題唔係大細問題,仲邊有誘因起大d。。。分分鐘再提高比例起多d開放式,再仆街d揾01夾計炒熱佢,咩單人隊永遠連最細都冇份呀,只可以住東涌粉嶺離島惨無人道呀咁,然後順應訴求2023開始市區盤新增148呎單位俾單人隊。。反正我為篤數,你住唔到啫總有人會買
會變咗18 歲上車隊
下次會有好多冇屋的人加入隊伍
富戶同寛躺戶冇得等,焗買
山麗苑排到家庭頭十五珠仲係兩房放題
請善用你張綠表出去買未補地價公屋/居屋
係咪可以照去睇下但唔買
結果148 尺都有家庭買
【12月23日】
鑽石山啟鑽苑是今期唯一全新綠置居屋苑,鄰近港鐵鑽石山站,提供2,112伙,實用面積184至481平方呎。大單位在開售首半個月已經全數售出,之後銷情開始減慢,直至今日售出最後1伙細單位,2,112伙全盤沽清,歷時兩個月。

此外,柴灣蝶翠苑及青衣青富苑今日亦分別售出1伙。此外,租置計劃回收單位今日售出10伙。

https://ps.hket.com/article/3091878
房署綠置居銷售小組睇黎可以提早收爐
搞左成日先賣出3伙180
我諗大把人排公屋都係住緊咁上下size嘅套房
而家突然同你講每個月俾少啲租(供樓)有個屬於自己嘅新樓單位,點會唔狗衝
青富無限loop放題正式開始
………你問呢個問題有無自己諗過
好賣就唔會上期賣剩
應該都會去得好快
我好想答入去左就一定要買,唔買就禁錮你,唔夠錢會煓你借黑財逼你賣臀
富戶買來當迷你倉
當買斷未來變大可能性,再換就要換私樓
賣唔返出去,差不多冇得買第二間
單人綠表會中嗎
青富190呎要嗎
青衣190放題
要有人肯拎間公屋出來接貨都幾難
青衣有五百幾間比你簡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞