Short Put日日數錢認真討論

1001 回覆
75 Like 21 Dislike
咁你返工年薪一億返唔返
仲未計你有嘅權力 地位

返咩位唔關係㗎
返份好工本身就係最快上升社會地位嘅方法
只要搵到個啱嘅方法,總會上到去(慢慢上上到霍建寧個位)
Return幾多?
我見有啲港女sc一手一個月得400
右邊volatility rate 點計
Range 就跌50-90%
正大越大波對TQQQ越不利既
買call put要真係是但一邊大爆先會有得執喎 (假設買兩邊),又會蝕IV, 啱唔啱呢?
最近都學緊玩cash secured short put 跟各位師兄數錢
想問下比如我5萬港紙本,睇好SOXL
咁我想玩周結,一手過做short put

咁我應該揀幾遠?大家習慣點揀?
比如用delta 0.2? (我見網上好多人教0.3)
即係61蚊行使收0.99,大概有6.6(10%)水位走,但係呢隻3倍速,即係話TSM 個啲成個版塊插3%我就食曬?聽落好似有啲危險

定大家會睇圖揀支持位,比如圖顯示57應該鑽石能量底,delta0.1咁就收0.6

各位師兄可唔可以教下點揀好?
你點predict正股咪點揀期權囉
小弟接觸期權冇幾耐見到short put short call 被人行權要接貨,如果買啲大股被人行權咪破產想問下大家short put 或者short call 多唔多被人提早行權利申學生得幾萬蚊
冇錢唔好做short
short put 香港先係挑戰
利申仲未輸死
幾皮咪玩la
唔係話你會輸
係講你冇咩肉食
不如long /正股
幾萬蚊就唔好追求現金流
咁師兄其實被行權多唔多
其實如果無大事件發生, 又或者d人想攞股票攞埋股息, 否則好少會提早行權.
賭開左香港
唔想轉陣
同埋做short 都係怕爆升爆跌
殺你就殺你唔洗原因
見過2018年2月美股都係怕怕
提早真係未試過
學生得幾萬真係唔好naked put
好唔該晒各位師兄解答
SP咗 TSLA $1000 17Dec21 想問下有無人試過被early exercise? 如果想roll係咪越早越好
睇你想唔想博 覺得會升返就遲啲先roll
short 乜撚 你得幾皮野證券商會比你開張sp先講啦
幾皮野all tsla/nvidia 算數
被early exercise 的話,賣左d股票已經無事。
好少可early exercise嘅
等到星期五開市一段時間之後先roll都唔係唔得
一般我會等市況穩定少少嗰陣做,唔會喺極波動嗰陣roll
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞