Short Put日日數錢認真討論

1001 回覆
75 Like 21 Dislike
就咁roll同價 以時間換空間
回錯 係回上一個cm
第一次真係要接,醒唔起唔係現金結算
出完業績iv會暴跌
幾時都話short put 巨頭股冇死
至少接左唔心痛當買左指數etf
Docu sq 呢類以為係好野 跌到媽閪都唔認得
睇你點睇未來股價
如果覺得差唔多見底,可以roll返同價,賺少少期權金同buy time
如果覺得未見底,可以roll低啲,價位就搵返short put權金高過long put少少,咁就唔賺權金但buy time
如果睇得再淡啲,可以貼埋第一轉收返嚟嘅權金,將行使價再roll低啲,但求甩身
上個月一個月short put賺左成10%
呢個星期輸突出去

衰左太貪心
通常我都係roll低d
roll 一次通常夠贏
想問個白痴問題
我用firstrade, 我張12月3日到期的short call,
收市果下係Otm 嘅,張call跌到得0.01。係咪要手動平倉?定係系統會自動幫我平倉?
我係咪點都要俾返0.01蚊出去,冇得賺晒成張call ?
唔該咁多位大佬
想問樓主入晒價夠唔夠錢接貨
差嗰少少好心自己平左佢啦
借p loan 再落去囉, 勝率咁高好快番本
邊會接貨
投降平左張put咪得

r
short call都玩
贏就贏少少
輸就輸無限
正正經經賣正股好過啦
數咗11個月錢,年尾點都要跌返啲出去嘅
咁你long call財自到未先得
long call 輸極都係輸權金
贏就贏無限
咁你贏左個世界未先得
我covered call黎
當日call credit spread 係好貼價先有肉食, bid ask 又闊,TD 仲要唔俾開spread
啲人好撚煩,將short call妖魔化,甚至玩其權都係唔正經嘅
講真有幾多人有心學option ,睇出面d 賭博post 就知佢地只想一夜暴富不斷賭long option,你話你係short side 佢地會笑9返你話風險無限大
大家成倉貨未
係將d 末日call put當廁所咁掃
搞到自已個槓桿無限大
完全無考慮,錯邊就dp to zero
但總會有d 人好彩可以贏好多,然後就貼圖繼續吹捧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞