如果今年Eden拎到新人金,就真係樂壇已死

1001 回覆
3185 Like 201 Dislike
年度大熱新人 Edan呂爵安《E先生連環不幸事件》MV點擊破千萬
https://lih.kg/2749886

又贏
可能有hin and him
呢個 list d 歌有九成聽完一次都唔會再聽
上年出咗姜濤攞就已經 forecast 到 d 頒獎禮會被攪爛晒
你諗吓好喇,fan base 咁大,肯定五首候選都係 mirror
想知最後會邊個拎我最喜愛
講投票anson lo 都唔一定輸比姜濤
今年鏡粉多咗咁多嚟講,以前嘅投票結果可能未必咁值得攞嚟參考,不過好過無啦
以舊年叱咤嚟講,
Mirror有出團歌,姜濤、Ian、Anson Lo、Anson Kong、Jer有出solo歌
團歌、AL、AK係連最歌十強都入唔到(有人話係AL啲fans留手無出力投AL首solo)
Jer首歌最勁都係去到最歌八強
有能力推到啲solo歌入五強嘅暫時都係得姜濤&Ian嘅fans

如果唔想最歌五強都係Mirror啲solo歌,我哋可以做嘅就係,身體力行去投比自己鍾意嘅歌,再進一步嘅就幫埋首歌拉票,推到首歌入五強,
展示自己對首歌嘅支持又好,所謂嘅「對抗鏡粉勢力」都好啦

今年五個候選隨時係姜撈登JER Ian
今年嘅話《係咁先啦》都有機入五強嘅
雖然本身麻麻地試當真
不過都幾想呢首拎,起碼有意義過堆鏡歌
連登仔應該團結男歌手,組合同歌曲獎投一個歌手同一首歌 咁先有機會推到非鏡歌入5強
我就麻麻地去搞雷動呢回事嘅
如果真係要咁做的話,我最喜愛系列第一輪就無謂雷動啦,係都睇下十強有咩歌、歌手、組合/樂隊,先再諗雷動邊個啦
寧願幫手投鏡搞臭佢好過啦
係咁先不用雷動都一定五強
鏡實夠票啦 邊洗幫手
如果係搞臭,無證據去prove Mirror係比一堆人係唔係都投佢哋的話,最後「搞臭」呢個說法,喺鏡粉&無咁留意叱咤嘅人眼中,只會係酸葡萄言論
多就係好?
你講得好似鏡粉wor
唔通你想點擊低?
你聽下Jay Fung唱DWBF 睇下你feel唔feel到個分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞