如果今年Eden拎到新人金,就真係樂壇已死

1001 回覆
3185 Like 201 Dislike
當初mirror, error同viu咪又係連燈捧出黎
E先生係紅姐
其實首歌本身同佢本人都唱得好難聽
真係屌打
反而覺得唔同人演繹唔同風格嘅狂
起碼我識既人入面差唔多個個都識呢首
除左魔藥之外邊首有咁紅
女歌手冇咩強對手
我鐘意黎曉陽
當初吹棒193先笑死人 簡直係今年連登仔傑作兼恥辱
997 RTHK谷得佢好勁
懷疑大台會俾埋十大佢
先唔好講live , 佢而家連錄音咬字都聽唔清wor
其實好一般
睇上面edan個live

有鏡粉話勁過當年既王力宏 仲好多like
你係咪誤會咗啲咩
依個係音樂嘅頒獎禮 樂壇嘅新人獎喎
個名唔係唱歌比賽姐 但係以嗰年嘅歌曲成績嚟頒
論人氣嘅話 已經有最受歡迎男女歌手
咁正常獎嘅金銀銅跟返歌唱表現嚟頒都好合理
放心,勁歌金曲頒獎典禮一定唔會有佢
本身首歌OK 同埋佢唱到個feel嘅
但佢vocal上真係唔得
但嗰陣作為第一首出道作我覺得算係surprise,好過姜同Ian當年
希望播多啲記憶棉衝金
好正
但好似成日聽到apple pie
我唔知點解啲人會用李克勤嘅標準套用係一個男歌手身上,穩定,咬字清晰。咁年年都李克勤就得啦,但你哋又話佢冇感染力

唱歌係藝術,係講感覺,入到全民做星10強
加上專業訓練左兩三年,客觀來講。唔會差囉,講到似張如城咁嘅level做乜

佢唱嘅歌,有晒監製,成大班人睇住,個字點樣表達,個感情點樣去釋放,呼吸位,全部會經專人執過晒,真正專業嘅歌手,係每一句嘅每一個字,都係要諗點樣去唱。你覺得一個當紅歌手,真係會冇人諗有得佢發揮

咁事實佢嘅歌,好多人睇好多人鍾意,已經係一個藝術感染力,點解係都要眾人皆醉我獨醒咁樣去睇野
抄襲歌都紅 香港人真係
同意,所以覺得張蔓姿拎女生力軍金係冇問題
但edan好似你講嘅任何一點都達唔到
MC 要拎啦
日日有聽903
佢地近排狂播奔跑吧
edan d歌都播得多
mc真係無邊個dj播
tvb無mirror,清泉
你係咪誤會咗啲咩
先唔理暗地裏會有咩操作,但903一向面個浸都係跟播放率頒獎
同首歌好唔好聽 歌手唱得好唔好真係冇直接關係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞