如果今年Eden拎到新人金,就真係樂壇已死

1001 回覆
3185 Like 201 Dislike
勁,老師級,歌技級

但卻唱埋eric kwok啲倉底貨

sorry,香港樂壇呢啲唔會紅
頒獎禮個台
on9又想合理化eden有獎 佢都有獎就真係樂壇已死
sor,我以為講緊風火雷電

sor sor

個兩個原來拉闊唱到咁,我不斷叫身邊嘅人聽mirror攪到我勁尷尬
佢首心野好聽過Gigi個3 plunge
當marketing策略第一首出我不如係ok嘅,紅咗一下拎到exposure,我嗰陣都幾肯定佢之後會出首非口水歌。但係⋯首奔跑吧唔L掂浪費晒。
你講嗰三個,最唔掂嘅周柏豪,都高edan好多班。同樣係偶像派,人哋行出嚟唱live起碼似返個歌手,而唔係中學sing con水平

同埋佢唔止live,係錄音都難聽。我就聽咗好多年廣東歌,真係冇見過有當紅偶像水準低成咁。Twins、boyz呢啲,live幾屎都好,cd version都叫正正常常入到耳,可能監制覺得反正多人盲撐,執嚟都冇謂

香港樂壇從來唔係focus唱功我同意,但真係而家先會比呢啲咁劣質嘅出到街,仲會比電台/fans盲谷盲撐
周柏豪識作歌,音域窄,不過肯定好過edan
真 twins錄音都可以叫好聽
唔理佢靠執音定點啦
但eden首apple係真心錄音都難聽
獎項從來都係公司之間既角力
其實呢首都係一般般
哂左佢

香港嘅樂壇文化唔適合mike發展
笑死 得連登先會覺得叱吒有公信力
不嬲都有關係行先
同DJ fd咪易拎
Twins boy’z唱歌起碼聽得出喜怒哀樂
而家嗰位連呢樣都做唔到
你頭先係話無唱功之下唱到好心分手咁街知巷聞就有資格攞獎
而家三個選手得Edan一個無唱功
咁佢唱到盧巧音咁就起碼要有好心分手嘅知名度
今年最紅嗰首都未必係e先生
咁請問點解佢唱到咁都值得金?
我反而覺得最差係陳柏宇 3個入面佢出道最耐但唱live仍然無好過 上年叱咤攞獎一上台即刻講戴頭盔話今日未開聲我仲好記得 之後當然係走曬音 完全無撚尊重觀眾 jay fung 牙醫遲過佢出道但成長得仲快

至於你講edan錄音版都難聽 我就無乜特別意見 我對無乜興趣既歌聽完一次就唔會再聽 apple pie 就係呢種 所以無乜記得佢難聽個位係咩
仲有就係記憶中陳柏宇啲歌講技巧過周柏豪 佢live唱唔到係特別覺眼
咁又唔可以合理化
不是投票的
真 pakho 都好過Edan
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞