如果今年Eden拎到新人金,就真係樂壇已死

1001 回覆
3185 Like 201 Dislike
廢事俾鏡狗追住嚟咬
其實佢攞唔攞都死左好多年啦
仲有多左人留意返樂壇唔代表叫返生
依家香港呢個唔係叫樂壇,而係娛樂圈
娛樂圈有返少少生氣我就認同

我真係未見過一個地區最紅最多廣告接既歌手唱跳rap一樣都係九流水準
仲要講到自己偶像係神咁,捧到天咁高
唱得差又唔認,講一大堆狗屎垃圾藉口出嚟
有呢啲毒粉真係
今年最紅?
連唱自己首歌都唔可以一氣呵氣live唱一次得好,咁都唔叫差嘅歌手,乜而家要求咁低架咩
錄音室歌手後製唔知執咗幾多啦,咁樣都可以吹奏做好歌手,真係唔知你曲定直
係 成日係ig 見佢係人下面留言
周圍都見到佢r fd
左痴右痴
死咗好耐啦 mirror嗰幾個已經拉低曬成個樂壇嘅水平
我都同意係多咗人留意,但同時係好震驚點解咁差都會咁受歡迎
入得tvb仲唱乜鳩真話乜清高
呢個po係頒獎前
一人一票推古天樂上叱咤台
https://lih.kg/917042

呢個po係頒獎後
痴撚線 古天樂攞我最喜愛男歌手https://lih.kg/964968

係有連登仔屌,但我睇落更多連登仔覺得冇問題

反而fb班廢中叫人投古天樂嘅po我搵唔到
請問方唔方便俾個source我睇下?
Dr.go收音先好啊大佬網上音樂會 你話佢感冒好過啦

呢個live算合格既 不過都係好多懶音、尾音有啲飄、有幾粒音flat咗咁囉

但真心呢次live係合格既
樂壇已死唔係話邊個攞就係死
而係因為比啲唔係有實力既攞 明明唱功實力差距咁大
咁唔好叫歌手獎啦 叫藝人獎啦傻閪
依個真
乜嘢實力金
知唔知903嘅金獎係睇播放次數鬥多,人哋完全唔care實力㗎
就算唔係比唱功最好既 都唔係比啲唔識唱功既啦 仲要實力差距咁大
你個overall點計出嚟 淨係睇人氣?
傻啦 鏡粉話實力派 不知幾好聽
啲歌迷仲緊張過佢地自己本人
網上音樂會 不可能收音差,準備左咁耐
,busking果d就叫無音響
佢可以Autotune,佢可以唱100次先唱到一次,然後用呢個take,然後咁樣喺你眼中都係好歌手,咁其實都唔使討論落去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞