如果今年Eden拎到新人金,就真係樂壇已死

1001 回覆
3185 Like 201 Dislike
雖然鐘意Edan
但MC唱功真係超班
呢個真嘅 呢個真係認同
我自己排唱功都會排edan最尾
Tune完都咁樣
我都覺
你要講紅 跌咗嘢唔好搵咪仲紅講緊受歡迎程度 真係阿嬸唱K都會唱
但呢首又係咪呢?
你要講紅 跌咗嘢唔好搵咪仲紅講緊受歡迎程度 真係阿嬸唱K都會唱
但呢首又係咪呢?
而家 mc 係有李克勤功力,再有埋 Eason 既感情喺首歌度
首先我只係解釋返個事實比你聽 你依家係接受唔到現實就屌9我 屈埋我係死臭閪 唔好咁嬲先
大部分人聽歌都係聽mv版 電台dj都係播錄音室版 邊有咁多人特登上youtube或者親身聽live先? 就算chill club或者官方出既演唱會版都係有後製 根本唔會知live係唱成點
再講不嬲呢啲頒獎禮就唔剩係講唱功 而有好多唔同因素影響個賽果 否則就唔會部分公司完全唔比佢旗下歌手出席部分頒獎禮啦 如果剩係因為唱功好攞唔到獎就話樂壇已死 咁死左廿年有多啦
而且 呢樣野根本已經存在好多年 唔講鏡 上一代歌手例如陳柏宇 周柏豪 吳業坤 呢堆全部咪又係當年有一兩首紅左然後歌帶人紅 呢堆友仔依家唱live都係好聽啲講唔穩定 直接啲就唔撚掂
你講到好似2021年前樂壇好focus唱功 edan一出黎就變左質 你係咪第一年聽本地歌?
咁樣講唔得喎 鏡粉唔係咁做㗎
大佬討論緊新人金 歌手嘅新人金
之後你同人講唔好淨係睇歌藝
???
身後事務所片尾曲 盡力呼吸 好正
係事實都算 可惜現場係街邊唔少busker都好聽過佢地
tune到咁撚樣都係唔好聽
不過某程度,演藝界好靠關係,希望 mc 可以冧掂 d DJ, 對 mc 嚟講應該唔難
唔識唱YouTube 都有10M, 5M, 2.3M view
咁捧紅一個都幾易

佢live係無MC咁穩定=難聽
連登真係反mirror 反到痴線

利伸兩邊都有聽
但兒登係有feel啲
mirror error係連登捧出黎添 傻閪
你同電台dj同viu講囉 佢地決定播咩既
重申返 我只係解釋上面啲人成日講唱功點=應唔應該攞獎既指標 係錯咗focus
咁新人獎從來都係人氣行先
男歌手獎先見真章嘅
論人氣咁佢拎新人金都預料之中
但不值得拎歌曲獎
笑撚死
連登仔真係以為自己好勁
當班fans死
On9仔
起碼有人講過周國賢唱功好、實力派咩 個個都話佢啲live食屎架喎

賢仔係扯頸都好 走音問題都冇咁嚴重 佢又冇橫掃晒樂壇啲獎、廣告、歌曲榜 又冇大批無腦盲粉成日無腦護航出征
但edan首e先生真係hit既
香港樂壇的確係死咗好撚多年有咩問題
講到好似咁樣冇問題所以先話你地有份搞到得愚樂圈
首歌真心好聽
但佢唱既話打7折
megahit都好紅啦 2日破百萬 破晒記錄

師兄覺得好唔好聽高唔高質
鏡粉:當edan攞金 edan好勁好靚仔唱歌好好聽
攞其他:屌你黑箱作業有咩理由唔係edan攞金
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞