如果今年Eden拎到新人金,就真係樂壇已死

1001 回覆
3185 Like 201 Dislike
話說回來,而家好難做到嗰種hit到一街都係嘅level
喺電台聽到以為係nowhere boys
坦白講mirror無打算靠歌手搵食
連歌手最基本嘅養聲護聲 都無投資過 淨係上吓堂唱歌
學韓團營運一味周圍跑廣告跑爆光 休息時間都無 病就咪嘴 感冒歌手呢個朵係花姐自己做出嚟
相信下年會派Jeremy同tiger出嚟衝新人獎 到時連登仔又要屌多次
Edan 有得拎個銅已經好好
有交代得黎又冇咁大爭議
正想留言屌鳩你 好彩你醒目識自爆
如果Eden拎咗會係第一個斷氣新人金
My apple pie 好撚難聽
唔排除係Mc得罪班dj
花姐好識教班仔待人接物
娛樂圈有禮貌真係贏好多分
因為太多歌手都勁寸
比我做dj如果對方冇禮貌/冇品
我都唔會幫佢播歌啦
唔知
不過上年903 kenny jude拎十大唱到快斷氣

edan 就係kenny翻版咁 分分鐘遲早夾硬上紅館
咁MC又的確唔似得某啲歌手同佢地既fans咁識擦鞋咁識靠痴既
人地啲fans又成日課金買晒禮物買晒餅出黎派畀啲DJ 工作人員

未必係MC得罪人既
係唔夠人地玩姐
我諗對人有禮貌其實係好應該要做到掛,真係基本品行
本身個世界就係咁運作
都有啲歌手性格閪到fans都救佢唔到嘅
不過呢個年代就少見啲
前兩首好悶喎
但係
如果佢地唔專業唔通你專業咩
只不過衡量嘅標準唔同
實力係一樣 其他都有?只係唔明言出黎

利申 鍾意Mike 但覺得MC點都勁一班至半班

大把姐仔系口系面 咪又紅到 講到尾睇後台 雞容完全係實在貸例子
掂唔掂見仁見智 但係你都否定唔到佢好紅嘅事實
佢連電台節目都冇乜點上,點樣有位得罪啲dj
佢態度真係差嘅話啲監製唔會咁鍾意佢啦
公司谷更重要
話明商業電台
903咁鍾意爆冷Mike 拎金 靠環球大後台
兒登拎銀 viu畢竟拎左轉播權
最後先Mc
rthk mike可能金
903不可能
呢度我覺得MC唱得好過jer
大把明星做唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞