如果今年Eden拎到新人金,就真係樂壇已死

1001 回覆
3185 Like 201 Dislike
老實講坤狗唱歌唔差
只係狗公格乞人憎
Edan
係囉 其實佢穩 唱過B4 C5呢啲高音
咪一樣大把人盲撐
good time一定最尾啦下話
尋日2場唱埋韓文歌 勁好聽
佢果首歌好撚難唱架
佢呢兩年啲歌都聽得過㗎
不過佢拎兩年最男做得太盡啦
夾硬拎埋第二次根本係直接自殺
又成堆太空卡 當年又係好多盲粉 傳媒盲推
後期又一堆食女新聞
冇得救㗎喇
果然係要靠關係
咪又係903想派獎比邊個就播邊個啲歌
見到啲fans話邊個邊個拎冠軍歌好叻叻真係笑撚死
就係手機錄先好聽啲
啲聲冇咁清
唔覺唱唔出首歌嘅感覺
佢唱功係幾好但首首都同一個腔咁
之前聽佢唱DWBF以為會好好聽,點知完全冇feel,剩係覺得唱功好
係 兒登把聲真係好攰
apple pie更加明顯,唔明監製搞咩咁都收貨
希望兒登做返諧星 唔好再浪費資源出solo歌啦
陳柏宇同周柏豪係同年新人。Live冇好過?你都好偏見同擺明玩針對。佢出道頭幾年live出名強,係前幾年聲帶傷左先開始唔穩。叱咤一次失誤,就比撐鏡人士踩足一年去抬高自己偶像。同樣出道三年,你去YouTube聽下你瞞我瞞當年喺叱咤同十大中文金曲頒獎禮嘅live,如果你覺得係同宇宙天團同一水平,真係唔該你去驗耳。仲有咩「走曬音」,其實成首歌只係破左一粒音,啱啱個拉闊音樂會就真係表演咩叫走曬音

撐鏡成日拎叱咤其他人失準嚟打飛機真係好肉酸,究竟仲有冇第二招?
最歌似係咁先啦拎
陳柏宇係差 出道十幾年仲係差 出名live強 笑了 我就係唔同意
我根本對鏡無感覺 你明唔明咩係無感覺 就係你踩同撐我都neutral 所以先至唔特登回
唔知點解你會覺得批評或支持其他人就一定係鏡粉 你心中無啦啦有把尺仲好意思話人有偏見
要講我有感覺 我支持馮允謙多啲添
佢加拿大出世 係幾歲返香港先學廣東話
2021 仲玩日曲粵詞

本身都幾鍾意,覺得好日系、動漫熱血,仲有啲rednoon 影子

點知真係原曲照搬

聽完原版完全覺得比下去
DWBF Jay Fung唱返最好聽
你聽下Edward Chan幫sony做嗰堆歌就明啦
唔明點解仲咁多人用佢
佢冇乜鬼仔feel喎
以為大個咗先去讀書
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞