如果今年Eden拎到新人金,就真係樂壇已死

1001 回覆
3185 Like 201 Dislike
而家咪屌緊呢樣嘢囉
好似視乎個年多唔多新人
唔關事,係你所屬係邊間公司既問題,
環球本身唔肯接受新野,又奶共
成日翻炒舊歌,以為好受歡迎,成間公司變到環星咁
勸 Mike, gin Lee, one promise, aga, pixel 早走早著
仲有奶共
歌影都係,電影都好少少,話哂都叫從業員,
歌真係啲獎可以係公司deal返嚟
聽眾自己抽離吓,想要專業公道少少咪留意吓cash,樂評選呢類細獎囉
鍾意兒登綜藝 但唱歌真係唔好玩 比MC屌打 拎金上台到時又走音又成口懶音有排比人笑 不如安分守己拎個銀 有班爵屎替你抱不平咪仲好 唱live呢啲等MC嚟啦

其實本身容許組合成員單飛都計新人呢個賽制都好撚古怪 mirror都出道三年 我當下年Jeremy單飛 一個玩咗四年嘅仲同班新面孔鬥真係好咩 當年黑鮑事件 阿Sa單飛出solo都唔會爭新人獎啦
apple pie俾jer/ mc唱應該carry到
Are u kidding me
如果係indie嚟講算幾好,但有budget有條team去做音樂底下就唔應該玩到咁
洪嘉豪真係慘 拎過新人金仲有人以為佢係今年新人 姓都錯埋
講得好
MC是咪語言天份都幾OK?
又話自己係加拿大唔係點讀書 但佢講英文真係算唔錯
唔夠紅嘛 哂氣
Loser段rap
呢個賽制一直都係咁
所以咪一直都好古怪 當年的士陳由Sun Boyz單飛出嚟拎金都係好尷尬
介紹返 小弟姓洪
兒登第一首歌都會成日loop
小諧星都會聽下 但聽得出佢把聲係有啲攰
但到my apple pie我真係聽咗幾次就冇再聽
唱到咁監製都照出其實都好有問題
忙還忙 但一聽就知把聲係完全未ready
咬字又係另一個老問題
唔睇歌詞有啲字根本聽唔倒佢唱咩

mc四首歌其實揀得好aggressive
睇得出佢好想比人睇倒佢可以handle好唔同嘅曲風
而市場係鍾意K歌 所以唔plug loser 都合理嘅
雖然佢live唱得係穩 但其實佢有啲位係夾硬上
長遠真係要好好學混聲
另外值得一提係佢嘅groove真係好好
比好多不論新舊嘅歌手好
同埋可能因為busking好有經驗所以佢有時都會玩下adlib 呢樣係近年新人比較少見

結論係希望兒登可以做到全能藝人
但新人男金留番俾值得拎嘅歌手
Loser係有plug 不過被壓AP慘淡落榜

個人四首最鍾意就係Loser 其次good time>記憶棉>反對無效
唔講唱嗰個
Apple pie首歌幾好聽喎
第一次聽覺得個vibe好jay fung
tune音就tune音 乜撚野神tune音
咁寧願mc攞銀,大家為佢抱不平
edan攞金表演走音實比人恥笑,到時就可以早日收皮,唔洗再聽佢唱歌
佢哋嘅作風就係要贏到盡
唔係洗乜日日刷刷刷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞