如果今年Eden拎到新人金,就真係樂壇已死

1001 回覆
3185 Like 201 Dislike
咁又係
星2冠軍廢巴士依家要靠7cfu個團先多人識啲
唔計世界名地, 台灣金曲獎由autotone歌手拎?
上次青峰金曲獎live唱到走音俾網民批
真 明明無禮貌無家教就話咩真性情
講真聽MC同Edan唱歌真係完全兩個level
MC真係識唱歌 假音又得唔同風格又得 live又勁
Edan唱歌成日都好似普通人唱K上唔到個key咁
咬字又唔正 聽到好辛苦
反正佢成日live前都會感冒留番喺屋企睇MC攞獎好過啦
連登要支持TVB!
但你講果啲mc都完全唔輸edan喎

叫edan唱返首R&B同rap先啦
肥仔係值攞,佢背後幫咗好多人排舞,而且佢本身係唱得
佢哋次次翻唱班粉都話屌打原唱
可唔可以尊重返原唱
我就真係冇聽過邊度會讚唱唔到live嘅歌手係好歌手
唱歌唱得好唔係做歌手最基本嘅criteria咩
你list嗰幾樣野係之後決定個歌手幾成功啫
再者你list嗰幾樣野而又做到嘅歌手,都唔係唱得差嘅歌手先
緊係可以 只係音差太多格硬拉上去會似電音
首曲本身單調
佢本人仲有冇唱功
同埋勁多懶音
一聽live就知
Mc同Mike擺明係係唱得之人,有下過苦功。
Edan呢d花瓶含撚啦
岑寧兒
mc首loser得tvb上左榜
其它台ban左,慘唔知點解
唔好咁講 兒歌都係一種風格
呢首真係紅既,busking 都多人唱
錄音逐句逐句錄 再專人慢慢執慢慢加effects

街邊阿豬阿狗都做到歌手啦傻閪

第一次聽人咁講 笑到我
咁背後操作另一回事啦
個個都屌緊903盲頒獎
但佢講到一個頒獎禮同唱歌表現毫無關係咁
https://youtu.be/yn9myg6UQc4

依首經典
fans話mirror四子好過原唱eason
咁唔好叫歌手獎啦屌 鬥人氣鬥走音好過啦
啲DJ好偏心
Apple pie真係唔係特別好聽
每首經MC唱出嚟歌都打到入心入肺
諗諗吓Edan 首歌唱到咁差 好似連後製都懶得做
話唔定佢先係成首咁錄所以句句都差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞