如果今年Eden拎到新人金,就真係樂壇已死

1001 回覆
3185 Like 201 Dislike
Mc 版好chill , Ian sweet d
MC 今D啲歌好好聽 紅硬, 拎金係應該
Hi 嘉豪
星期六去咗我是現場,繼續支持你阿
唉,我都無話佢值得攞。

我一直講緊係好唱功唔代表有獎,呢個又唔係唱歌比賽,有好多其他因素,如果淨係計唱功,啲人就唔會屌9 eric kwok搞死Mike啦,點解Mike唱得咁勁都比人話?理論上關eric kwok 𨳊事咩。

再講唱歌比賽都唔係唱得叻嗰個贏啦,你揀錯歌或者評判9屎都可以輸啦,個個比賽冠軍都出到歌做歌手咩,輸咗嗰啲反而好多人做咗歌手。
FYI , 叱吒樂壇流行榜slogan 係叱吒樂壇專業推介
而903 推介d 連cd version 都唱得差嘅Apple pie
而ban 咗Loser
一直都係屌緊呢樣嘢
如果我最喜愛俾Edan 應該少好多人嘈
https://youtu.be/Zo0Fo6CERT4

-1:06:30 講佢幼稚園前係加拿大喎
出世之後去左加拿大,之後返左香港讀幼稚園,中學再去加拿大
掉進海識佢,但之後就冇再聽佢啲歌
然後小薯茄令我對呢個人有啲興趣
agree
重點唔係edan唱成點,咬字有無事,今年有無獎,我指出既只係唱得叻只係其中一樣成功因素,仲有好多嘢都左右到成績,好似fiona當年都攞金,官恩娜只係得銀,呢個就係個比賽性質。

咁我覺得音樂既嘢有人鍾意有人唔鍾意,不過903叫做相對公平公開,播得多就成積好,咁當然中間有時會感覺到一啲人為操作,不過有人講下都好過死水一潭既
Ian 唱歌冇groove
所以咪批評吓囉 冇話唔俾偶象派攞獎 只係903 成日強調專業推介 原來推介my apple pie 呢啲質數而唔播loser , 你覺得冇問題咪冇問題囉
你用fiona做類比唔太正確喎
f debut係隻企劃好好嘅大碟,fiona係冇ella咁唱得但佢喺f debut嘅演繹好貼題
Groove Mc 真係冇得輸
同意MC唱DWBF真係無feel 佢撚得太多技巧 完全無sweet嘅感覺
呢隻歌最啱係用一種輕佻嘅tone去唱
去咗TVB正常冇人提啦
佢唱live ok wor Ching
班人根本冇留意開 又係到扮識
不過好老實
E先生連環不幸事件的確係咁多個新人既歌最紅果首
首歌普通 K歌
公司揀啱時間喺上年叱咤Mirror紅咗之後出
佢係全部solo鏡仔入面實力最差但最好運
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞