如果今年Eden拎到新人金,就真係樂壇已死

1001 回覆
3185 Like 201 Dislike
一人一票你點鬥?
呢首年度係合理
另一首 hit 到呢個 level 既又多人 busking 應該得反對無效同魔藥
真 攞"歌手獎" 有唱功係基本啦下話
下下唱live都走音 有無尊重過"歌手"呢個身份
欣宜係表演嘉賓有ear mon 攞獎全部都冇
屌咗咁多年都唔肯加返ear mon先唱
我有講我聽本地歌?
就算我聽本地歌 我有講我支持呢種頒獎禮既做法?
講比你知現實係點=我支持呢種做法
講比你知講光時五缺會比狗拉犯國安法=我支持國安法 ok

再講 都唔知點解你會有個expectation係商業機構要咁有heart 回歸初心剩講唱功 你溫室長大 未接觸過現實社會 你會唔會過分放大左呢啲頒獎禮既意義 咁上年tvb頒女歌手比菊梓喬 男歌手比周柏豪你一定嬲到震

你唔洗道歉啦 我原諒你 夏蟲不可語冰 無理由要庇護工場入筷子仔明太多野 你可以繼續地圖炮 憤世嫉俗 屌全世界 睇你呢啲理想主義幾搞笑 講定先都幾肯定你有排嬲嬲
咁老實講ED 頒獎禮不嬲都係睇人氣 > 實力架啦
唔明有咩好拗
利申覺得 MC d 歌好聽過 eden
最男最女最組最歌都係投票㗎喎
根本係耐力賽嚟 要紅咁多年係唔容易
咬字就要睇全香港人點睇啦 我就聽唔出佢咬字唔清楚 (same as MC同mike 廢事又屈鏡粉)不過我係nobody我既意見無參考價值感情一樣

唔好再問我佢咬字唔掂點值得攞獎 我唔知 我唔care邊個攞 我唔知新人獎有咩咁巴閉 又唔係攞唔到金要收山 大把人無攞過後來都可以彈起
個日感冒狀態唔好,唔可以作準
Jer嘅studio版係好好但live差啲
但mc呢個版本好撚好
首歌今年出㗎
我唱好聽
真係好撚難聽
連小小聽力都無唔好學人評
未聽過又點知好好多倍
ian都叫作曲勁 ian jer live還可以
edan都叫唱得好真係笑死 咬字已經唔正 apple pie高音夾硬扯上去都叫好聽
可能睇造星二?
成「績」
盲反撚 啲邏輯係咁上下
人哋啲歌正正常常咁聽,無賣廣告無人全天候刷view,咪無鏡歌咁高view
鏡歌自己鬥
其他人唔需要同佢哋比較
edan fans係咪真心覺得佢唱歌好聽?
想佢攞金獎?
Jm9???
就係睇完佢造星個時已經覺得唔掂,所以從來無聽過佢出既歌
你就盲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞