【奇幻|經營|繪圖】地下城經營指南(6)

985 回覆
46 Like 5 Dislike
瑪瑪吉游水游咗三年終於正式登場
好啦咁多位,非常感謝一直以來嘅支持,第三章寫咗兩年半終於結束

同時我正式宣佈,《地下城經營指南》第二回人氣角色投票現在開始!
連結:https://forms.gle/UM55gnzwWBUaDxGu8
一人五票選出最受歡迎角色,最終選出三位人氣角色,我將出錢委託繪師繪製全新圖像
- 投票日至9月4日
- 投票前可以去官方百科查資料,我已新增人物分類:https://dmg.miraheze.org/wiki/%E9%A6%96%E9%A0%81
- 由於投票人物眾多,如有任何Bug請立刻向我回報!
另外,按照過往傳統我又要休息一下啦
第四章要做更多準備,而且我最近想集中多D時間作曲,所以第四章開始時間係9月4日(日),會繼續係呢個post更新
不過,係呢段時間我會繼續更新百科、補畫角色圖、寫一D外傳內容等,所以都會有D野睇的
決定訓足一個月 九月四號叫我
防止死link的backup圖:

我而家愈嚟愈擅長設計角色,一日之內畫完
瑪瑪吉我從一開始就決定必須係短髮,短到有D人可能唔中意嗰種 反正我中意
順帶一提,同當初六大魔王登場一樣,上述呢班角色睇落好似好型咁,但可能幾年內你都唔會再見到佢
一邊期待一邊返工啦
好想有實體書
已經填咗投票
原來已經睇咗四年幾你係咪想同我哋鬥長命
其實有啲角色都唔使重畫,好似盤絲 皎月咁,本身都好似,搞到鍾意都好似唔使投咁
我都想有,但而家最高機率應該都係自己出錢印書 但我暫時無打算咁做,況且我嘅作品本來就需要多媒體支援
感謝
我要成為下一個陳某
兄台此言差矣 而家只有頭像係不夠的 總之你地按喜好投就得啦
作者貼錢搵繪師
佛心作家
好想all in 5票俾盤絲
返工返得咁辛苦,我覺得係時候使下錢 平衡下心理咁
今年盤絲都係好受歡迎
好想有朝一日動畫化佢
盤絲
蜘蛛
終於完
原來宫羽兩個樣咁幼
當年我畫功有限,所以不可作準
不過設定上佢地外貌頂多20歲
我想像同埋言語會幻想佢哋係姐姐type
見到咁後生都嚇親
They are legal
diu no chinese
I just want to say as the number of voters is quite few right now, there might be multiple characters who end up winning the prize at the same time
Let's see how it goes
支持你
push
慣例一推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞