[10月新番] Muv Luv Alternative

1001 回覆
29 Like 7 Dislike
只係睇咗第一集
阿創係有借鏡
第一次睇 呢套嘢啲機好型棍喎 主角係用邊幾部機㗎?
不如火 f4
巨人世界觀&核心思想都係
巨人好多金句都係照抄
當然,巨人都原創咗好多正野
<<嚴重劇透警告>>
係,因為長年同Beta交戰,年輕壯丁死太多。到Alternative 故事果陣係連國中生,高中生年齡都要接受訓練上戰場送死

講緊係同Beta交戰幾十年時間,全球人口由35億死到剩十幾億。仲要死的好多係壯年期,有生產力的人。

Alternative 亦有講到,喺果個世界你係搵唔到其他野生動物甚至養寵物,因為同beta打仗,根本冇咁樣資源去做呢d事,而野生動物就俾Beta食哂。

總之果個係一個地獄一樣的世界。
死之8分,RIP

要塞級溶解死,戰車級分屍,戰士/士兵級生吞,光線級照射爆死(呢個應該係最舒服的死法)。

各種不同死法任君選擇
你漏咗E個世界既人娛樂只係飛行旗 花繩 波子祺
唔似宜家我地有部智能手機
明明不知火係日本主力機,但好似冇乜日系角色用
武爺用吹雪重耐,勇哉改到得返個殼係,
斯衛用武御雷,UN角色用美國機
好似得龍浪用
呢個俾Beta逼到生死存亡的世界,就真係要隔壁棚三一皇帝的力量拯救人類啦。

喺果個世界,你需要的係超級機械人同無限力,唔係戰術機。

BTW,Muv luv系列幾時肯入機戰?我要攞各種唔同的超級機械人去屠殺番Beta轉頭
LCD螢幕遊戲機已經俾人當係軍用機密
呢首歌成日聽到
但唔係呢個人唱
日系 角色 女武神成班女未係用不知火囉
用不知火最出色一定沙霧 ,用部魔改咗不如火同F22打 55波。
當時F22係最強
第一集個氣氛都做得幾好
做到絕望感
佢先係原唱
有部三一 唔洗一年反攻上宇宙la
JAM Project係原唱
首歌以前好出名,好多人都翻唱過
睇左漫畫 成個故事同FF冇分別 穿越時空去打
唔係主要角色嘛

F22隱形機同你正面隻抽,已經係讓半臂
TE偽蔥娘全隊被擊墜咗都唔知咩事
當時所有資源去晒軍事同科技度
邊有資源你去娛樂 都唔知每天會唔係死
BTW,當時果個世界亦係作者寫的時代未有無人載具同武器概念。

如果好似依家咁,又或者三一ARC的無人機遠端操作概念(呢個係動畫版ARC追加,漫畫版冇),同Beta交戰人員死亡率就會大幅減少。亦可以海生產力,試下用自動生產爆無人機海對抗Beta海。無人機海以而家概念,仲可以用deep learning 訓練AI操作幫手打Beta。

我諗唔少人都因為呢套野啟發咗進擊的巨人而留意呢套野
https://youtu.be/KWP1Ut9Ljlo
Total show個無人機技術 好廢 比主人任秒殺
BTW,當時果個世界亦係作者寫的時代未有無人載具同武器概念。

如果好似依家咁,又或者三一ARC的無人機遠端操作概念(呢個係動畫版ARC追加,漫畫版冇),同Beta交戰人員死亡率就會大幅減少。亦可以海生產力,試下用自動生產爆無人機海對抗Beta海。無人機海以而家概念,仲可以用deep learning 訓練AI操作幫手打Beta。

Total show個無人機技術 好廢 比主任秒殺
係Total蓄意弱化無人機仲有AI能力,劇情需要,唔係點顯得需要有人機衝去打Beta各種死法

寫Total果陣連AI deep learning概念都未有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞