[10月新番] Muv Luv Alternative

1001 回覆
29 Like 7 Dislike
英文食屎
成集男主唔知內心鳩叫d咩 又無佢份打
武爺心諗: 如果唔係載住悠陽 我可以上場打
咁在座各位垃圾仲唔俾我好似切菜咁切
本身game入面, 睇住戰線慢慢推近, 好大壓力
可以再做好D
AL篇可以學蒼穹 宇宙戰艦大和號行劇埸版模式
Extra 同UN篇季番篇整
成件事fit曬
冇份打先焦急
個狀況係極多不明確
政變軍/美帝/UN個動機,實際兵力喺邊,地圖上邊個係自己友,完全唔知
(因為成件事&參戰勢力,都係突然出現)
又唔知關唔關AL4事
然後加唔加速,打唔打針又要諗
沃肯/神宮司/月詠嘅交涉又複雜
我淨係覺得佢好唔冷靜好撚嘈
打飛機唔比射
其實一直覺得本篇12.5事件先係全隻game最高潮個位

後來漫畫又好似講到悠揚先係主謀為左扲返權,到底官方有定論未
條友係咁 煩過女人
我係大將軍都唔會用自己條命玩
我覺得似係美琴老豆教唆+香月插手
政治戲係,日本拎到主導權
但係男主而家太廢,入唔到局,從故事嚟講應該甲21先係高潮

Btw 12.5係我對本土派/民族主義嘅啟蒙作,嗰陣國教都未有
起初同武一樣心諗快啲打beta啦,明明過多兩日就拎到00unit理論,做乜冇啦啦拖戲
玩完上百度睇,全部人睇唔明12.5
有份促成個最終舞臺,但邊個煽動就唔知
UN線最終都會政變,但係俾斯衛壓制咗
其實中國歷史上都有好多皇帝為左擺脫做傀儡而用自己條命黎博

用返本傳計,日本國內的指揮系統係12.5前其實好亂
斯衛軍其實本質同皇帝直屬私兵冇分別,戰略上同帝國軍,UN又做唔到統一行動,但又食左一大部份日本軍事資源
今集算係咁,起碼快得黎d資訊都叫清楚,如果代入武既心情,真係會feel到佢個種急既迫切性
我腦補應該係前大陸派遣軍彩峰舊部起頭
CIA同美琴老豆幫手褒大
之後香月從中拎著數
F-22A好型
唔好睇動畫住喇,直接買game拉。玩既話記住由extra開始玩,唔好偷步玩alternative。
網上睇walkthrough, 剩係AL都幾十個鐘,邊有咁多時間由extra開始玩
但Muv係值得用上百小時去玩
唔由extra玩起,唔會對原世界/純夏/主題曲有感情
唔由頭玩真係不如唔好玩

利申鍾意extra多過alter
fan disc勁歡樂
柏木
beta娘
fan disc即係af?前幾日玩完,而家好空虛想揾d野玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞