[10月新番] Muv Luv Alternative

1001 回覆
29 Like 7 Dislike
如果喺漫畫人度睇

第一套 muv luv extra (畫風精奇 但劇情算跟足 都係王道校園後宮)

第二套 muv luv unlimited (畫風算同game差唔多 劇情都差唔多)

第三套 muv luv alternative (畫風唔跟game但都幾好 劇情都跟足)
Yes, 呢個時候只能夠2選1.

吸取中共毛魔柒佐的教訓, Beta剛降落時馬上用核轟炸當時是阻止Beta好似歐亞大陸咁擴散的唯一解

唯一爭議的只係美帝好似明星作戰一樣咁, 事前冇俾足夠警告時間就馬上用呢D地圖兵器. AL世界美帝成日都係放Map前唔通知盟友. 你講道理, 呢個係唯一解+有其他補償+事前撤離機制的話, 冇人阻你大美帝用呢D殺手橺架

BTW, AL世界明星作戰, 當時美國總統同現實世界一樣, 都係民主黨克林頓(BY TE故事), 應該1992-2000 AL世界美國總統都係佢. 吉宗好熟民主黨人性格, 為自己利益, 關鍵時刻置盟友不顧
核彈只可以炸巢(hive)地面結構
Hive嘅本體喺地底,縱橫交錯,而且又廣又深
攻入明斯克巢穴先知中伏,常規兵器喺入面行唔到
Hive攻略先係戰術機真正用途,其次係光線級獵殺
除非喺Hive未連造地底結構前就核彈炸爛佢.

或者後期用更勁的黑科技G彈, 連Hive 地下結構都可以有效攻擊
環保撚屌鳩美國用G彈
cls第一集已經睇到好熱血
hive起到level 3定4會多層硬野,G彈都只係開蓋
而且你炸鳩哂重點拎G元素?
講到尾都係要用戰術機攻入去
櫻花作戰完咗之
仲有大把空間作
古肛真係可以靠佢攞去退休
吊佢哋啦. AL世界講緊全人類生死存亡呀!

連高度污染的重金屬雲(阻礙光線級雷射)都放題. 陷星剷危機前, 冇人會講乜嘢環保問題, AL世界更加使擔心有左膠之患

日本帝國係吊9美國喺"無警告","無俾足夠撤退時間"果陣就放G彈.

BTW, 下面Hive設定圖講佐, 點解用核炸Hive係冇效果:
https://w.atwiki.jp/wiki9_alternative/pages/12.html
居然
一入依個po就見到好多老屎忽中坑會員
我要血肉模糊
spotify冇呢首呀屌
冇意中youtube睇到
成個故事開頭月球班人最慘
連機都無得d垃雜槍
後期先話有套重力甲,但都係收皮
用垃圾疊屍都頂左咁耐
未fc,如果係真都好
起碼大水喉射住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞