[10月新番] Muv Luv Alternative

1001 回覆
29 Like 7 Dislike
睇過佢初期prototype都有d怪海
唔知點解公開左就廢左咁多

極度懷疑D 錢去整戰術機

明知遠鏡會比人見到好崩仲用
咁不如好似對魔忍咁用晒啲budget去整game好過啦
而家動畫咁引撚到人入坑咩
我真係好撚鐘意Muvluv系列
點解三次動畫化咁失敗對我
對魔忍仲衰,lilith已經唔肯出正統pc game

依家一味靠dmm同周邊賺錢
係我地眼中失敗就預咗架啦
咁撚大個故事點塞入去姐
而且大家老鬼視線睇動畫點做都好難入眼架啦
除非真係有大金主同有愛既製作組做到好似無職/鬼滅咁啦
大家當係一個大型廣告引人入坑算啦
新人無原作老鬼視線可能都引到吓呢
我地老鬼邊估到新手點諗
最衰連舊人都搵唔返又無同bandai合作出模型
佢skip到咁,新人就咁睇動畫都好難投入,隨時12集打完櫻花作戰
muv luv不嬲都係同壽屋合作架啦
壽屋仲用返n年前啲舊模再販
同埋財力同笨大差太遠啦
我。。點都唔想入alternative

要咁樣對所愛既人
救世主要犧牲所有嘢

所以最後嘅最後
當muv luv主題曲(extra 嗰首 都係叫muv luv) 響起
真係男人老狗都睇到喊
當飲食番咁睇咪得
一d都冇滅世絕望感,好似d異世界男主,一黎到乜都得咁,仲要歡樂離島遊
點解告白之後就要「我想你成為我的所有物」
武開頭都係咁
skip咗兩篇冇咗觀眾同角色之間嘅情感建立同埋日常與災難之間嘅對比。大概會一頭霧水唔知自己睇緊啲乜
淨係見到武哥成個白卡佬咁樣,軟弱男孩同負責任男人嘅改變淨係用一句說話帶過,身邊啲女又係無作用背景紙板,好難投入喎大佬
人設都算係咁
有儘量改得現代啲
拿,再加埋steam 50% off。咁就好成功咁引一堆新人借一套爛動畫落坑啦

不得不佩服呢種行銷方法:用唔完整product引新人去睇完整version=VN遊戲同小說,只係差模型,手遊就完成哂成個標準IP利潤模式
如果巴打鍾意偏hardcore架空政治同軍武,黑標(小說 > 遊戲 > 動畫)係好選擇。
早左兩日買
係,見佢飛咗超多嘢
冇睇過小說/game嘅話,冇可能明
Graphic果邊頂唔住呀! 小說形容的BETA怪海密度. 而家GPU跟本頂唔住.
一係就降低遊戲解像度就BETA數量.

睇上圖黑標BETA梯團就知. 3個梯團, 每個梯團都講緊6-8萬隻BETA. 真係做足哂入去遊戲相信GPU會當哂機.

然後如果唔當機, 數量仲密過三國無雙N倍的突擊級,戰車級,要擊級, 戰術機點衝入去打, 起住唔好飛太高呀, 一飛高過25米你就會俾光線級極速蒸發佐
其實故事太長, 內容太多的話, 係應該要學銀英傳新版個Model, 分期逐個章節出.

目前來講銀英傳個節奏OK滿意, 最少冇缺冇漏, BTW金主自己都講佐, 係用愛發電支持新版銀英傳, 吉宗又冇辦法搵到咁熱血的金主, 真係冇嘢好講
淨alternative 隻game本身都成40個鐘,隨時塞到1x集6個鐘,估計啲人物關係都係流水式咁講。

仲未計extra同unlimited,無左前2段會覺得白銀成個痴線佬咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞