[10月新番] Muv Luv Alternative

1001 回覆
29 Like 7 Dislike
曾經玩過dmm 果隻 幾正
我们需要中文
We need Chinese
中国語は必要
Nous avons besoin de chinois
Wir brauchen chinesisch
Necesitamos chino
potrzebujemy chin
Precisamos de chinês
Нам нужно китайский
เราต้องการภาษาจีน
Χρειαζόμαστε κινέζικα
提一提,3member係無撚用嘅
所以我呢啲淨係睇過TE,無乜feel
想佢打怪多啲
老老實實有啲細節位我覺得唔洗skip咁多,例如冥夜同武御雷個到,講多兩三句都唔會晒太多時間啫
同埋skip太多就搞到人物性格好矇糊,尤其係香月,而家咁表達法顯得佢太溫柔&太易話圍
純夏把聲比較接近extra篇嗰陣嘅聲,神髓都多少有啲嘅(例如喺機舖嗰段我都仲接受到),不過把聲我覺得可以再幼啲/可愛啲
趕火車咁,巴打棄番保平安

好似Muv-luv系呢d咁長篇的VN遊戲,如果唔用新版銀英傳果種模式動畫化的話,咁真係不如唔好動畫化算9數。

又一套Muv-luv動畫要打入去黑歷史
唉,我都想動畫做得詳細啲,最好由extra開始,但問題係galgame本身好難改得好,同埋muv luv呢個ip又唔係真係咁有商業價值,係靠fans吊命,動畫崩係預咗,只係我寧願作畫崩壞都唔想個動畫狂飛變成一套失敗嘅宣傳片
(反正已經洗濕咗個頭,咪睇埋落去囉,而家諗緊好無為個武御雷模型訂佢個bd
我個人意見的話, 如果係咁強差人意, 咁不如唔好動畫化算.

做爛佐的話唔單止賠錢, 更嚴重係有機會直接摧毁成個IP.

三次動畫化, 3次都俾fans打入黑歷史咁滯, 又唔見得吸引好多新fans加入.
反而Muv-Luv呢類賣女成分OK重, fans向偏嚴重的系列, 其實應該要走"鼓勵二創"的方向.
冥夜新CV真係有啲唔自然, 聽落似extra冥夜多過alternative冥夜
extra冥夜把聲柔小小
得返一半
人類邊夠打
張圖個創造主玩到有戰術機beta
睇下攞邊個時間點: 如果攞2048 漫畫AL結局的實力的話, 果陣時人類已經進步到馬克羅斯等級水準. 未必唔夠創造主打.
壽屋近年重心放哂落機娘系列,聽聞又真係大賺,好難怪佢地用番舊模出muv luv
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞