[10月新番] Muv Luv Alternative

1001 回覆
29 Like 7 Dislike
係,遊戲最完整,當小說睇。我都download佐AL溫番下書。始終太耐歷史。d嘢有d唔係好記得。
都可以嘅
漫畫啲說明簡潔啲,同埋有補完一部分角色背景
不過唔知有無完整漢化(我係睇日版)
感謝巴打,決定開始補漫畫
原作cg畫風太過上世紀未係好接受到,等遲下得閒d再決定玩唔玩
遊戲係唔係steam有得買個隻
見有組合包有4隻 洗唔洗買埋
唔介意冇18禁內容的話可以玩steam版,畫風同解像度有remastered 過,巴打應該可以接受到。

好似小弟咁非常介意冇18禁內容的話,就自己搵win 7兼容版玩番。
玩左Muv-luv 同 Muv-luv Alternative先,之後有興趣再補埋photonflowers同photonmelodies
win7兼容版仲有個好處,就係網上有save data下載。一開始就可以搵自己想睇番的章節,適合只係想攞來溫番書的巴絲
最基本買咗muv luv同muv luv alternative就ok
photonflowers同melodies係短篇合集,chronics係某意義上嘅if線,你玩完上面嗰兩個有興趣再諗下買唔買都得
原作啲戰鬥場面會好睇啲,同埋啲bgm夠正
基本補齊的話就:Extra > Unlimited > TDA > Alternate + TE。

補埋中間某d歷史的話就加埋Euro front同死亡黑標。
我都冇時間重玩一次,直接裝埋save data睇番想要補番的章節算
打咗30年啦,所有BETA都有攻略法
要塞級個難度好睇情況
要塞級唔識遠攻,又行得慢,夠彈藥係好易打,
但冇哂120mm呢,就冇計啦 (唔計爆大和魂用長刀無雙)
如果俾要塞級放光線級落地,做埋cover,即刻難打勁多

打beta從來都係彈藥問題,夠彈藥係直頭唔使用戰術機都得
見今集好多scene用埋背部兩枝炮
應該係基地防守先可以咁浪費,或者想畫面靚
beta好qq
呢個係星海爭霸蟲族爆兵法,而Beta係無限資源出金手指,短時間生產大量兵力海死對手版本,人族式防守+正常冇無限資源根本冇得打。

Beta重頭腦級用佐30年,直到人類進步到開始有星海神族壓倒性單體/戰略性武器能力=各種G元素發展出來的黑科技(G彈,淒乃皇等等)。重頭腦級先開始將戰術運用再加上去。

用星海爭霸三族打法去睇Beta同人類的戰法差別係幾好參考。
唔用核彈炸巢
飛機都打到跌落黎 核乜嘢彈
加拿大巢穴初初形成個陣,就係趁未有光線級用核彈炸
美國條冚家鏟搞到人地成大半個土地唔住得人
漫畫人神早漢化完
漫畫順次序係睇邊套先
唔炸就好似中國咁,會擴散
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞