[10月新番] Muv Luv Alternative

1001 回覆
29 Like 7 Dislike
駒木
救返果個
駒木係邊個?唔記得
計埋Total Eclipse 條線的話. 冇記錯呢集之後冇耐就係Total Eclipse 第一集進攻本島的劇情.

Total Eclipse 第一集就真係反映到面對Beta海時果種無力感啦. 你會馬上想隔壁棚剛播完的三一皇帝/Arc過來幫拖.
te好似除左第一話之外
其他都麻麻
呢套第一集冇上兩套第一集咁絕望
利申 動畫黨
救返果個應該路人黎

因為TE只有第一集帝都燃ゆ喺主戰場,其餘時間故事都喺大後方阿拉斯加。

Alternative 由頭到尾都喺最前線,橫濱基地直頭起喺Hive上面。

BTW,美國真係精過鬼,睇到老毛貪心結果中大伏。之後北美有Hive從天而降,馬上有理冇理用核武炸燃佐先再講耶穌
係歐洲大陸收佐皮,不列顛島到Alternative 故事時間都仲未俾Beta入侵成功,守得固若金湯

相反睇下日本

我大英祖國威武
仲有,櫻花作戰成功之後的收服歐洲登陸戰,都係由英國做據點開始,同諾曼第登陸一樣。

英國本土一路都冇失手過
好難講
遊戲新作 雖然只係係得幾張圖片
淨睇過TE
但可能TE頭2集見女主隊友啲無哂
覺得呢集無咁絕望
到依家都諗唔明點解會搵到JAM唱18+版首OP
當年就係因為依首歌入MUV坑
第一集都播完了
佢隻game有得玩未
冇玩game睇左第一集覺得好正
我記得好耐以前睇過套動畫好似係呢套既外傳
係講東西德,男主角個妹俾人洗哂腦藍屍咁
臨死仲話哥哥俾人洗腦俾人利用
咪就係死亡黑標囉,明明應該可以做半年番但強行變季番,搞到兩頭唔到岸

btw亞妹俾人身心都調教左好多年,已經變唔番正常
係咪玩戰術機個隻,我睇過gameplay 好普通喎
個兩套muv luv外傳動畫都係得啖笑
反而同廠既你所期望的永遠動畫唔錯,有d角色仲可能會起今套出現,推薦補下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞