[10月新番] Muv Luv Alternative

1001 回覆
29 Like 7 Dislike
Un線即係而家香港,註定死硬,
咁人喺零希望嘅世界入面,係點生活呢
呢點幾有趣

順帶一提,上面講嘅駒木喺入面做主角上司
Unlimited 線只有移居佐去另外一個星球的人類仲存活,被留佐喺地球的人類最後全滅。

香港應該喺更早時間,就已經隨著中國大陸失陷於Beta之手而陷落。無論unlimited 定Alternative 世界香港都應該

1998年Beta開始進攻日本,香港失守可以肯定早過1998年。

仲有1973年4月Beta降落喀什,果個世界的中共同呢度的中共如果係一模一樣的話,當時中國應該仲喺文革浩劫,4人幫掌權,中蘇交惡緊。
鬼唔知UN線得返美加兩岸
我指TDA班人個處境同而家留港派一樣
其實唔關守軍廢事
守軍平時打一個巢嘅BETA,係完勝
但BETA一多就會起新巢解決住屋需要,會由附近幾個巢一齊出遠征軍
時間差自然做成波狀攻擊+包圍,而且會用黑科技運兵
冇一個國家可以靠防線守到,see東德
歐洲解決方法係漸減,主動撩一個巢BETA隻抽
等BETA儲唔到兵出遠征軍
嘩,睇番TDA故仔,Un線留喺地球的人真係過得一日就一日,知道最後的反擊,巴比倫作戰失敗之後,人類真係等死,呢種先叫真正的絕望。

依家被迫留喺香港的人好好多,唔係指仲有得生存,而係中共慢慢俾西方世界聯合迫埋墻角,只要心存希望,到最後香港終會光復。

依家香港人同TDA地球人類處境差好遠。
但漸減都只係減緩Beta的進攻速度。Beta回復速度快過人類一方太多,人類清beta速度遠遠追唔上Beta擴充速度。所以歐洲到最後都係難逃失守命運。

Beta講緊係真正的金手指級人海戰術。佢生產的beta海,仲要快過依家無人機海生產速度好多。

用星海爭霸概念,Beta就係蟲族戰術但佢d單體戰鬥單位又唔弱得過人族太多,而人族科技又未去到神族咁advance ,可以用科技帶來戰力抵銷Beta人海戰術優勢。
第一集超出預期,幾好睇

好多高角度遠鏡,顯得BETA唔多,唔夠壓迫,
好處係可以暫停慢慢睇地形
最尾地面視角見到,BETA係快過架車
兩首插曲唔錯

budget唔多,但細節位幾還原,
例如光線級兩秒預射、戰術機裝備、炮彈特效/彈道之類
HQ個MON同GAME一樣,俾到你知成個戰場打成點
突擊級游水好可愛
好似第一次見

得兩個F4大隊守島,地面戰力係零,
連高射炮戰隊都冇,乜撚地獄難度嚟
玩曉遙2,F4只係一架識跳嘅戰車
B01打到最後都係無傷,隊長靚女又勁
大陸貼吧都信吉肛 果10億消息
感覺第一集沒 舊版外傳動漫化頭幾集好睇

雖然果套後邊好爛 但頭3集成班人死哂個下

震撼好多

依套個戰鬥同音樂好撚平和 完全冇緊張感
Zerg其實算小兒科
去查下Tyranids你就知咩先係絕望般的戰力差
一提起曉遙當年真係難玩到我發癲

應該係我太廢
贏咗easy mode就算
Real mode淨係識過第一關
見人話重點要快啲升幾隊上S,
S可以無損做到好多野
唔識搵路跳埋去殺光線級,障礙物一無哂就係等死
三明果然只係3流機司
AB兩隊加埋先24部
連大隊編制做唔到
係,得2個中隊先啱
2大隊係佐島原有編制
去一去新潟就冇咗個家
仲要24部入面有幾個係新兵
今集原創最重要係話俾我地知
新兵先有仔仔,而且見女有危險就捨身救人
搞到MUV世界得返大波妹
不知火E類高性能戰術機全部比曬主力部隊同國聯女武神隊
新仔仲係用F4係好合理
未又係以前打仗模式
年輕男仔上前線打仗,女仔做支援補給
唔同,有戰術機&強化裝甲
女同仔有一樣戰力,而且有啲仔去咗揸戰車/步兵
女衛士先係前線主力
https://www.youtube.com/watch?v=3ksJLUzLm5c&list=PLTQImNwft-Cw_ut4MAekHzOfWnBnRQYMI&index=15
以為會播呢首
佢播平和歌我諗佢係想表達戰場嘅悽美, 絕望要留返用男主視角
男衛士好多死哂, 先推女上場
步兵嗰堆通常都係考唔到衛士牌
想做衛士揸F22
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞