[10月新番] Muv Luv Alternative

1001 回覆
29 Like 7 Dislike
都決定飛住睇算,幫手刷下數據畀笨大睇下會唔會出模型都好

壽屋真心搞唔掂
唔好啦, 不如有大志D, 有心的話就幫吉綱買番個IP番來, 之後再喺異地發揚光大啦.

總係覺得日本人剩係做自己Market, 唔識做大個餅, 將文化傳播去世界其他地方. 咁耐以來, 喺鬼佬大眾圈子比較出名的IP, 就係龍珠, 火影(唔係依家博人傳)同埋Fate系列.
其實我覺得還好,係其他女角冇乜描寫咁
雖然原作都係,人物刻劃係哂前兩作
要睇返漫畫版補番野外訓練個段 都feel到想加快劇情
劃掂已經玩左game,有名場面俾我丁下已經夠
劃掂已經玩左game,有名場面俾我丁下已經夠
第3 集都毫無爆點

唔係死忠根本唔會追落去

水月變咗黑色
訓練雖然有少少悶 但係skip咗真係好咩
而家班女真係變晒咗背景板咁

第三集已經係咁
利申放棄追
skip咗extra同unlimited兩篇本身已經有問題,冇曬情感建立,新入坑嘅觀眾一定睇到一頭霧水同埋對啲角色毫無感情
係咪無錢到咁,上季寒蟬都係舊up,但人地請得返晒啲舊人,質素又好咁多
鏡頭一用遠鏡作畫崩到傻
見佢上集劇情冇暴走以為可以安心追,睇完今集劇情飛咁多我決定放棄唔睇
D作畫垃圾到...
大佬你唔夠BUDGET就公開集資啦
大把人肯課金
等左10年比套咁既野我
大家可以睇多一兩集
製作組可能想集中講新野呢
刻意第一話原創,但成個綜合測試cut哂

而且原作到而家都係重複上週目
武都係想快手完成訓練,
綜合測試就係諗計點樣縮短一日
咪係, muv大把死忠
Fans都唔細,實課得起
冇玩過遊戲新觀眾會同香月一樣當白銀係白卡佬
白銀同佢班後宮0交流進展
其實怪唔哂製作組,原作ate都係唔發展后宮
係到12.5先進一步了解大家個信念,然後就冇然後
到尾都只係一班戰友
比佢skip左兩篇,冇曬觀眾同角色之間嘅情感建立,新入坑嘅觀眾對於嗰班後宮根本毫無認識,目前三集表現又尤如背景紙板,日常及災難嘅對比又冇咗,咁樣都幾難投入到主角嘅心情。光速交代啲設定肯定搞到啲觀眾一頭霧水。
已經feel到會一片黑
或者鏡頭避撚曬乜都冇得睇
話曬小圓有名場面都係參考佢,希望唔好咁。
human brain
今集一開始諗起虛淵玄套翠星上的加爾岡緹亞
小圓名場面係成個冇左

希望D開餐畫面做足D 唔好又一句說話帶過
好似Game咁高清無碼,裏面重要的地方看光光
不過照第一集個雜魚男角溶嘅畫面都要避,我諗老師嗰度應該都凶多吉少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞