[10月新番] Muv Luv Alternative

1001 回覆
29 Like 7 Dislike
以前現時點有見過壽屋嗰啲
不過好耐之前
其實我覺得呢首作為前期op唔差, 都反映到白銀武天真性格
當然, 奥井或者栗林會更好
https://youtu.be/67psqgH5h6M

終於出咗完整版,一直幾鍾意隻歌,完整版好正
啲女勁JABLE
篁唯依那本櫻花散華本...
J咗N年~血都出埋
Google完原來TE主角係兄妹
我都係, 望住我老婆俾人輪
崇宰恭子,係好X勁,當時係測試緊試作98式,兼救學生兵,兼宣傳日本帝國最新銳機體,兼喺給日本軍工同政治地位上令負責開發的班鳩家取得優勢。

呢個係1雞n用的舉動。
但黑標反而冇乜本,明明好多內容都係本子題材
女主受人尊重, 最後仲要戰死令人J唔落
阿妹本身臭雞, 睇h漫唔夠反差
單係阿妹喺三年間點樣俾人調教成一隻臭雞, 已經係典型H慢題材

女主你講愛麗絲定卡蒂亞先? 小說來講, 黑標有3個女主角: 卡蒂亞, 愛麗絲, 肉便器阿妹.
還原返小說內容就得
波蘭妹俾人輪
西德妹輸到剝光豬

配角都好正
最中意越南妹
隻game尋日出咗EA
好撚多負評 唉
我上網睇人玩,beta 少到仆街 機體操作一D都唔流暢
波蘭妹係邊個已唔記得咗
便器妹妹就算啦...
個閪臭晒諗起都唔開胃...
女主其實都好典型MUV系列女主
但唔知點解可以獨善其身到
銀髮嗰位,冇乜戲份
波蘭淪陷後俾愛姐執到
以前束髮個樣幾純
唔覺
其他3位女主都好依賴男主
卡蒂亞堅強好多,覺醒後取代埋愛姐lead住紅毛
愛姐個理念可以話係借返嚟,而卡蒂亞係歷練出嚟
由一開始老豆話一齊打beta,到係咁比現實打臉,
經其他人指點,消沉後振作起嚟,再做領袖演講
咦~呢個咪係白銀武劇本
TYPE G大老師的本真係好高質~
但成年都冇出新...
反而女二都係典型動漫男二
堅強+自我犧牲
我話愛姐~
都係典型MUV那種堅強愛國的女性
卡蒂亞就...唔記得咗
設定唔係我那TYPE
我嚴重懷疑今次Muv Luv係攞嚟賣模型嘅宣傳片
先唔講劇情
今集人物繼續崩
但係戰術機戰鬥畫面做得幾好
tamase已成最大贏家,唔知點解佢係畫得特別cute
loli純夏好正
戰術機啲畫面唔錯,起碼唔係外判俾中國畫(今集片尾望到成大堆北京乜乜乜負責整)
我諗比起用劇情做賣點,官方係諗住整靚啲機戰畫面吸下新人掛
btw呢度有無人有買佢steam嗰隻新game,我諗住遲啲買
個人覺得R新人都要分兩季出,6~9集extra,到溫泉旅館嗰度直接駁落unlimited 12~16集,第二季先Alternative最好。

ex去un嗰個轉折應該可以好似學園孤島咁樣R到下人,有人講如果魔戒三部曲一開波就出第3部都係會碌柒,令人睇到一頭霧水,覺得現時muvluv都係咁嘅情況,見到放棄曬啲劇情,skip咗ex,差唔多令日常轉折到戰亂然後回憶日常嗰啲情感壓抑同爆發都消失曬,偶有回憶咁交代已經失去曬啲鋪墊嘅作用,變咗個作用得返劇透。知道後面嘅嘢在接觸原作遊戲,嗰個體驗應該唔會夠一張白紙去玩原作咁深刻。
現時動畫個表現我真係睇撚到中風,三部曲揀最後一個動畫化件事本身就係錯撚曬

但如果一句公司冇錢就冇辦法
剩Extra當校園喜劇睇都好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞