[10月新番] Muv Luv Alternative

1001 回覆
29 Like 7 Dislike
主角群冇得講
我淨係希望第二季
季節同埋永遠系列既人唔好換聲優
雖然唔知栗林佢哋仲肯唔肯配
茜新作有戲份,應該唔會換走水橋
最理想做法, 係將3部曲Extra > Unlimited > AL順序動畫化.
但, 邊有咁多錢
現實上只有有限Budget去做一件事.
TE OK的, 大後方就係咁款啦, 美國本土, 南美分分鐘馬照跑舞照跳, 好似我哋睇阿富汗, 非洲戰亂新聞咁 (特別係南美洲, 除佐Unlimited世界線外, 一直都好似與世無爭咁款, AL世界成百年唔停戰爭都燒唔到去南美洲, 果度D人真係好好彩)

最前綫的故事, 應該適合巴打多D
te講陰謀四圍玩我都可以接受
去到最尾嗰隻超重光線級真係不撚知所謂
連埋本傳一齊睇, 係可以解得通點解果隻嘢會出現的. 覺得唔合理=巴打應該要去溫番本傳, Beta重頭腦級=超級AI, 有快速學習, 應對能力

如果唔係櫻花作戰夠果斷, 趁Beta未夠時間做對應前, 快速搞掂重頭腦級, 時間再拖耐D肯定會出現更多針對人類戰術的Beta. 到時AL世界真係要出現超機人同無限力先有得救.
原作都係咁定而家係原作個主角好似re0咁返左黎改寫歷史?
你都痴線嘅
無啦啦響一個本身都唔係好生產到光線級既巢穴入邊整隻連重頭腦級身邊都冇嘅嘢出嚟你覺得叫做補完設定?
都未講這個設計本身就破壞設定
一炮打到上軌道溶左成對艦隊都算
連埋隊友一齊打,高速連射,仲有幫其他光線級散熱同埋廿鳩幾隻溶解觸角
諗果個都白癡
大佬,純夏連線到重頭腦級去到櫻花作戰一日都唔夠呀
我當你唔使設計,咁大隻野最好趕工整得切啦
Beta本來就係出Cheat大兵力大爆進. 外星文明整到隻咁樣的嘢有乜咁出奇? 仲有連自己友都殺, 就係針對人類將前面Beta當盾戰術的學習表現. 反正Hive 出Cheat速度生產Beta, 前面射死一堆有乜問題?

仲有本傳有講過重頭腦級係可以將情報同指示瞬間傳到所有Hive,
重頭腦級可以幾日內就模仿到人類戰術用番出來.仲有乜嘢呢個外星文明AI做唔到的? 做唔到只係相對起來人類呢面技術太低咁解

如果你要爭論呢點, 請Consistent一D, 講埋Beta可以好似無限資源咁, 無極限唔停爆兵力海爆人類, 本來就唔合理.
巴打冇玩Muv luv 三部曲? 建議你補番.

依家係一開始就做最後一部曲, 好多野你要玩番頭兩部曲先會明.
巴打我會建議你用作者濫用Beta作弊級學習, 生產能力, 搞爛佐成個故仔平衡呢種講法.

但設定來講佐Beta係"有能力"做到呢種外掛級應對, 呢個係原作俾Beta的Cheat~只要中央的重頭腦級認真看待的話
其實我係希望Muv-Luv系列早日入正式加入單機版機戰, 唔係omega online版果種.

我等緊用三一Arc打京都防衛戰救哂D女女新兵, 果個數量的beta, 一招Thunder bomber Map武器就應該清得哂
對抗Beta出Cheat, 正確對應係攞更Cheat的嘢出來同Cheat玩
唔記得套野講咩

邊到有得舊睇返
肯定的, 果個科技走向仲有對抗Beta的g元素應用發展, 唔變Macross系先出奇. 去到2049, 第8世代機果枝荷電粒子砲係玩到識轉彎架(用力場扭方向)
最好打Beta的關數有無限增援. 擺幾隻有消費0彈藥0EN射程超過1武器, 敵人命中我方0%的機體(加集中壓0%命中都冇問題)守點, 敵人回合果陣就搵D野壓住A掣自動反擊然後訓覺. 第二朝起身就爆哂資金

但最近機戰, 好似冇哂呢D擺明俾玩家洗資金的關卡
又, 好多sci-fi的概念, 現實上其實都已經有理論喺度, 只係人類技術未去到某個水平(最常見Bottleneck, 就係電力/能源同材料工學上), 實現呢堆理論的應用.
其實OP幾好 不過好似唔係好夾套野
無咗透明衛士強化裝備?
唔知係咪耐冇玩,覺得聲優啲聲幾似
劇本好有心機,用有限對話交代哂,觀眾明之餘,鋪埋一堆伏筆
估唔到用咁多flash back,新人有興趣可以暫停,再搵相關劇情
歌就算鳩數,唔評論

睇完兩集後,我覺得製作組好用心,
low budget下絞盡腦汁,
暫時唔怕後面魔改/趕到睇唔明
男主把聲睇得出好想配番保志總一朗個style, 佢大叫時個tone都幾似

不過op同ed唔太match套野

ed畫面個兩支酒叫吹雪同擊震
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞